Vali Arslan Cumhuriyet Bayramını kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Vali Arslan Cumhuriyet Bayramını kutladı

Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Millî Mücadele’nin her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Yüz yıl önce Cihan Harbi ve İstiklal Savaşı'ndan büyük bedeller ödeyerek ve tarihte emsaline az rastlanır bir mücadele örneği vererek çıkan Türk Milleti elde ettiği bu başarıyı 29 Ekim 1923 tarihinde toprakları üzerindeki egemenlik hakkının yalnızca kendisine ait olduğunu simgeleyen ve Büyük Önder Atatürk’ün “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare” dediği Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmıştır.

Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.

“Türkiye Cumhuriyeti, 99 yılda önemli mesafeler kat etmiştir”

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  

Türkiye Cumhuriyeti, her geçen gün vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyet seviyesini yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolundaki yürüyüşüne azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Bugün farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan bir medeniyetin en büyük mirasçıları olarak bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ün Türk Milletine ve Türk Gençliğine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep muhafaza etmek, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Aziz milletimizin, Bartınlı hemşehrilerimizin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”