Uzun 'Yarınlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz'

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programında yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nın kahramanlarını anarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Uzun 'Yarınlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz'

Bartın’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Bartın Valiliği önünde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Meydanda toplanan kalabalık ellerinde bayraklarla “Türkiye Geçilmez” mesajı verdi. 15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları meydana kurulan ekranlardan izlendi.

Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara seslenen Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde yine aynı ruhun ve kararlılığın gösteriliyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rektör Uzun, “Sizler, yani bu vatanın öz evlatları o karanlık gecede verdiğiniz destansı mücadeleyle ülkemizi yeniden aydınlığa taşıdınız. Milli iradeyi hiçe sayanların karşısında dik durdunuz. Büyük Türk Milleti’nin cesaretini, vatanseverliğini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiniz. Ne kadar gurur duysak az kalır. Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde bir direniş ve diriliş öyküsü yazıldığını da aktaran Rektör Uzun, “Şairin ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diyerek işaret ettiği aziz vatandaşlarımız; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları, havalimanlarını doldurmuştur. Bir tek Anadolu’da değil, gözü bizde, nice uzak diyarlarda da İslam’ın son kalesi için kıyama kalkılmış ve dualar edilmiştir. Başkomutanımızın olağanüstü kararlı duruşu ve liderliği etrafında kenetlenen Milletimiz, kararlılığıyla ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşımıştır” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, Türkiye Yüzyılı’nda gayret göstermeye ve bayrağımızı daha da yükseklere çıkarmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bartın’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla tutulan demokrasi nöbetinde BARÜ’nün akademik ve idari insan kaynağı, öğrencileri ve mezunları da aileleriyle birlikte katılım sağladı.