UZUN'DAN ULUS'A FİNAL PROJESİ MÜJDESİ!

Ulus Belediyesince 2022 yılında ilçeye yapılan çalışmalar ve kazandırılan yatırımlarla ilgili yıl sonu değerlendirmesi yapan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, 2023'ün en önemli projesini de açıkladı. Projeyi yerel seçimlerden önce 'Final Projesi' olarak nitelendiren Başkan Uzun, yeni sanayi sitesi için arsanın alındığını müjdeledi. Göreve geldiğinde Belediyenin bütçesinin bütçemiz 2 milyon 40 bin TL olduğunu da kaydeden Uzun, 'Biz bütçemizi iyi yönetiyoruz. Ben belediyeye geldiğimde bizim gelir bütçemiz 2 milyon 40 bin liraydı. Şuanda bizim gelir bütçemiz 23 milyon lira. 2023 yılındaki öngörümüz de 34 milyon lira' dedi.

UZUN'DAN ULUS'A FİNAL PROJESİ MÜJDESİ!

 

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ulus Belediyesince 2022 yılında ilçeye yapılan çalışmalar ve kazandırılan yatırımlarla ilgili bir yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Ulus Doğa Park’taki değerlendirmede Başkan Uzun ilk olarak Ulus ve Bartın halkının 2023 yılını kutladı ve “Bu hayırlı günde sizlerle bir araya gelmekten onur duyuyorum hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün sizlerle birlikte 2022 yılında yapmış olduğumuz hizmetlerimiz ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağız. Tabi ona geçmeden önce tüm halkımızın 2023 yılının hayırlı, huzurlu ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum. Tüm güzelliklerin onların olmasını temenni ediyorum. 2023  yılı bizler ve halkımız için çok önemli. Çünkü 2023 yılı Türkiye’nin Yüzüncü Yılı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Cumhuriyet 100 yılda çok şeyleri başardı. Ülkemiz gelişti. Bugünlere geldi. İnşallah daha nice 100 yıllar geçireceğiz. Biz bunu göremesek de gelecek nesillerimize bunu bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“İlçemizi bugüne kadar inşa ettik”

Ulus’un doğasıyla, insanıyla güzel bir ilçe olduğunu vurgulayan Hasan Hüseyin Uzun, görevde olduğu süre içerisinde her daim çalışarak ilçeyi bugünlere kadar inşa ettiklerini ifade etti. Uzun, “Ulus'umuz doğasıyla, insanıyla güzel bir ilçe, bizlerde her daim çalışarak ilçemizi bugüne kadar inşa ettik. Ulus Belediye Başkanı olarak belediyemizin ikinci dönemini yürütüyoruz. AK Parti iktidarıyla 2014 yılının mart ayında halkımızın desteğiyle Ulus'ta yeni bir dönem açtık. Hepsinden bahsetmeye kalkarsak çok uzun sürer o yüzden bugün sadece 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerimizi anlatacağım. Tabi bu hizmetleri ilçemize kazandırmamızda bize en başından beri destek olan Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a gönülden teşekkür ederim. Bartın’ımıza da güzel hizmetler kazandırdı. Yetmedi şuanda da ülkemiz için güzel hizmetler gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

Millet Bahçesi 

İlçeye yapılan hizmetlerden ilk olarak Millet Bahçesine değinen Uzun, bunun ilçe için çok önemli bir proje olduğunu hatırlattı ve bütün bu süresince yapılan çalışmaları teker teker şöyle anlattı:

“En önemli çalışmalarımızdan biri 40 bin metrekare alanda bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çocuk parkı, spor alanları, çay bahçeleri ve restoranların da yer aldığı Millet Bahçesi projemizi %60 oranında tamamladık. Hedefimiz 2023 Nisan, Mayıs aylarında tamamını bitirmek.

Macera ve aqua park

Bizden önce mekruh bir bina iken çalışır hale getirerek ihya ettiğimiz ilçemize ve bölgemize turizmi kazandırdığımız Doğa Park Otelimizin yanına Aqua park ve macera parkı yaparak halkımızın yaşam standartlarını arttırdık.

Taksi Durağı          

İlçemizde bulunan taksici esnafımızın daha modern ve iyi bir alana kavuşmalarını sağlamak için onlara durak inşa ettik.

Şehir Aydınlatması

Şehrimizin havai enerji hattının yüzde 60'ni yer altına aldık ve sokak lambalarını lede çevirerek enerjiden yüzde 50 tasarruf elde edeceğiz. Ulus'umuzu geliştirirken doğa ile olan bağımızı da unutmadan hizmet etmeye devam ediyoruz.

Asfalt ve parke çalışması

 İlçemizde bulunan hasar görmüş yollarımızın onarımına yaklaşık 5800 ton sıcak asfalt kullandık. Bunun yanında 7 bin metrekare de parke taşı döşendi.

Atölye

Geçmişimizi ve geleceğimizi genç nesillere aktarmak için tek tek yontulmuş üzerinde çalışılmış zanaat ürünleri, ahşap ürünleri yaparak Ulus'umuza özgü olan yerleri ahşaba kazıyıp hediyelik eşyalar yapıyoruz.

Belediye Lokali

Halkımızın nezih bir alanda ailesiyle birlikte oturup vakit geçirecekleri yerlerin kısıtlı olduğunu düşüncesiyle belediye lokalini faaliyete geçirdik.

Arıtma Tesisi

İlçemizin doğal güzelliğini bozmadan ve geri dönüşüme önem vererek atık suların geri kazanılması ve bertaraf edilmesi için kurmuş olduğumuz atık su arıtma tesisimizde yıllık 99 bin 280m³ su arıtılıyor. 7 milyon liralık yatırımla  arıtma tesisimiz yapıldı.

Zipline

İlçemiz doğa harikası bir yer Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan, Yukarı Alpı Seyir Terası 500 metre uzunluğundaki zipline tesisimiz bölgemizdeki ilk zipline özelliğini taşıyor bizler de bunun gururunu yaşıyoruz.

Hibe kamyon

Belediyemiz bünyesinde bulunan araç filosunu genişleterek halkımıza daha hızlı ve kaliteli şekilde hizmet sunarak, sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz.

Gönül Köprüsü ve El Emeği Üretimi Pazarı

Gönül Köprüsü projemiz ile ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunurken El Emeği Üretim Pazarımızda ise halkımıza yeni bir gelir kapısı açtık ve bölgemize gelen turistlerin doğal ürünlere ulaşımını kolaylaştırdık.”

Yeni Sanayi Sitesi için arsanın alındı

Hasan Hüseyin Uzun, bütün bu çalışmaların ardından aslında Ulus için önemli olan ve bir anlamda 2023’ün de en önemli projelerinden biri olacak olan final projesi şeklinde nitelendirdiği çalışmayı da “2023 yılının en önemli projesi, Ulus’ta yeni sanayi sitesi. Bu konuda gerçekten zahmetli bir iş. Ulus’ta ki mevcut Sanayi Sitesi çalışanlarımız, esnaflarımız ile bir araya gelerek Doğa Kent Ulus Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi kuruldu. Şuanda Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi 27 bin metrekarelik bir alanı satın aldı. Belediyemizin destekleriyle 27 bin metrekarelik bir alanı teslim aldılar. Artık Yeni Sanayi Sitemizin arsası hazır, imarı hazır. Artık 2023 yılında mutlaka temel atmak istiyoruz orada. Ulusumuz da eko projelerimizde önemli mesafeler aldık. Şehir konforunu ilerletiyoruz. İlçe otel ve turizm anlamında ilerliyor. En önemli hayallerimiz ve hedeflerimizde olan projemiz Ulus’ta sanayinin gelişmesiydi. Sanayinin gelişmesi demek, istihdamın gelişmesi. İstihdamın gelişmesi için de en önemli projemiz olan Yeni Sanayi Sitesi Projemizin startını verdik. Önce esnafımıza, sonra ilçemize ve bölgemize hayırlı olur inşallah” sözleriyle aktardı.

“2023 yılındaki öngörümüz de 34 milyon lira”

Değerlendirmede gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hasan Hüseyin Uzun bir gazetecinin, “Bir çok proje yapılıyor, bunlardan bazıları hibe ile yapılıyor fakat yine de bir çoğunun karşılığı maliyet. Bu bağlamda Belediyenin gelir gider durumu nasıl?” sorusuna “ Belediye olarak en iyi yönettiğimiz kısım. Biz bütçemizi iyi yönetiyoruz. Ben belediyeye geldiğimde bizim gelir bütçemiz 2 milyon 40 bin liraydı. Şuanda bizim gelir bütçemiz 23 milyon lira. 2023 yılındaki öngörümüz de 34 milyon lira. İlçemizin şuan ki bütçesi 23 milyon 800 bin lira. Kasamıza 2022 yılında bu kadar gelir girmiş. 2014 yılında teslim aldığım belediyede de 2 milyon 40 liraydı bu gelir. 2 tane gelir kalemi var belediyenin. Birincisi merkezi idareden gelen vergi payı, bu bütün belediyelere eşit geliyor. Nüfusa göre dağılan para. İkincisi, belediyenin özgeliri. Kiradan, emlak vergisinden, su gelirlerinden. İki kalemde yarı yarıya gelir getiriyor” yanıtını verdi.