Uluköy ve Zafer'de saralar kuruluyor

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Uluköy ve Zafer Köylerinde kurulan seralar yerinde incelendi.

Uluköy ve Zafer'de saralar kuruluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin destekleme programı kapsamında 90 metrekare sera kurulumuna Bartın’da devam ediliyor.

Bu kapsamda Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Ulus Tarım ve Orman İlçe Müdürü Özlem Taşkıran, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktay Acıbal ve teknik personelin katılımı ile Uluköy ve Zafer Köylerinde sera kulumu gerçekleşen çiftçilerin aileleri ziyaret edilerek ve seralar yerinde incelendi.

Yeniköy ve Aydınlar’da da seralar kuruluyor

Müdürlük aynı zamanda yine bu kapsamda Yeniköy ve Aydınlar Köylerinde de yapımı devam eden sera kurulumlarının kontrollerini gerçekleştirdi. Her iki köydeki sera kurulumunu Müdür Önder başta olmak üzere  İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktay Acıbal, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Nebi Kalaycı ve teknik personel inceledi.

Hibe programı kapsamında çiftçi ailelerinin sebze ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik toplam 9 adet ve 90 metrekare sera kurulumu gerçekleştiriliyor.

 Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ise çiftçilere yönelik aile refahlarını artırmak amacıyla sosyal hizmet sunulacak.