'Türkiye yüzyılının anahtarı yeni anayasadır'

GÜL ŞEHİR BULUŞMALARINDA BARTIN'LA BULUŞTU

'Türkiye yüzyılının anahtarı yeni anayasadır'

Şehir Buluşmaları kapsamında bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bartın’a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Gaziantep Milletvekili ve Adalet Eski Bakanı Abdülhamit Gül, önümüzdeki yerel seçimde Cumhur İttifakının geçerli olup olmayacağına dair “Yerel seçimlerde de AK Parti Cumhur İttifakı en iyi sonucu alacak. Tüm bunların hepsi kongre sonrasında ortak bir şekilde Cumhur İttifakıyla genel başkanımızın belirleyeceği bir çalışma heyeti, yetkili kurullar değerlendirecektir ama yerel seçimlerde yine Cumhur İttifakının eş güdümüyle milletimizle kenetlenerek çok iyi bir, tüm Türkiye'de iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Ona yönelik çalışmalar da devam ediyor” dedi Grup Başkanvekili Gül, yeni anayasaya çalışmalarıyla  ilgili ise “Türkiye yüzyılının anahtarı yeni sivil anayasadır” ifadelerinde bulundu.

Nurdan Eroğlu

AK Parti Genel Başkanvekili Gaziantep Milletvekili ve Adalet Eski Bakanı Abdülhamit Gül, Şehir Buluşmaları kapsamında bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bartın’a geldi. Bartın’a ayak basar basmaz, AK Parti Bartın İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkanvekili Gül’ü AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan başta olmak üzere teşkilat mensupları karşıladı. 

Arslan:”Cumhur İttifakının tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum”

Gül, partililerle kahvaltı ederken kahvaltı sonrası Bartın’daki  14 Mayıs Milletvekilliği ve 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı sonuçlarını anımsatan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan “14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Bartın’da 2 milletvekilinden 1 tanesini almak nasip olmuştu. AK Parti olarak yüzde 37 oy oranıyla seçimlerden çıkmıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 57 oy oranıyla Bartın’dan destek vermiştik. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımıza Bartın’dan yüzde 60.17 gibi bir oy oranıyla destek verdik. Bu süreçte Cumhur İttifakının tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Yaz döneminde yoğun bir çalışma geçirdik”

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında önümüzdeki yerel seçimlerin startını verdiğini ifade eden Başkan Arslan “Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Mayıs akşamı balkon konuşmasında önümüzdeki yerel seçimlerin startını vermişti. Bizde aynı şekilde o günden bugüne kadar teşkilatlarımızla, Sayın Milletvekilimizle yaz döneminde yoğun bir çalışma geçirdik. Aynı şekilde Ağustos ve Eylül ayı içerisinde yine Genel Merkezimizce planlanan Şehir Buluşmaları planlanmıştı. Bugünde Bartın ayağını gerçekleştireceğiz. Son 15 günde de Bartın’da beldelerimizde, ilçelerimizde tüm teşkilatlarımızla bu programları gerçekleştirdik. Güzel bir çalışma oldu. Bugünde Sayın Bakanımızın öndeliğinde güzel bir program gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Aldatmaz: “Bartın’a katkı vereceğine inanıyorum”

Abdülhamit Gül’e “ Bartın’a hoş geldiniz” diyen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da “Sayın Grup Başkanvekilimize bugün hem Bartın’ı tanıtacağız, kendilerinin de Bartın’a katkı vereceğine inanıyorum. Bugün Şehir Buluşmaları sürecini inşallah kendisiyle birlikte geçireceğiz” ifadelerinde bulundu. 

Gül:”Kabinemiz çok güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyılı için kolları sıvadı”

Bartın’ın mutlaka görünmesi gereken illerden biri olduğunu ve Şehir Buluşmaları kapsamında Bartın’da olmaktan mutlu olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ise şöyle konuştu:

“AK Partinin siyasetinde pusulamızı millet belirler. Rotamızı millet tayin eder. Milletle beraber yol yürümenin adı AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımız ortaya koyduğu siyasetin temeli de budur. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Bartın’ımızın verdiği destek için tüm Bartınlılara çok teşekkür ediyorum. Hem milletvekilliği hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği destek yüzde 60.17 gibi güçlü bir destek verdiniz. Türkiye’nin istikrarı ve Türkiye Yüzyılı için vermiş olduğunuz bu destekten Bartın’ımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Ve özellikle Türkiye için olduğu kadar dünya tarihi açısından, demokrasi tarihi açısından da çok önemli bir seçimdi. Ve bu seçimle beraber hem mecliste çoğunluğu aldı Cumhur İttifakı hem de Cumhurbaşkanımız yeniden seçildi. Tüm Türkiye'de büyük bir netice ve büyük bir başarı ortaya kondu. Meclisimiz çalışmalara başladı. Kabinemiz çok güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyılı için kolları sıvadı.

“Muhalefet bile ‘iyi ki AK Parti kazanmış’ dedi”

Değerli arkadaşlar çok güzel bir seçim sonucu yaşadık ülke olarak. Öyle ki muhalefetin muhalefetin tabanı bile, bazı sözcüleri bile iyi ki kazanamamışız, iyi ki AK Parti kazanmış, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmış. Valla biz kazansak bu ülkenin büyük bir badiresi olurdu. Büyük bir sıkıntı olurdu. İyi ki kazanmamışız noktasına geldiği bir seçimi yaşadık. Milletin basireti, milletimizin feraseti her şeyin üzerinde. Zaten bunu milletimiz çok iyi biliyordu, o yüzden tercihini öyle koydu. Sandığa o şekilde gitti ve Türkiye'nin geleceğini tayin etti.

“Milletimiz kağıttan masa olduğunu gördü”

Bugün muhalefetin bir masa etrafındaki görüntülerini aslında kağıttan masa olduğu ve o masanın etrafında bir Türkiye projesi, Türkiye’ye dahil proje değil herkesin kendi aklında bir takım projelerin olduğu, birbirlerine bile şeffaf olmayan bu insanların ülkeyi nasıl yönetebilecekleri konusunda zaten milletimiz çok iyi gördüğü için bu konuda tercihini ortaya koydu. Dolayısıyla burada bir muhalefetin yapmış olduğu işte bugünlerde de tekrar seçime gidelim, yine seçim olsun CHP'nin sözcülerinin açıklamaları var. Bunlar daha yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Seçimden yeni çıkıldı, milletimiz iradesini ortaya koydu.

“Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı tek seçimde Genel Başkanlığı seçimidir”

Bunlar seçimden kongreyi anlıyorlar. Delege seçimini anlıyorlar galiba. İl başkanlığı seçimini anlıyorlar. Zaten Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı tek seçimde Genel Başkanlığı seçimidir. Türkiye'ye dair değil. Onun, onların vizyonu sadece CHP içerisinde bir yerlere gelmek seçim kazanmak. Türkiye’ye dair projesi vizyonu olmayan bu muhalefetin ülkemize verebileceği hiçbir şey, ne şimdiye kadar oldu. Bir çivilerinin bile nasip olmadığı taş üstüne taş koymadıkları muhalefetin bu hali Türkiye demokrasi açısından üzücü. Türkiye'nin kaliteli, Türkiye'nin gerçekten projeye dair, Türkiye'nin projeksiyonuna dair fikir taşıyan bir muhalefete ihtiyacı var. Muhalefetin bu anlamda boşluğu da hala hissedilmektedir.

“Önümüzdeki dönem Türkiye’nin en önemli gündemi yeni anayasadır”

Özellikle önümüzdeki dönem Türkiye'nin yine birliğini, beraberliğini, Türkiye yüzyılının en önemli işlerinden birisi, en önemli gündemlerinden birisi de Türkiye'nin yeni bir anayasasını yapma ödevidir. Türkiye yüzyılında toplumun her kesimini kucaklayacak, toplumun her kesiminin sorunlarını çözecek şekilde adımlarımızı Cumhurbaşkanımız liderliğinde atıyoruz.

Emeklilerle işçilerle, memurlarla, çiftçilerle, gençlerle, kadınlarla toplumun her kesimiyle sorunlarını çöze çöze, kalan meselelerini çözerek İnşallah yolumuza devam edeceğiz. Gençlik Aile Bankası'nı kuracağız. Bu anlamda her türlü desteğimizi yine gençlerimize vereceğiz. Meclisimiz açıldığında çalışmalar bu anlamda meclisimizin yine gündemine gelecek. Çalışmalar tamamlandıkça toplum tüm kesimleriyle ilgili bu değerlendirmeler yapılacak. İnanıyoruz ki 1 Ekim'de açılacak meclisin yeni dönemiyle beraber, yasama yılıyla beraber Türkiye artık darbe anayasasından kurtulacak. Kendi sivil ve yeni anayasasını yapacak bir inşallah imkana kavuşacaktır.

“ Tüm partilere çağrımız ‘gelin yeni anayasayı beraber yapalım’”

Bu konuda bizim temennimiz tüm partilerin ortak bir şekilde çoğulcu, sivil, yeni bir anayasayı yapması hususunda beklentimiz vardır. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Çoğulcu, demokratik daha özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bunu da yine toplum tüm kesimleriyle konuşarak, ortaklaşarak bir yeni anayasayı yapacağız. Bu konuda da AK Parti olarak çağrımız tüm partilere gelin bu anayasayı beraber yapalım. Darbe anayasasından ülkemizi kurtaralım. Herkesin benim anayasam işte bu diyeceği bir anayasayı ortaya koyalım. Bunu yapabilecek güçteyiz. Milletimizin de beklentisi bu yöndedir. Ve hep beraber 85 milyon vatandaşımızın burada emeğinin olduğu, fikrinin olduğu bir anayasayı Türkiye hak ediyor. Türkiye yüzyılının anahtarı yeni sivil anayasadır. Bunu da hep beraber bu dönemde gerçekleştirmek istiyoruz.

“Hükümetimiz Bartın’ımıza bu dönemde de desteğini sürdürecektir”

Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekilimiz, İl Başkanımız ve tüm teşkilat mensuplarımız Bartın’ın sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar. Hükümetlerimizin bugüne kadar Bartın’a verdiği desteği yine bu dönemde de hükümetimiz sürdürecektir. 400 yataklı hastane çalışması, çevre yolu, ırmak projesiyle beraber afete karşı dirençli şehirler kapsamında çalışmalarımız devam edecektir. Bizde bu konuda desteğimizi vereceğiz.

“Kongremizi “Türkiye Yüzyılı için hep yeni,  hep ileri” sloganıyla yapacağız”

7 Ekim’de büyük kongremiz var. Büyük kongremiz “Türkiye Yüzyılı için hep yeni,  hep ileri” sloganıyla yenilik için yine değişim ve dönüşüm yaparak bütünleşerek, kenetlenerek gerçekleştireceğiz. Bizim kongrelerimiz düğün havasıyla birlik ve beraberlik içerisinde geçmiştir. Yine öyle olacaktık. Kenetlenerek güçlü Türkiye için yolumuza devam edeceğiz. Kongremiz yenilenme kongresi olacak. Kongremizde Türkiye’ye ve dünyaya Türkiye Yüzyılıyla ilgili mesajlarımız olacak. Cumhurbaşkanımızla beraber AK Parti milletimizle birlikte yol yürümeye devam edecektir. Kazanan bir parti olmamıza rağmen biz “yenilik, değişim” diyoruz, muhalefettimiz de, kaybedenlerde hala “statüko, koltuk” diyor. Milletimizde tüm bunları görüyor.”

“Yerel seçimlerde de yine en iyi sonucu alacağız”

Bu açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdülhamit Gül, önünüzdeki yerel seçimde de Cumhur İttifakının geçerli olup olmayacağının sorulması üzerine “Seçimin akşamında da Cumhurbaşkanımızın yerel seçimlerle ilgili 31 Mart seçimleriyle ilgili verdiği hedef vardı. İnşallah nasıl merkezi hükümet de iktidar olduysa yerel seçimlerde de yine en iyi sonucu alacağız. Yerel seçimlerde de AK Parti Cumhur İttifakı en iyi sonucu alacak. Tüm bunların hepsi kongre sonrasında ortak bir şekilde Cumhur İttifakıyla genel başkanımızın belirleyeceği bir çalışma heyeti, yetkili kurullar değerlendirecektir ama yerel seçimlerde yine Cumhur İttifakının eş güdümüyle milletimizle kenetlenerek çok iyi bir, tüm Türkiye'de iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Ona yönelik çalışmalar da devam ediyor” dedi.

İl Başkanlığı sonrasındaysa Gül, Yusuf Ziya Aldatmaz, Yaşar Arslan ve partililerle birlikte Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz ve oda üyeleri ile Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş ile muhtarları da ziyaret etti. Başkan Akdeniz ve Başkan Yoldaş’la bir süre sohbet edeb Abdülhamit Gül, esnafların ve muhtarların sorun, talep ve önerilerini dinledi.