TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin TL!

Bartın'daki binlerce asgari ücretlinin gözünün ve kulağının dikkat kesildiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Üçüncü toplantıda da asgari ücretle ilgili bir karar çıkmazken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay TÜRK-İŞ'in 2023 yılı Asgari Ücret teklifi net 9 bin TL olduğunu söyledi. Kararın, önümüzdeki günlerde yapılacak son toplantıda çıkması bekleniyor.

TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin TL!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma Genel Müdürü Sadettin AKYIL başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi. TÜRK- İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantı öncesi şunları söyledi:

“Toplantıya girmeden bir değerlendirmek yapmak doğru değil. Hem işverenin hem bakanlığın elini görelim. Elini görürsek biz de kendimiz, dağarcığımızda ne varsa dökeceğiz. Bir an önce bitsin, biz de işimize gücümüze bakalım. İnsanlar umutla bekliyorlar, inşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız; amacımızı, arzumuz, umudumuz bu yönde.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantıda, işçi tarafını TÜRK-İŞ, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

Atalay: “Verirlerse masaya oturup imzalarız”

Toplantının son bölümüne TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’da katıldı.

Atalay, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, asgari ücret görüşmelerinin yaklaşık 20 gündür sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ’in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ’in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ’in 2023 yılı Asgari Ücret teklifi net 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız.” ifadelerini kullandı.

Komisyonda işçi kesimini temsilen, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli SOLAK, Türkiye Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım ve TÜRK-İŞ Danışmanı Enis Bağdadioğlu yer aldı.