Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'

Ulus'un ilçe oluşunun 79'uncu yıl dönümünün kutlandığı Doğa Festivalinde eğlence bu yılda doruğa ulaştı. Bartın protokolünün de katıldığı festivale Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Her yıl olduğu gibi baba ocağı Ulus'ta, hemşerilerini bu festivalde de yalnız bırakmayan Bakan Tunç, festivaldeki konuşmasında 'Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı dünyada Türkiye yüzyılı olacak. Bunun önüne kimse duramayacak. Türkiye'nin başarılarıyla milletimiz hep gurur duyacak' dedi.

Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'

Ulus Belediyesi tarafından düzenlenen ve 18-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Ulus Doğa Festivali açılış programı ile start alırken festivalin ilk gününde kortej, aşure ikramı ve karakucak güreşleri gösterileri gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde Ulus’un manevi şahsiyeti Hasan Dede ve tarihte Ulus’ta iktisadi hayat konulu panel düzenlendi. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans salonundaki panele; Prof. Dr. Rahman Ademi, Prof. Dr. Adem Karakaş ve Prof. Dr. Rıza Gökler gibi isimler konuşmacı olarak katılım sağladı.

Konserlerle eğlence doruğa ulaştı

Festivalin en renkli anları ise konser programında yaşandı. Turgut Turcihan ve Sinan Yılmaz konserlerinde alanı dolduran yüzlerce kişi doyasıya eğlendi. Renkli görüntülere sahne olan festival programının ev sahipliğini yapan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, festivale katılım sağlayan herkese teşekkür ederken Ulus için gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bartın protokolünün de katıldığı festivale Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı.

Tunç: “Doğduğumuz yere layık olabilmenin gayreti içerisindeyiz”

Her yıl olduğu gibi baba ocağı Ulus’ta, hemşerilerini bu festivalde de yalnız bırakmayan Bakan Tunç, festivalde şöyle konuştu:

Ulus doğa harikası, doğa kenti burası bizim memleketimiz. Doğduğumuz yer. Doğduğumuz yere layık olabilmenin gayreti içerisinde çalışabiliyorsak ne mutlu bize. Sizlere layık olabiliyorsak ne mutlu bize. Bizler sizin evladınızız. Sizin sayenizde sizin desteklerinizle sizin dualarınızla, Ulus’umuza, Bartın’ımıza hizmet etme imkanı bulduk. Uzun süre milletvekilliğinden sonra da yine sizin desteklerinizle, sizin dualarınızla, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı gibi önemli bir görevi tebliğ etmesiyle de şimdi ülkemize hizmet noktasında çalışmaya devam ediyoruz.

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı dünyada Türkiye Yüzyılı olacak”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci dönemine başladık. Türkiye Yüzyılına başladık. Cumhuriyetimizin 1000 yılını geride bıraktık. Şimdi ikinci yüzyıla başladık. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı dünyada Türkiye Yüzyılı olacak. Bunun önünde kimse duramayacak. Türkiye’nin başarılarıyla milletimiz hep gurur duyacak. Enerjide bağımsız bir Türkiye, savunma sanayinde güçlü bağımsız bir Türkiye, ekonomide IMF’ye muhtaç olmayan bir Türkiye olarak yeni dönem çok daha başarılı olacak.

“Gündemimizde öncelik deprem bölgesini ayağa kaldırmak”

Çok sıkıntılı süreçleri geride bıraktık. Dünya pandemiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye’de etkilendi. 2 yıl kapalı kaldık. Üretim durdu. Bunun tüm dünyada olduğu gibi ekonomiye etkileri oldu. Ardından birde 6 Şubat depremleriyle karşı karşıya kaldık. Dünya tarihinin en büyük depremiyle karşı karşıya kaldık. 11 vilayetimiz yıkıldı. 52 bin canımızı kaybettik. Şimdi o yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim böyle acıları daha milletimize, ülkemize yaşatmasın. Gündemimizde öncelik deprem bölgesini ayağa kaldırmak, biran önce yaraları sarmak.

“İnsanımızı güçlendirecek politikalara devam edeceğiz”

Şuanda orada hızlı bir mücadele devam ediyor. Gecikmeksizin o bölgeyi de ayağa kaldırarak Türkiye’nin özellikle başta ekonomik kalkınma anlamında, fiziki kalkınma anlamında ve demokrasisini daha da güçlendirme, hukuk devletini daha da güçlendirme anlamında çalışmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz insan. İnsanımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz. Yaşlılarımızı, engellilerimizi gözetmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızı korumaya devam edeceğiz. Güçlü insan olacak ki güçlü aile olsun. Güçlü aile olursa güçlü toplum olur. İşte böyle birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenir. Eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara 21 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli mesafeler aldık. Her engeli aşarak önümüze konulan engelleri sizlerin sayesinde aşarak bugünlere geldik. Yine insanımızı güçlendirecek politikalara devam edeceğiz.

“Huzurlu bir geleceği, çocuklarımız, gençlerimiz inşa edeceğiz”

İstikrarlı bir şekilde ülkemizi kalkındırmaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle koalisyonların geride kaldığı, tek başına iktidarın yoluna devam ettiği, hızlı karar alan hızlı uygulayan yönetim sistemiyle de istikrar içerisinde ülkemize büyük eserler, dünyanın dev projelerini kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi terörden arındırarak, terörün her türlüsüyle keskin bir mücadeleden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Huzurlu bir geleceği, çocuklarımız, gençlerimiz inşa edeceğiz. Hakkaniyetli, dengeli, adaletli dış politikayla dünyada söz sahibi lider ülke olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde.

“Ulus’a ne yapsak azdır”

Güçlü Türkiye’den nasibini Bartın’ımız da almaya devam edecek. Ulus İlçemizde almaya devam edecek. Memleketimizi çok seviyoruz. Ulus doğa harikası. Küre Dağları Milli Parkının tam orta yerinde. İnsanlar ilk gördüğünde doğa kenti dediği zaman gıptayla bakıyorlar. Doğa kenti Ulus’umuza önemli eserler kazandırdık. Ulus’ta şuanda Millet Bahçemiz son aşamaya gelmek üzere. Ulus Çayını ıslah etik. Şimdi Çerçi Çayı da ıslah edilmeye devam ediyor. Ulus’ toplu konutlar kazandırdık. Ulus’a hastane kazandırdık. Ulus’a fakülte kazandırdık. Ulus’a Doğa Park Otelini kazandırdık. Ayrıca orada turizmin hizmetine aquapark, diğer rekreasyon alanları, stadyumu, spor tesisleri, alt yapısı, üst yapısı, Küre Dağları Milli Parkıyla ilgili eserler… Ulus’a ne yapsak azdır. Saymakla bitiremeyiz.

“Ulus’a her geldiğinizde yeni eserler görmeniz için çalışacağız”

Ulus daha fazlasına layıktır. Ulus’ta doğa turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu güzel etkinlik ve doğa festivalinden dolayı başta Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kaymakamımız, ilçe yöneticilerimiz büyük destek veriyorlar. Bartın’dan Sayın Valimiz, Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz bayrağı ona devrettik. Milletvekilimiz olarak Ulus’u ihmal etmeyecek inşallah. Hep beraber bizde ona destek vereceğiz. Ulus İlçemizi doğa turizminde bir marka yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ulus’a her geldiğinizde yeni yeni eserler görmeniz için gece-gündüz çalışacağız.”

Yollarda trafiğe dikkat edelim

Bakan Tunç gurbetçilere trafik konusunda da uyarılarda bulunarak, “Şimdi dönüş yoluna gittiğinizde tabii yaz bittiğinde tekrar işinize gücünüze döneceksiniz izniniz bittiğinde. Yollarda trafiğe dikkat edelim. Kurallara dikkat edelim. Önemli olan sağlıcakla gitmek, acele etmeye gerek yok. Onun için üzüntü verici bir hadiseyle inşallah karşılaşmadan tekrar yuvalarımıza geri dönmüş olalım ki bir dahaki festivalde yine bu coşkuyu yaşayabilelim. Büyük şehirlerde de çocuklarımıza sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım. Onları okutalım. En güzel mesleklerin sahibi olsunlar. Onlara biz bayrağı devredelim. Onlar yine Bartın'ımıza, Ulus’umuza, memleketimize, ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza hizmet etsinler Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinizi sevgiyle, saygı selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.“ dedi.

 

 

 

Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'
Tunç: 'Yeni dönem dünyada Türkiye Yüzyılı olacak'