Tunç 'Üzüntü verici bir talihsizlik'

İlk olarak Fenerbahçe-Konyaspor maçında Fernerbahçeli taraftarların ardından da Beşiktaş-Antalyaspor maçında Beşiktaşlı taraftarların attığı 'Hükümet istifa' sloganlarını üzüntü verici bulan ve bir talihsizlik olarak değerlendiren 'AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç 'Futbol müsabakalarında bir grup taraftarın attığı bu tür çirkin sloganları bütün bir kulübe, bütün spor camiasına ya da bütün taraftarlara da mal etmemek gerekir. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaraları sarmanın mücadelesini verirken bu tür ayrıştırıcı herkesi üzen sloganlara şahit olmak elbette ki bir talihsizlik. Umarız bir daha tekrarlanmaz' dedi.

Tunç 'Üzüntü verici bir talihsizlik'

Kahramanmaraş depremleri sonrası ara verilen ve hafta sonu yeniden başlayan Süper Ligde Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçında bir grup Fernerbahçeli taraftar, “Hükümet istifa” sloganları atmıştı. Pazar günü oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçında da yine bir grup Beşiktaş taraftarı aynı sloganı tekrarlamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Beşiktaş taraftarlarının açtığı bu sloganlar sonrasında Beşiktaş kongre üyeliğinde istifa etmişti. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, A Haber’e her iki takımın taraftarının attığı sloganlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Çok üzüntü verici”

Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kenetlendiğimiz bu günlerde atılan bu sloganları üzüntü verici bulan Grup Başkanvekili Tunç şöyle konuştu:

“Bu sloganları şu ortamda duymak maalesef çok üzüntü verici. Ülke ve millet olarak acılı günlerden geçiyoruz. 10 ilimizi etkileyen ve 15 milyon insanımızı doğrudan etkileyen dünya tarihinin en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Buna “Asrın felaketi” demek bile hafif kalıyor. 21 günden bu yana da depremin yol açtığı yaraları sarmak için milletçe büyük bir mücadele veriyoruz. Depremin ilk anlarından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, devletimizin tüm kurumları ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte afet bölgesinde canla başla bir mücadele devam ediyor. Bu mücadelede milletimizin nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu hep birlikte görüyoruz.

“Talihsizlik, umarız bir daha tekrarlanmaz”

Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olmuşken futbol müsabakalarında bir grup taraftarın attığı bu tür çirkin sloganları bütün bir kulübe, bütün spor camiasına ya da bütün taraftarlara da mal etmemek gerekir. Bu sloganları atanlara da aynı tribündeki diğer tarafların da tepki gösterdiğini görüyoruz. Gerek üslupla gerekse müdahale ederek bazı taraftarların bunun doğru olmadığı yönünde o sloganları atanlara tepki gösterdiğini de gördük. 85 milyon kenetlenmiş durumdayız. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaraları sarmanın mücadelesini verirken bu tür ayrıştırıcı herkesi üzen sloganlara şahit olmak elbette ki bir talihsizlik. Umarız bir daha tekrarlanmaz.

“Bu tür ayrıştırıcı sloganlar olumsuz karşılanıyor”

Devletimizin tüm imkanlarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremde yıkılan tüm şehirlerimizi ayağa kaldırmanın mücadelesini ve yaraları sarmanın mücadelesini milletçe tek yürek vermenin zamanıdır, bu zaman. Bu tür ayrıştırıcı sloganlar şuanda gerçekten milletimiz tarafından da o kulüplerin taraftarları tarafından da olumsuz karşılanmaktadır. Umarız bir daha tekrarlanmaz.”