Tunç'tan yoğun bayram mesaisi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, her bayram olduğu gibi bu bayramda da yoğun bayram ziyaretleri yaparak, Bartın'da ayak basmadık yer bırakmadı. Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Bartın'ın tüm ilçe, belde ve bazı köylerinde bayram ziyaretleri gerçekleştirerek, hemşehrileriyle bayramlaştı.

Tunç'tan yoğun bayram mesaisi

 

Tunç, Kurban Bayramı ziyaretlerine Arefe günü başlayarak; Bartın halkının bayramını kutladı. Milletvekili Tunç Bayram namazını kendi köyü olan Ulukaya’da kıldı ve akrabaları ile bayramlaştı. AK Parti Bartın İl Başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Milletvekili Tunç sonrasında da bayram ziyaretlerinde bulundu.

Şehitlik ve huzurevi sakinlerine bayram ziyareti

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç Kurban Bayramı ziyaretlerine Arefe günü başlayarak, ilk olarak Bartın Nurtaç Arslan ve il protokolü ile birlikte Bartın Şehitliğini ziyaret etti. Tunç’un şehit yakınlarıyla yakından ilgilendiği Şehitlik ziyaretinde, Aziz şehitlerimiz kabristanları başında dualarla anıldı.  Şehitlik ziyaretinin ardından Tunç Vali Nurtaç Arslan ile birlikte; Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne bağlı Sevgi evlerini ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle ve burada kalan çocuklarla Kurban Bayramı sevincini paylaştılar.

Bartın’daki son şehidimizin ailesine ziyaret

21 Haziran günü KKTC  vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu şehit olan Bartın'daki son şehidimiz Uzm Çvş. Fatih Özkaya'nın Arıt Balat İmze Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Tunç ve Vali Arslan aziz şehidimize okunan kuran tilavetini dinleyerek şehidimizin ailesinin Kurban Bayramı’ını kutladılar. Buradan Vali Sn Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte, Şırnak'ta 1989 yılında  terörle mücadelede Gazi olan İrfan Aytaş ve ailesini ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı kutladılar.

Ulus ilçesinde bayram ziyaretleri

Bayram namazını doğduğu köy olan Ulus İlçesi Ulukaya Köyünde kılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, akrabaları ve komşularıyla bayramlaştıktan sonra Bayramın 1. günü bayram ziyaretlerine Ulus İlçesinden başladı. Tunç, Ulus İlçe teşkilatı ile bayramlaştıktan sonra Ulus Belediyesi ve Ulus Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, ve Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç ve Uluslu hemşehrilerinin Kurban Bayramını kutladı.

Ulus İlçesinde gurbetçi buluşması

Bayram programı kapsamında Ulus Belediyesi, BUKAD ve BARFED’İN ev sahipliğinde düzenlenen Ulus Gurbetçi buluşmasına da katılan TUNÇ, burada yaptığı konuşmada tüm Uluslu hemşehrilerinin bayramlarını kutladığını belirterek, “Bartın’ımız tüm ilçe ve beldeleriyle saklı cennet, Ulus ilçemiz de küre dağlarıyla bir doğa kenti. İşte bu doğa harikasına sizler sahip çıktınız sizler sahip çıktıkça bizlerde Ulusumuzu güzelleştirmeye devam ediyoruz. Ulus ilçemizde Belediye Başkanımızla birlikte güzelleştirmeye devam ediyoruz. Altyapısıyla, hastanesinden yüksekokuluna, otelinden spor tesislerine Aqua parkından macera parkına kadar ulusumuza değer katacak eserleri kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah cumhurbaşkanımızı liderliğinde nice eserler kazandırmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Kozcağız ve Kumluca Beldesine bayram ziyareti

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, Ulus İlçesindeki bayram ziyaretleri sonra İl Başkanı Turhan Kalaycı ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Kozcağız Beldesine ve Kumluca Beldesine bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.  Kozcağız Belediye’sini ziyaret ederek, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve belediye çalışanlarıyla bayramlaşan  Tunç beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte esnafların ve Kozcağız halkının Kurban Bayramını kutladı. Kumluca Beldesini de ziyaret eden Tunç ve beraberindekiler ile birlikte Akörensöküler, Hisar Köyü, Keçideresi, Dibektaş köylerinde bayram ziyaretlerinde bulundu.

Hasankadı Beldesine ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Tunç ve beraberindeki il başkanı Turhan Kalaycı ve teşkilat mensuplarıyla Hasankadı beldesini ziyaret ederek AK Parti Hasankadı Belde Başkanı Ahmet Ayaş ve belde teşkilatıyla bayramlaştıktan sonra esnafın ve Hasankadılılarla bayramlaştı.  Hasankadı beldesine bağlı Eskiemirler, Hanyeri Köylerini ziyaret ederek köy sakinlerinin Kurban Bayramını kutladı. Akbaş köyünde  Kulak ve Kalyoncu ailelerinin kıymetli evlatları Songül ile İdris çiftinin nikâhına şahitlik eden Milletvekili Tunç yeni çiftleri tebrik etti.

Millet Konağında bayramlaşma

Bayramım 2. Günü Bartın Valiliğinin bayramlaşma programı kapsamında Millet Konağı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Tunç, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve protokol üyeleri ile birlikte Bartın Garnizon ve İl Jandarma Komutanlığı’nda askerlerin bayramını kutlayan Tunç, Polisevi bahçesinde de polis teşkilatı mensuplarıyla bayramlaştı. Daha sonrası ilçe, belde ve köylerde bayram ziyaretlerine devam etti.  

İl Başkanlığında bayramlaşma

Bayramın 2.günü AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma törenine, AK Parti  Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 22. Dönem eski AK Parti Milletvekili Asım Kulak, İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal ve teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

“AK Partinin en önemli özelliği vatandaşlarla bütünleşmesidir”

İl Başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç burada yaptığı konuşmada; “tüm teşkilat mensuplarının Kurban Bayramlarını tebrik ettiğini, bayramların milletimizin birliğine İslam âleminin huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. AK Parti’nin en önemli özelliği vatandaşla kaynaşması ve bütünleşmesidir, bunun bir gereği olarak biz de AK Parti teşkilatı olarak bu bayramda da köy köy ,mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Devletimiz tüm imkanları seferber etti”

Bartın’da yaşanan sel afetine de değinen TUNÇ; “Devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte teyakkuz halindeydi ve sonrasında da hasar giderme çalışmalarında vatandaşımızın imdadına yetişmenin mücadelesini verdik. Büyük ölçüde hasarları giderdik, şu ana kadar 1500’e yakın konut su altında kalmıştı, bunun neticesinde 3 bin lira konutlara 5 bin lira işyerlerine olmak üzere ödemeler gerçekleştirdik.3 adet köprümüz yıkıldı, 10 adet köprümüz ağır hasar gördü, 3 tane ev yıkıldı ve hasarlı olan evlerimizde konut ve işyerlerine su baskını neticesinde şu ana kadar 83 Milyon Liralık genel bir hasar meydana geldi, 33 Milyon Lira tarım alanlarında hasar meydana geldi. Özel idarenin sorumluluğu bölgesinde 300 Milyon liralık maddi hasarı var, Karayolları ağı içerisinde bulunan ve önemli bir geçiş güzergâhı üzerinde bulunan Kozcağız Köprüsü de hasar aldı onun yıkımına başlayarak 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Şarköy’de askeri köprü kuruldu, diğer köprü için de çalışmalar başlayacak. 40 ilden ilimize yardım geldi, tüm iş makinaları sahada yoğun bir gayret gösterdiler. Bartın’da metrekareye 350 kilogram yağış düştü, 98 selinden daha fazla yağış aldık ancak yaptığımız barajlar sayesinde büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.”

“AK Parti Bartın’da büyük eserlere imza attı”

AK Parti’nin betona değil insana yatırım yaptığını belirten TUNÇ; “20 yıldır insana yatırım yapan bir iktidar var, bunun için muhalefetin tüm karalamalarına rağmen milletimiz sandıkta gereğini yaptı. Ak parti 10 Milyonluk oyunu 26 milyona yükseltti. Bartın’ımız AK Parti iktidarında milyonlarca liralık yatırım aldı ve almaya da devam edecek.” Şeklinde konuştu. İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın konuşmalarının ardından Milletvekili Tunç partililerle bayramlaştı.

Kurucaşile ve Amasra’da bayram ziyaretleri

Tunç Bayramı yoğun bayram ziyaretlerine, beraberindeki İl başkanı Turhan Kalaycı  ve bazı teşkilat mensupları ile Kurucaşile ilçesi ve köylerinde devam etti. Kurucaşile Belediyesinin düzenlediği geleneksel bayram yemeği olan konat etkinliğine katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, İlçe Başkanı Mustafa Ergin ve teşkilat mensupları ile bayramlaştıktan sonra tatil köyü Kurucaşile Kapısuyu’nda bayram ziyaretlerinde bulundu. Amasra’da bayram ziyaretleri gerçekleştiren Tunç, burada da AK Parti Amasra İlçe başkanı Şenol Rıdvan Sert ve ilçe teşkilatı ile bayramlaştı.

Abdipaşa’da bayram ziyaretleri

Bayramın 4.günü Abdipaşa Belediyesindeki bayram ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Tunç,  Abdipaşa Belde teşkilatını ziyaret ederek Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve belde teşkilatıyla bayramlaştıktan sonra esnaf ve Abdipaşalılarla bayramlaştı.

Bayram Turnuvasında şampiyonlara kupa ve madalyalarını verdi

Tunç, Kozcağız Özbaşı köyünde bayram etkinlikleri kapsamında geleneksel futbol turnuvası final maçını izledi, şampiyon takımlarımıza kupa ve madalyalarını takdim etti. Müsabaka sonrası futbolcuları tek tek tebrik eden Tunç, Bartın Özbaşılılar Dernek Başkanı Muharrem Aydoğan ve Özbaşı Köyü Muhtarı Sayın Zülgari Ünlük ile birlikte geleneksel olarak düzenlenen Futbol Dostluk Turnuvasına katılan sporcularımız ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tunç, “İl Başkanımız Turhan Kalaycı ve teşkilat mensuplarımızla birlikte bayram ziyaretleri kapsamında Özbaşı Köyümüzde hemşehrilerimizle selamlaştık, Kurban Bayramı’nı tebrik ettik. Samimiyetleri ve misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederiz.”Dedi.

Yanaz Karakucak Güreşlerine katıldı

Bayramın vazgeçilmesi Yanaz Karakucak Güreşlerini Bayramın 5.Günü takip eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte tribünlerde vatandaşlarla birlikte müsabakaları izledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Başpehlivan  Mehmet Ali Soyal’a  ödül ve madalyasını vererek, tebrik etti.

Tunç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapımını tamamladığımız  "YANAZ GÜREŞ SAHASI" ilk olarak Ata Sporumuz Geleneksel 202. Yanaz Karakucak  Güreşlerine ev sahipliği yaptı. 202.Geleneksel Yanaz Karakucak Güreşlerini güreş severlerimizle birlikte izledik, güreşçilerimizi, pehlivanlarımızı tebrik ediyorum.

Başpehlivanlık güreşini kazanarak Başpehlivan olan Mehmet Ali Soyal kardeşimi ve dereceye giren tüm pehlivanlarımızı kutluyorum.”İfadelerinde bulundu.

Arıt’a bayram ziyaretleri

Tunç, Kurban Bayramı’nda Bayramın 5.günü Arıt’a gerçekleştirdi. Beraberindeki İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve bazı teşkilat mensuplarıyla Arıt’a bayram ziyareti gerçekleştiren Tunç, Arıt-Der tarafından düzenlenen Arıt Doğa Şenliklerinde Arıtlı hemşehrilerinin Kurban Bayramını kutladı.

 

 

Tunç'tan yoğun bayram mesaisi
Tunç'tan yoğun bayram mesaisi
Tunç'tan yoğun bayram mesaisi
Tunç'tan yoğun bayram mesaisi
Tunç'tan yoğun bayram mesaisi
Tunç'tan yoğun bayram mesaisi