Tunç: 'İnsanımızın her bir ferdi için çalışmaya devam ediyoruz'

TTK'ya bin işçi alımından elektrikte yüzde 15, sanayi doğalgazında yüzde 20 indirime, Ramazan Bayramı arifesinde Karadeniz gazının Filyos'a gelmesinden önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışına kadar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Bir yandan, asrın felaketinin ve sonrasında meydana gelen sel afetinin izlerini silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken 85 milyon insanımızın her bir ferdi için çalışmaya müjdelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz' dedi.

Tunç: 'İnsanımızın her bir ferdi için çalışmaya devam ediyoruz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında TTK’ya bin işçi alımından elektrikte yüzde 15, sanayi doğalgazında yüzde 20 indirime, Ramazan Bayramı arifesinde Karadeniz gazının Filyos’a gelmesinden önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılışına kadar birçok müjde vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bu müjdelerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu. İlk olarak Defne Devlet Hastanesinin temel atma töreniyle ilgili konuşan Grup Başkanvekili Tunç, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirilen hususla ilgili tekrar bir açıklama yapmak istiyorum. Şimdi, Defne Devlet Hastanesinin temel atma törenindeki temsili bir görüntü ama şu anda gidin Defne'ye -görüntüler de burada- Defne'de gece gündüz hastane inşaatı çalışması devam ediyor. Dolayısıyla sadece temsilî bir temel atma törenini gündem yaparak, oradaki büyük çalışmayı göz ardı etmek hakkaniyetli bir durum değildir” dedi.

“Müjdelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz”

85 milyonun her bir ferdi için müjdeleri paylaşmaya devam ettiklerini ifade eden Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

“Değerli milletvekilleri, ülkemizin her alanda kalkınması, milletimizin refahının artırılması, demokrasimizin güçlenmesi yolundaki mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Bir yandan, asrın felaketinin ve sonrasında meydana gelen sel afetinin izlerini silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken 85 milyon insanımızın her bir ferdi için çalışmaya müjdelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugünkü grup toplantısında da yine milletimize yeni müjdeler sundu.

Elektrikte yüzde 15 indirim

Bu çerçevede, nisan ayı itibarıyla elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15 indirim sağlanacağı müjdesini verdi. Tüm vatandaşlarımızın yararlandığı doğal gaz indiriminden bu kez de sanayicilerimizin yararlanacağını ve doğal gaz tarifesinde yüzde 20 oranında indirim sağlanacağını ifade etti. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat büyüme hedefine destek olan sanayicilerimize ve üreticilerimize katkı vermeye devam edeceğiz.

TTK’ya bin işçi alınacak

Aynı zamanda, özellikle deprem bölgesinde fedakârca görev yapan madencilerimiz hepimizin malumu. Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde önemli bir istihdam kaynağı ve taş kömürü üretimi sağlayan Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1.000 madencinin, yeni madencinin alınacağı müjdesini verdi, bu illerimiz için de bu müjdenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Enerji hamlemiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne de 27 Nisan’da yakıt yükleyerek nükleer enerji konusunda da Türkiye tarihî bir adım atmış olacak.

Karadeniz gazı Filyos’a geliyor

Yine, Sayın Cumhurbaşkanımız bir önemli müjdeyi daha verdi, o da nedir? Ramazan Bayramı’nın arifesinde Karadeniz gazı Filyos’a geliyor. Burada bir törene gerçekleşecek artık yerli doğal gazımızı milletimizin hizmetine sunmuş olacağız ve yine o gün Sayın Cumhurbaşkanımız milletimize önemli müjdeler verecek.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı açılıyor

Türkiye’yi hızlı tren ağlarıyla örmeye devam ediyoruz. Türkiye’yi hızlı trenlerle tanıştıran bir iktidarız, şimdi de sıra Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda; açılışı inşallah önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

20 bin TOGG’un hak sahipleri belli oldu

Değerli milletvekillerimiz, milletçe yıllarca hayalini kurduğumuz, heyecanla beklediğimiz yerli ve millî otomobilimizi de geçmişte yaşanan tüm engellere, “Yapamazlar.” diyenlere rağmen üreterek milletimize armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. Yerli ve millî otomobilimiz TOGG için 16 Mart 2023 tarihinde başlayan siparişler sürecinde 177.467 başvuruyla milletimiz büyük bir teveccüh gösterdi. Bugün çekilişi gerçekleşecek olan 20 bin TOGG otomobilin hak sahiplerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Deprem bölgesinde 46 bin 327 konutun inşasına başlandı

Deprem bölgesinde inşa edilecek 650 bin konutun 46 bin 327’sinin inşasına başlandı.

Diğerlerinin de yapım süreçleri, ihale süreçleri hızlı bir şekilde devam ediyor ama bu taraftan,

diğer taraftan da deprem öncesi milletimize vaat ettiğimiz 8 milyonunun üzerinde başvuru yapılan “İlk Evim” ve “İlk İş Yerim” projesinde de çalışmalar devam ediyor. Tüm bu başvurularda 8 milyon insanın başvurması, TOGG’da 177 bin kişinin başvurması bu

iktidara güvenin göstergesidir. Güvenen aziz milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Çekiliş ve kuralarda hak kazanan tüm hak sahiplerine de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

“Fransa senatosunda teröristlere madalya takılmasını reddediyoruz”

Terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin Fransa senatosunda ağırlanarak madalya takılmasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Demokrasiyi lekeleyen bu olay, Fransa için utanç verici bir durumdur. Türkiye-Fransa ilişkilerini hedef alan bu rezaletin bir daha gerçekleşmemesi için Fransa makamları gereken duyarlılığı göstermelidir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terör bumerang gibidir, bir gün gelir onu senatolarında ağırlayanları da onlara madalya takanları da elbette vurur. Bunu hiçbir zaman temenni edemeyiz.”

Erdoğan müjdeleri bu şekilde paylaşmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında müjdeleri şu ifadelerle paylaşmıştı:

"Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi'ne getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. Böylece Enerji Bakanlığımızın azimli gayretiyle, arama ve sondaj gemilerimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla, on binlerce personelimizin emekleriyle iki bayramı bir arada yaşayacağız" diye konuştu.

Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletle paylaşmak istediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birincisi; elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi; sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla Türkiye'yi büyütme hedefine katkı veren sanayicileri desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Akkuyu'daki nükleer güç santralimize 27 Nisan'da yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız. Hazır müjdelere başlamışken madencilerimize güzel bir haberimiz var; biliyorsunuz kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1000 yeni madenci alarak hem madencilerimize olan şükranımızı ifade edeceğiz hem de üretimi arttırarak ekonomimize katkı sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer alanlarda da gelecek haftalarda atacakları adımlar olduğunu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda seferlerin başlaması heyecanını Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslılarla beraber yaşayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adam Sivaslı ama 'Sivas'a hızlı trene ne gerek var?' diyor ve bu adam da işte malum altılı masanın içinde... Bir zamanlar altılı masanın başında olanlar bununla ilgili ağır ağır laflar ediyorlardı ama şimdi maşallah el ele, kol kola yola devam ediyorlar. Bunları anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Güvenlik korucularına da müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden, önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucusunun da istifade etmesini sağlayacaklarını aktardı.