Tunç: 'Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız'

Bartın Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurula AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da katıldı. Grup Başkanvekili Tunç, kongrede 'Millet olarak yaraları sarmanın gayreti içerisindeyiz. Devletimiz büyük, milletimiz büyük. Bu büyük felaketin üstesinden gelip yaraları saracaktır' dedi.

Tunç: 'Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Manav ile birlikte, Bartın Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Konuşmasında ülke olarak büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Milletvekili Tunç, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen ve Türkiye’yi ve milletimizi derinden sarsan deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülke olarak, millet olarak tek yürek olduk. Kamyoncu esnafımızda bu süreçte üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Hepinize teşekkür ediyorum. Millet olarak yaraları sarmanın gayreti içerisindeyiz. Devletimiz büyük, milletimiz büyük. Bu büyük felaketin üstesinden gelip yaraları saracaktır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bakanlarımız, bütün devletimizin kurumları, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte afetin ilk anından itibaren seferberlik halindeler. Kalıcı konutlarımıza afetzedeleri yerleştirmek için büyük bir çaba gösteriliyor. İlimize gelen üç bine yakın depremzelerimiz var. Onları misafir ediyoruz. Kalıcı konutlar yapılıncaya kadar onları en güzel şekilde misafir edeceğiz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız.”İfadelerinde bulundu.

“Rabbim böyle kazalar bizlere göstermesin”

Tunç konuşmasının devamında “Amasra’da 14 Ekim’de maden kazası olmuştu. Orada da 42 madencimizi kaybettik. Hastanede tedavisi devam eden iki madenci var. Hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hastanede tedavisi devam iki madenci kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle kazalar bizlere göstermesin.”

“Bartın’ın ticaretini, sanayisini büyütmek için çalışıyoruz”

“Bartın’ımızı büyütmeye geliştirmeye devam ediyoruz ”diyen AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Bartın’ın ticaretini, sanayisini büyütmek için çalışıyoruz. Bir taraftan Filyos Projesi bir taraftan da Bartın Organize Sanayisini genişletmeye çalışıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarının ardından yeni alanda alt yapı ve 5 yeni fabrikanın inşaat çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Organize Sanayinin dışında 200 dönümlük alanda mobilya fabrikası inşaatı devam ediyor. Entegre bir tesis olacak. Hep iç piyasaya hemde dış piyasaya üretim yapacak bir fabrika olacak. İlk etapta 1200 kişi çalışacak. Tabi çalışanın yanında üretilen ürünlerin nakliyesi noktasında kamyoncu esnafımıza katkıda bulunacak.”

“Bartın’ın en büyük projesinin çalışmaları başladı”

 Bartın’da Kamu yatırımlarının da hızla devam ettiğini belirten Tunç, “Hastane inşaatımız bitmek üzere. 575 yatak kapasiteli hastanemizde kaba inşaatı tamamlandı. Bartın’ımız ve bölgemiz büyük bir sağlık kompleksine kavuşmuş olacak. Bartın çevre yolunun ilk etabının ihalesi 2 miyar 200 Milyon TL olarak yapıldı. Şuanda müteahhit firma çalışmalara başladı. Bartın çevre yolumuz, Karadeniz Sahil yoluyla birleşerek  Arıt yolu kavşağı ardından Organize Sanayinin altından  Muratbey Köyümüzün üst tarafından geçerek tünelle de Kozcağız duble yoluna bağlanmış olacak. Bartın şehirlerarası trafik açısından çok rahatlamış olacak. Çok büyük bir yatırım. Tünel sonrası ikinci etabı ihale edilecek. Bartın bu büyük esere de kavuşmuş olacak.”

“Kurucaşile yolumuzda Kurucaşile’ye kadar kalan kısımda iki tünelimiz kaldı. Çalışmalar tekrar başlayacak. İki tünel ile birlikte beş tüneli tamamlamış olacağız. Amasra’mızda yolcu limanı hizmete girdi. Yolcu gemileri gelmeye başladı. Amasra’yı kış sezonunda hareketlendirdi. Üniversitemizi kampüs inşaatları, yurtları ile birlikte büyütmeye devam ediyoruz. Bartın’ımızı barajlarla selden koruduk. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasının Bartın’a yansımasını biraz daha fazla olması için gayret gösterdik. Köydes projesiylede köylerimize önemli hizmetleri hayata geçiyor. Hep beraber Bartın’ımızı yaşanabilir daha gelişmiş daha kalkınmış olması için çalışıyoruz. Esnafın kamyoncusunun ve herkesin refah seviyesinin daha da yükseldiği bir Bartın’ı hep beraber inşa etmenin gayreti içerisindeyiz.”

Olağan Genel Mali Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Tunç, kamyoncu esnafına çalışmalarında kazasız, belasız bol kazançlar temennisinde bulundu.