Tunç: 'Amasralıları ev sahibi yapmak için çalışıyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 150 Bin Sosyal Konut Projesinden Amasra İlçesini de yararlandırmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Grup Başkanvekili Tunç, bu kapsamda Amasra'da belirlenip TOKİ'ye önerilen arsaları yerinde inceledi.

Tunç: 'Amasralıları ev sahibi yapmak için çalışıyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 150 Bin Sosyal Konut Projesinden Amasra İlçesini de yararlandırmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Amasra’da belirlenip TOKİ’ye önerilen arsaları yerinde inceleyen  Grup Başkanvekili Tunç, “Amasra ilçemize de TOKİ Konutları kazandırmak için çalışmalara başladık. 150 bin sosyal konut projesi için arsa önerilerimizi yerinde inceledik. Amasralı hemşehrilerimizi ev sahibi yapmak için çalışıyoruz” dedi. İncelemelerde Yılmaz Tunç’a AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Karabacak ile partililerde eşlik etti.

Yöresel ve yatay mimari anlayışla inşa edilecek

Yılmaz Tunç, geçen hafta konuyla ilgili olarak 150 Bin sosyal konut müjdesinden Bartın’ın fazlasıyla yararlanması için gerekli çalışmaları başlattıklarını ve konut inşa edilebilecek arsaları TOKİ Başkanlığına önerdiklerini açıklamıştı. Sosyal konutların, yöresel ve yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın’a şu ana kadar 890 TOKİ konutu inşa ettiklerini, 320 konutun Ulus ilçemizde yapımının tamamladıklarını böylece Bartın’da 1210 aileyi TOKİ’den ev sahibi yaptıklarını, Bartın Merkez Dallıca’da inşaatına başlanan 424 Konutun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu, 21 Temmuz 2020 tarihinde kuraları çekilerek hak sahipleri belirlenen ve 6 Ocak 2021 tarihinde yapım işi ihale edilerek inşaatına başlanan Bartın Merkez İlçesi 158 Adet Konutun yapımının devam ettiğini, ihalesi yapılan Abdipaşa Beldesine inşa edilecek 176 konut ile birlikte Bartın il genelinde TOKİ’den 1942 aileyi ev sahibi yapmış olacaklarını söylemişti.

“Gerekli takibi yapıyoruz” demişti

Yeni sosyal konut Projesinden de azami sayıda konutu Bartın’a kazandırmak için gerekli takibi yaptıklarını ifade eden Tunç, Bartın’a yapılacak olan konutlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve yetkililere teşekkür etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından 150 Bin Sosyal Konut Projesinin müjdesini şu sözlerle vermişti:

“Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır.

“İlk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacak”

Amacımız, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşallah sektörünü canlandırmak, hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir. Bu adım son dönemde ciddi şikâyet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır.

Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ’yi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”