Tunç 'Albayrak'a saldırılar onun başarısının göstergesidir'

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, döviz ve altındaki yükselişe bağlı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yöneltilen saldırıların tek nedeninin ekonomideki tam bağımsız Türkiye modeli olduğunu söyledi. Tunç, 'Sayın Bakanımız Berat Albayrak'a yapılan saldırılar O'nun başarısının göstergesidir' dedi.

Tunç 'Albayrak'a saldırılar onun başarısının göstergesidir'

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, döviz ve altındaki yükselişe bağlı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yöneltilen saldırıların tek nedeninin ekonomideki tam bağımsız Türkiye modeli olduğunu söyledi. Albayrak’ın ekonomik saldırılara karşı hazineyi korumaktaki kararlılığının ülkemiz aleyhindeki iç-dış lobileri çok rahatsız ettiğini ifade eden Tunç, “AK Parti öncesinde IMF kapılarında el pençe divan duranların, ülkemizi -9 küçültenlerin, bugün ülkemiz ekonomisini AB’de, G20’de, OECD’de büyüme lideri yapan Berat Albayrak’a saldırılarının tek nedeni ekonomideki tam bağımsız Türkiye  modelidir. Ekonomik saldırılara karşı hazinemizi korumaktaki kararlılığı elbette ki ülkemiz aleyhindeki iç-dış lobileri çok rahatsız ediyor. Salgın döneminde bile 15milyon vatandaşına karşılıksız 30 milyar dağıtan Bakanımız Berat Albayrak’a yapılan saldırılar onun başarısının göstergesidir” dedi.

“Kriz senaryolarını boşa çıkaracağız”

Her türlü kriz senaryosunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracaklarını kaydeden Yılmaz Tunç, “Hükümetimiz Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ile dimdik ayaktadır. Her türlü kriz senaryosunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız ve hedeflerimize yürüyeceğiz. Pandemi sürecinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Dünyanın mücadele ettiği ekonomik daralmalara karşı Türkiye süreci en doğru şekilde yönetmektedir. ABD ekonomisinin yüzde 30’dan fazla daraldığı bir dönemde vatandaşına gerek nakdi destek veren ücretsiz sağlık hizmeti veren gerek enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atan faizi yüzde  24’lerden yüzde  8,25’e düşüren küresel salgın ve etkileri ile mücadele eden Türkiye’ye güveni sarsmak istiyorlar. Unutmayalım ki psikolojimizi umutsuzluk ve güvensizlik parantezine almak isteyenlerin hedefi Türkiye’dir” şeklinde konuştu.