Tunç 'AK Parti iktidarda olmasaydı Türkiye batardı'

Amasra İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, enerji ve petrol fiyatları ile enflasyonun dünyada yükseldiğini ifade ederek 'Dünyada enflasyonun, enerji fiyatlarının ve petrol fiyatlarının yükselmesinin etkilerini görüyoruz. Bütün güçlü ekonomiler bile bundan etkileniyor. Elbette ki Türkiye de bu rüzgardan etkileniyor. Eğer bugün AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarda olmasaydı bugün Türkiye pandemi krizinde batardı' dedi.

Tunç 'AK Parti iktidarda olmasaydı Türkiye batardı'

AK Parti Amasra İlçe Danışma Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu Amasra’da gerçekleştirildi. Danışma Meclisine, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Amasra İlçe Başkanı Şenol Rıdvan Sert, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, teşkilat mensupları ve partililer katıldı. Bu kez Amasra’dan muhalefetin söylemlerini eleştirirken Bartın’a yapılan yatırımlardan bahseden AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, şöyle konuştu:

“AK Parti’mizin iktidarda olduğu 19 yıl içinde milletimiz 15 kez sandığa gitti. 15 sandıkta da milletimiz tercihini AK Parti’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Neden? Cumhuriyet tarihimiz boyunca, demokrasiye geçtiğimiz yıllardan bu yana nice partiler, nice iktidarlar geldi geçti. Bu derece art arda seçim kazanıp iktidarda kalan bir başka parti olmadı. Bir başka lider olabildi mi? Seçimle gönderemediklerini darbe ile gönderdiler. Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe ile bile gönderemediler. Milletimiz ona hem sandıkta sahip çıktı, hem meydanlarda sahip çıktı. Darbecilerin önünde çıplak elleriyle tanklara direnerek sahip çıkmayı başardı. Bundan sonra da sahip çıkmayı sürdürecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın.  Bizim programımızın ilk cümlesi, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’dır. Şimdi diyorlar ki ‘Yol yapıyorsunuz, yola ekmek mi bandırıp yiyeceğiz?’ ‘Tünel yapıyorsunuz, baraj yapıyorsunuz’ diyorlar. ‘Bunlar betona yatırım’ diyor bu CHP zihniyeti var ya… Şu Amasra limanı, betona yatırım mı?

“Demirtaş’ın ne suçu var diyen kim? CHP ‘Genel Başkanı değil mi?”

Görüyorsunuz, ‘Biz HDP ile birlikte değiliz’ diyor. Nasıl değilsin? ‘Biz seçim ittifakı falan yapmıyoruz. Seçmeni bizi destekliyorsa ne yapalım yapacak bir şey yok’ diyorlar. ‘Sizi destekleyince iyi de bizi destekleyince mi kötü’ diyor. CHP ile HDP’nin bir farkı yoktur. Aynı düşünceyi savunurlar, aynı ideolojiye sahiptirler. Biri aşırı sol olabilir, biri sol olabilir. Fark etmiyor. HDP’nin ideolojisi Marksist Leninist aşırı sol bir ideolojidir. Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın inançları ve ideolojisi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir partidir. ‘Biz birlikte değiliz’ diyorlar ama PKK’nın üzerine, YPG’nin üzerine sınır ötesi harekat yapalım dediğimizde Meclis’teki teskereye HDP ile beraber ‘hayır’ oylu veriyorlar.

Her gün TBMM’de HDP Grup önerisi verir. Bunun aleyhinde AK Parti konuşur, lehinde CHP konuşur. İYİ Parti de aynı şekilde. Eller kalkarken AK Parti ve MHP’nin elleri aynı anda, CHP-HDP ve İYİ Parti’nin elleri aynı anda kalkar. 2019 yerel seçimlerinde birlikte değil miydiniz? ‘Biz aday çıkarmıyoruz şunu destekliyoruz’ diyen HDP değil miydi? ‘Sizin desteğinize ihtiyacımız yok’ dediniz mi? ‘Ankara’da Mansur Yavaş kazanırsa HDP kazanacak diyen HDP’nin Genel Başkanı değil miydi? İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazanırsa HDP kazanacak diyen o genel başkan değil miydi? Demirtaş’ın ne suçu var diyen kim? CHP ‘Genel Başkanı değil mi? Yargı mahkemeyi açtı yargılanıyor. Sen yargı mısın? Sen mahkeme misin? İşine geldiği zaman ‘yargı bağımsız’, iyine gelmediği zaman ‘Şu niye hapiste, bu niye değil.’ Böyle bir hukuk devleti olabilir mi?

“Terörün siyasi uzantılarına destek verenlerle de mücadele edeceğiz”

AK parti terörle mücadeleye devam edecek. Milletimizden aldığımız destekle bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu yaparken elbette ki terörün siyasi uzantıları ile de mücadele edeceğiz. Terörün siyasi uzantılarına destek verenlerle de mücadele edeceğiz. Bu millet onlara fırsat vermez. İşte siyaseti kirletenler bunlar. Eğer terör gibi en hassas, milli bir konuda biz birlikte olamayacaksak ne zaman olacağız. Diyorlar ki ‘Biz artık eski sisteme geri dönelim.’ Bu millet Parlamenter sistemi uyguladı. Bunun acı örneklerini yaşadı. Parlamenter sistem değil miydi Türkiye’yi teröre bulaştıran, Siyasi krizler, ekonomik krizler, Güneş Motel olayları, 1,5 yılda bir değişen hükümetler. İşte bu ortam teröre, anarşiye yol açtı. Sonrasında darbeler yaptılar. Her 10 yılda bir darbe, muhtıra Türkiye’nin önünü kestiler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’de siyasi istikrarı getirdi. Çünkü bu sistem istikrar sistemidir. Parlamenter sistem zayıf hükümetler sistemidir. Siyasetin zayıf olmasını darbeci ister. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yetkiyi sandıkta direkt milletten alan bir sistemdir. Tam Cumhuriyettir, tam demokrasidir. Öbürü ise eksik demokrasidir, eksik cumhuriyettir. Biz halkın iradesini savunuyoruz, çünkü halkın iradesi bizim için en önemli iradedir. Bu yüzden biz inandığımız yolda milletimizin iradesini ve bayrağımızı asla yere düşürmeden inandığımız yolda devam edeceğiz.

“AK Parti iktidarda olmasaydı bugün Türkiye pandemi krizinde batardı”

Ülkemize çok güzel eserler kazandırdık. Bu gün ülkemiz ayı üreten 9 ülkeden birisi. Bugün Türkiye 138 milyon ücretsiz aşı ile vatandaşının sağlığını düşünen ona sahip çıkan bir ülke. Bizim dışımızda birkaç çok gelişmiş ülke var bu oranda aşı yapabilen. Şimdi pandeminin etkisi ile tüm dünyada ekonomik çalkantı ve tedarik zincirinin bozulması, dünyada enflasyonun, enerji fiyatlarının ve petrol fiyatlarının yükselmesinin etkilerini görüyoruz. Bütün güçlü ekonomiler bile bundan etkileniyor. Elbette ki Türkiye de bu rüzgardan etkileniyor. Şimdi bütün bunları AK Parti’nin ve onun uyguladığı ekonomik sistemin bir sonucuymuş gibi anlatmaya çalışıyor muhalefet. Millet neyin ne olduğunu biliyor. Eğer bugün AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarda olmasaydı bugün Türkiye pandemi krizinde batardı. Ekonomide de batardı, zaten sağlık sisteminde her şey ortadaydı. Biz bu sağlık sistemini kurmasaydı, bu alt yapıyı sağlamasaydık, bu hastaneleri yapmasaydık bu korona pandemisinde ne olurdu? Cesetler üst üste yığılırdı. Onları da senet imzalatmadan geri vermezlerdi. AK Parti sayesinde her alanda çok büyük atılımlar sağladık.

“Kimseyi açta açıkta bırakmadık, bırakmayız”

Bundan Bartın’ımız ve Amasra’mız da faydalandı. Şu anda Bartın’ımızda 10 milyar TL’ye varan yatırımımız var. Bunları gezin, fotoğrafını çekin paylaşın. Hemen altına birileri yorum yapacaktır. ‘Tüneller mi karnımızı doyuracak’ diye. Açın o kişilerin profiline bir bakın. Önündeki yemekleri bir görün. Açlıktan falan değil. Merak etmeyin biz hiç kimseyi açta açıkta bırakmayız. Kimseyi açlıktan öldürmeyiz. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘açlıktan ölenler var’ diyor ya… Hikaye… Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her ay kaç kişiye yardım ediyor? 100 bin liraya yakın yardım ediyoruz. Kimseyi biz açta açıkta bırakmayız. Biz pandemide Bartın’daki vatandaşlarımıza 100 milyon lira karşılıksız pandemi desteği verdik. Kısa Çalışma Ödenekleri, İşsizlik Ödenekleri, bunları hiç aksatmadan verdik. Şimdi asgari ücreti 4 bin 250 TL’ye yükselttik, emekli maaşlarını yükselttik enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunu daha da yükselteceğiz. 6 ay sonra emekliye bir kez daha zam gelecek. Bunları biz biliyoruz. Sokakta ne konuşuluyorsa AK Parti’nin genel merkezinde de o biliniyor ve konuşuluyor. Cumhurbaşkanımız hepimizden toplantılar yaparak bilgi alıyor. Biz her vatandaşın arasındayız. Bizler sadece seçimi hatırladığında vatandaşın arasına giren siyasetçiler değiliz. Biz AK Parti’yiz, milletin ta kendisiyiz.

“Fason aday için millet sandığa gider mi?”

Bartın’ımızda yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. ‘Betona yatırım yapıyorsunuz’ diyorlar. Biz insana yatırım yapıyoruz. Bu kadar büyük yatırımları karalayarak insanımızı etkileyebileceklerini zannediyorlar ama 15 sandıktır etkileyemediler. Ne diyordu Muharrem İnce, ‘Yenmişte yenmiş, yenmişte şenmiş’. Yine yenecek. Hangi parti çare olacak bu ülkeye? Bizdeki kadrolar onlarda yok. Bir kere adayları yok. Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşamayacaklar yine fason bir adayla çıkacaklar. Kendileri söylüyor, ‘Biz fason bir aday çıkaracağız. O fason adayla kazanacağız sonra da onunla parlamenter sisteme geçeceğiz’. Fason aday için millet sandığa gider mi? Gerçek aday, Türkiye’nin lideri, dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan varken fason aday için mi gidecek millet sandığa? Bu düşüncelerle Danışma Meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Buradan Amasra için yatırımlarımızı tek tek saymıyorum. Limanımız için 2022 bütçesinden 38 milyon ayrıldı. 2022 içinde bitireceğiz inşallah. Toplamda 78 milyonluk bir yatırım. Üzerine Amasra’nın tarihi dokusuna uygun bir gezi alanı yapacağız. Orada toplantı alanı, gösteri alanı da olacak. Bunlar da projeye dahil edildi. Betona yatırım mı insana yatırım mı?

“Millet eskiye dönmek istemiyor”

Şimdi Amasra Tüneli’ni bakımı için sizden 1 ay gibi bir süre istiyoruz. Bu süre zarfında eski yoldan gidip geleceğiz Amasra’ya. Şimdi çıkıp ’Biz nasıl eskiye döneceğiz’ diyorlar’. 80-90 yıl o eski yoldan gidip geldin. O yüzden bu millet eskiye dönmek istemiyor, Recep Tayyip Erdoğan’dan vaz geçmez bu millet. Ne diyorlardı? ‘Bu yol HEMA için yapılıyor’ diyorlardı. Sonra gerçek ortaya çıktı. Ne için yapılmış? Amasra halkı için. Liman da Amasra esnafı için yapılıyor. Niye? Gemiyle buraya gelecek turistler esnaftan alışveriş yapacak.”

“Amasra Belediyesi’nin hizmetleri çok eksik”

AK Parti olarak iktidara geldiklerinden itibaren Amasra’ya yaptıkları destekler ve hayata geçirdikleri projeleri de bir bir sıralayan Milletvekili Tunç, Amasra Belediyesi’ni de eleştirerek “Bizler de tıpkı Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi Amasra’mızı hep gözbebeğimiz olarak gördük, sürekli yatırımlarla destekledik. Amasra’mızı 2002 yılından bu yana geliştirdik, yollarını, tünellerini, alt yapısını, hastanesini, hükümet binalarından Adliyesine varıncaya kadar ne kadar eksikliği varsa hepsini yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Çünkü Amasra bize Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. O emanete sahip çıkmaya el birliğiyle devam edeceğiz inşallah. Amasra Belediyemize verdiğimiz desteklerle ilçemizi çok şirin bir hale getirdik. Ama bakıyoruz, Amasra Belediyesi’nin hizmetleri çok eksik. Çünkü CHP bunu başaramaz. Yollarda yürünmüyor. Arabalar çukura düşüyor. Temizlik iyi değil. Yürürken ayağınız suya gömülüyor. Bu olmaz. Amasra’mızın pırıl pırıl olması lazım. Bu dev yatırımlara layık bir Amasra olması lazım. Burada 78 milyon liralık yatırım yapılıyor, okyanus geçiliyor, dereyi geçerken boğuluyorsunuz. Bu ora kadar zor bir şey mi? Zor bir şey mi şuradaki yolları temizleyebilmek? İşte vizyon meselesi, aş meselesi, çalışma meselesi. Onun için Amasra’mıza sahip çıkacağız.  2023’e giderken pandeminin etkisini daha da azaltırken, halkımızın alım gücünü artırarak esnafımıza, çiftçimize vereceğimiz desteklerle inşallah Türkiye’yi 2023’e hep birlikte hazırlayacağız” dedi.

Kalaycı: “Liderimizin ve Partimizin üzerine çok geliniyor”

AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan eleştirilere de yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da “Biliyorsunuz ki son günlerde ülkemizin, Liderimizin ve Partimizin üzerine çok geliniyor. 2013’e kadar ‘Yaşa Erdoğan’ diyenler, 2013’ten sonra niye ‘diktatör Erdoğan’ diyor? Çünkü Türk milletinin hakkını, alın terini, yapmış olduğu icraatlarla hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden, mazlumlara göğüs geren, her zaman yanında olan bir lider, ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir lider. O yüzden Türkiye’nin tüm varlıklarını yedirmeyecek, kendi milletine yedireceği için, kendi milletine refah ve huzur payı sağlayacağı için tüm dünya maalesef birlikte olmuş ve içimizdeki muhalefetle beraber üzerimize saldırıyor. Biz liderimize, hükümetimize, milletimize güveniyoruz, inşallah bunların üstesinden geleceğiz. Bizim, dürüst, güven veren, milletine kendini adamış, ferasetli, zalime karşı dik duran, Türkiye’de sessiz bir devrim yapan, 7,65 tabancadan füze yapan, patikadan otoyol yapan, ilkokuldan üniversiteleri yapan, ulaşılamayan en ücra köşe bırakmayan, devletin tüm imkanlarını milleti için kullanan, gençliğe, geleceğe yatırım yapan bir liderimiz var” ifadelerini kullandı.

“Bu günleri inşallah atlatacağız”

Amasra Teşkilatına ayrıca teşekkür eden Kalaycı, “Amasra teşkilatımızı, tebrik ediyorum. Çünkü kapı kapı dolaşan, gençliğimizle, kadın kollarımızla, tüm teşkilatlarımızla, köy ve mahalle temsilcilerimizle bir ve beraber olan bir teşkilata sahibiz. Tüm Amasra Teşkilatıma teşekkür ediyorum. Hiç kimseyi ayırt etmeden kucaklayacağız, gün birlik ve beraberlik günü, gün vatan, millet, bayrak ve tek devlet günü. O nedenle bizim herkese giderek anlatmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yaşasın yeni Türkiye! En yakın zamanda inşallah yeniden büyük bir Türkiye kuruluyor, bunun izlerini görüyoruz. Doğum sancıları bunlar, bu günleri inşallah atlatacağız” dedi.

Dursun: “2023’te de zafere hep beraber ulaşacağız”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da Danışma Meclisi Toplantıları’nın önemine değinerek “Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla bu yolu yürümekten hiç yorulmayacağız, bıkmayacağız. 2023’te de zafere hep beraber ulaşacağız. Yaptığımız bu toplantılar teşkilat çalışmalarımız açısından bizlere bir ufuk çizecek. Burada yapacağımız çalışmaların ve toplantımızın hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.

“Amasra Teşkilatı, İl Başkanının, Milletvekilinin, Cumhurbaşkanı’nın yanında”

AK Parti’nin 20 yıldır ülkemizi yöneten ve ülke siyasetine yön veren siyasi bir hareket olduğunu belirten Amasra İlçe Başkanı Şenol Rıdvan Sert de Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Durmadan, yorulmadan, ilk günkü aşkla dün de bugün de  yarın da bu davanın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın izindeyiz. Amasra İlçe Teşkilatı olarak gençlere hayal kurduran, bizlere 2023, 2053, 2071’e ulaşmamız için hedefler koyan ve bu hedeflerin, hayallerin gerçek olabileceğini gösteren Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Ülkemiz, milletimiz, gençliğimiz ve geleceğimiz için, çocuklarımıza güçlü, aydınlık, müreffeh, bağımsız bir Türkiye bırakmak için dün de bugün de yarın da Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Zulmün karşısında ‘Elif’ gibi dik duran, sadece rükuda hakkın karşısında eğilen Türk-İslam coğrafyasını yanında olan, bu millete hizmet için gecesini gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Amasra Teşkilatı, İl Başkanının, Milletvekilinin, Cumhurbaşkanı’nın yanındadır. AK Partili olmak her şeyden önce bu davaya sevdalanmak, bu dava uğrunda canla başla çalışmak demektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük güçlü Türkiye yolunda partimizin misyonuna ve vizyonuna sahip çıkan tüm kardeşlerimize ulaşmaya, onlarla bir araya gelemeye özen gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öndeliğinde başlatılan ‘Gönül Seferberliği’ için ziyaretlerimizle, gençlerle buluşmalarımızla, heyecan ve motivasyonumuzla, ülkemiz, milletimiz için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Teşkilatımız bütün sorumluluklarınızı bütün samimiyetiyle ve eksiksiz olarak yerine getirmektedir. Bütün parti kademelerimizle ve teşkilatlarımızla bu davanın en iyi şekilde temsil edilmesi gayreti içerisindeyiz. Biz sadece bir siyasi parti değiliz, 20 yıldır ülkemizi yöneten ve ülke siyasetine yön veren siyasi bir hareketiz. Amasra İlçe Teşkilatı, büyük bir gayretle çalışmalarını yerine getirmektedir.”

Teşkilata seslendi

Teşkilat üyelerine de seslenen Sert, “Safları sıklaştırın, uyuyanları  uykudan kaldırın, hedef vizyon olan 2023’e kendinizi hazırlayın. Herkes dava yolunda görev almaya ve sorumluluğunu belirlemeye hazır olsun.  Derdimiz millet, sevdamız Türkiye olmalıdır. Bu dava; aşktır, muhabbettir, sevdadır, Hak’tır” dedi.