TTK şehit ailelerine ödemelere başladı

Amasra'da yaşanan grizu faciası sonrası TTK İşletmesindeki son durumla ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,maden ocağında patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi. Şehit ailelerinin artık kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Bakan Dönmez ''İlk etapta valiliğimiz şehit ailelerine yardımlarına başlamıştır. Bugün itibarıyla da Türkiye Taşkömürü Kurumu ilk ödemelerine başlayacaktır' dedi.

TTK şehit ailelerine ödemelere başladı

DÖNMEZ, AMASRA’DAKİ SON DURUMU AÇIKLADI

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TTK Amasra İşletmesinde yaşanan grizu faciası sonrası maden ocağındaki çalışmalar ve son durumla ilgili basın açıklaması. İşletmedeki Mobil Koordinasyon Merkezi'ndeki açıklamada, Bakan Dönmez ocakta madencilik faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu söyledi.

“ Yangın  söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor”

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca  adli tahkikat altına alınan TTK Amasra Müessesesinin hukuken "olay yeri" olduğunu kaydeden Bakan Dönmez, “İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim, büyük oranda kontrol altına alındı, hava ile temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda yangın söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor.  Süreci de zaten teknik ekiplerimiz devam ederek izliyor. Madencilik faaliyetleri tamamen durdurulmuştu. Olay yerine dönüştüğü için giriş çıkışlar da savcının bilgisi ve izni dahilinde yapılmaktadır. Şu anda sadece teknik emniyet müdürlerimiz çalışmaktadır. Yine devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcı ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır” dedi.

Değerlendirme devam ediyor

Arama kurtarma faaliyetinin 18 saat içinde sonuçlandırıldığını ifade eden Fatih Dönmez, "41 kardeşimizi şehit verdik. Yaralılarımıza gelince Bartın Devlet Hastanesi'nde 1, İstanbul'a sevk edilen 6 hastanın durumu takip edildi. Olay anındaki değerlendirmelerde olayın nedeninin grizu patlaması olduğunu söylemiştik. Bugün itibarıyla da uzman arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmenin hala devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu arada arama-kurtarma faaliyetleri için birçok ilden kamu kurumlarımızdan, sivil toplum kurumlarımızdan sürece katkı sağlamak üzere illimize gelen ekipler de oldu, onlara da teşekkür etmek istiyorum. Madencilik ayrı bir iş alanı olduğu için arama-kurtarma faaliyetlerinin hemen büyük bir kısmı kontrol altında” şeklinde konuştu.

Meclis bilgilendirilecek

Kamuoyunun bilgisine sunulması gereken bilgi ve değerlendirmelerin TTK web sitesi ve bakanlık tarafından sağlanacağını vurgulayan Dönmez, bu kapsamda yarın TBMM Genel Kurulunda bilgilendirme yapacağını söyledi.

 

Şehit ailelerine yardımlar başladı

 

Cumartesi Amasra’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit ailelerine yapılacak maddi yardımlarla ilgili bazı talimatları hatırlatan Fatih Dönmez “İlk etapta valiliğimiz şehit ailelerine yardımlarına başlamıştır. Bugün itibarıyla da Türkiye Taşkömürü Kurumu ilk ödemelerine başlayacaktır. Artık şehit ailelerimiz bize emanettir. Her türlü ihtiyacı devletimiz ve ilgili kurumumuz tarafından da karşılanacaktır. Bu arada tabii yöre halkımıza, milletimize özellikle de teşekkür etmek istiyorum. Bu zor anlarımızda bize dualarıyla destek oldular. Bizi yalnız bırakmadılar, teşekkür ediyoruz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız olayın ilk anından itibaren anbean takip etti, desteğini esirgemedi. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

TTK şehit ailelerine ödemelere başladı
TTK şehit ailelerine ödemelere başladı
TTK şehit ailelerine ödemelere başladı
TTK şehit ailelerine ödemelere başladı
TTK şehit ailelerine ödemelere başladı
TTK şehit ailelerine ödemelere başladı