TSO, kadınlara iş kapısı oluyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda TSO Başkanı Halil Balık, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan 'Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli' projesinin ihalesinin tamamlandığını ve proje kapsamında kurulacak modern bir serada 12 kadın çalışacağını açıkladı.

TSO, kadınlara iş kapısı oluyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu başkanlığında gerçekleşti. Meclis Başkanı Çalıkoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık dönemsel olarak yürütülen faaliyet ve projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Protokol anlaşmasından yararlanacak üyelere kimlik kartı

Meclis üyeleri ile istişaresine devam eden Başkan Halil Balık, üye kimlik kartlarının avantajlarını vurgulayarak, “Üyelerimiz ile protokol anlaşması süreci ivedilikle devam etmektedir. Bu anlaşmalar kapsamında Bartın TSO üyesi olanlar, üye kimlik kartını kullanarak, alınan ürün veya hizmet karşılığında belirli oranlarda indirim alacaklar. Protokol yaptığımız firma sayısını zamanla artırarak üyelerimizin bu uygulamadan en iyi şekilde istifade etmesini sağlayacağız. Bu fırsatlardan faydalanmak isteyen üyelerimiz, üye kimlik kartlarını Bartın TSO’dan ücretsiz bir şekilde alabilirler” dedi.

12 kadına iş kapısı

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan “Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli” projesiyle de ilgili bilgi veren Balık “Bizim için önemli olan diğer bir konu ise profesyonel seracılık kültürüne katkı sağlayacak Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) “Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli” projesidir. Projenin ihalesi tamamlanmış olup en yakın zamanda ilk adımlarını atmaya başlayacağız. Bu proje kapsamında kurulacak modern bir serada 12 kadın çalışacaktır. Proje sürecinde seracılık kültürünün gelişimine destek olacak ve üretilen ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlayacak bir kadın kooperatifi kurulmasını hedeflemekteyiz” İfadelerine yer verdi.

Toplantı, gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlanması, dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.