TSO'dan taş sac üreticilerine ziyaret

Coğrafi işaretli ürünler için saha ziyaretleri yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), bu kapsamında Kurucaşile Taş Sacın üretimi yapan sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

TSO'dan taş sac üreticilerine ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları doğrultusunda kente kazandırılan coğrafi işaret tescilli ürünler sektörlerin iş hacmine önemli katkılar sağlıyor.

Kurucaşile Taş Sacın üretimi yapan sektör temsilcileri de coğrafi işaret tescili ile satışlarını arttırdı.

Bartın İş Dünyasının çatı kuruluşu olan Bartın TSO, Bartın’da üretilen ürün ve lezzetleri tescilletmek ve ekonomiye değer katmak için çalışmalarına devam ediyor.

Coğrafi İşaretli ürünler arasında yer alan Kurucaşile Taş Sacını üreten firmaları ziyaret eden Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Genel Sekreter Ahmet İncekara ve  Kosgeb Bartın Kobi Uzmanı Ali Emre Çullu Taş saç üretimi yapılan Kurucaşile ilçesinin Karaman köyüne giderek Taş saç ustası Cemal Kamış’tan maden ve maden yatakları hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette Taş Sac ustası Cemal Kamış “sahip olduğumuz değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz” dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın’ın üretimdeki gücünü zenginliğe dönüştürmeyi amaçladıklarını, Bartın’ın coğrafi yapısı, tarımsal üretimi, tarihi ve kültürel çeşitliliği ile Türkiye’nin en zengin şehirlerinden birisi olduğunu belirtti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “ İlimizin ve yöresel ürünlerin tanınmasında önemli bir role sahip olan Coğrafi İşaretli ürünlerin tescili ile ilgili yapılan çalışmalarda yerimizi aldık. Coğrafi işaretli ürün olarak tescilini yaptırdığımız Taş Sacın tanıtımı ve ticarileşmesi ile ilgili çalışmalarımıza yön vermek adına bugün burada bir incelemede bulunarak, Taş sac ustası Cemal Bey ile fikir alış verişinde bulunduk. Kendilerine ve Coğrafi işaret çalışmalarımıza destek veren tüm firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.