TSO'DAN Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

TSO'DAN Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

TOBB İkiz Kuleler de gerçekleşen ziyarete Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Başkan Yardımcısı S.Cem Yıldız, Sayman Üye Keramettin Şenkal, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ufuk, Egemen Kemik, Necati Sandıkcı, Meclis Üyesi Yücel Oğullar ile Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara katıldı.Kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 Halil Balık, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 “Biliyorsunuz seçim geçtiğimiz aylarda yapıldı. Biz de üyelerimizin desteği ile tekrar seçildik. Niyetimiz önümüzdeki 4 yıl ilimize değerli şeyler kazandırmak. İyi bir çalışmayla ilimizdeki sıkıntıları TOBB’a iletmek bunlara çözüm bulmak, üyelerimize daha faydalı olmak. Bugün de Sayın Hisarcıklıoğlu’nu ziyarete geldik. Üyelerimizden gelen talepler vardı. Bunları birer başlıkta açıklarsak bazıları şunlar. 31 Aralık 2022 tarihinde bitecek olan ilave istihdam teşvik paketi, bunun yanı sıra Üyelerin krediye ulaşmakta zorluk çekmeleri. Kredilerin açığa değil de fatura karşılığı verilmesi. Bu noktada kredi kartı ödemelerinin geçersiz sayılması, Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine Halkbank üzerinden verilen uzun vadeli ve düşük faizli kredilerden üyelerimizin de yararlanabileceği bir sistemin kurulması, Akaryakıt sektöründe maliyetlerin geçen yıllara göre artması ancak karlılıkların düşmesi, Akaryakıt sektöründeki harcamaların yüzde 70’inin kredi kartı ile yapıldığından pos ücretleriyle ilgili bankalarla çalışma yapılması, Özel halk otobüslerini ücretsiz kullanan yolcuların sınırlandırılması veya bu sistemde ödenen aylık 1.200 TL’nin artırılması, Sigorta Sektöründe de Odaların İl Trafik Komisyonuna dahil edilmesi istenirken Mobilya ve Beyaz Eşya da KDV İndirimine gidilmesi konularında taleplerimizi ilettik. Ayrıca üyelerimizin TOBB ETÜ Hastanesinden indirimli şekilde faydalanması konusunu da dile getirdik. Bunların hepsi üyelerimizde gelen talepler. Biz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak onların temsilcisiyiz ve onlar için buradayız. TOBB Başkanımız yakinen ilgilendi kendilerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni Yönetimimizle ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Ciddi talepler, sorunlar vardı. Zaten kendisi bu konulara vakıf. Sadece bizde değil, genelde olan sıkıntılar, çözüm noktasında da yardımcı olacaklarını söylediler. Biz Başkanımızı seviyor, her konuda destekliyor ve güveniyoruz. İlettiğimiz sorunların biran önce çözüme ulaştırılması noktasında da olumlu dönüşlerini bekliyoruz.”