TOKİ Konutları inşaatı devam ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Dallıca Köyü 424 Adet Konut inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, şantiye kurulum çalışmalarının ardından 400 KVA trafo ve elektrik iletim hattı çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıkladı.

TOKİ Konutları inşaatı devam ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Dallıca Köyü 424 Adet Konut inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, şantiye kurulum çalışmalarının ardından 400 KVA trafo ve elektrik iletim hattı çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıkladı. Tunç,  “Her alanda Bartın için durmak yok, koşmaya devam. Bartın Merkez Dallıca Köyü 424 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet 16 Derslikli İlkokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi inşaatında çalışmalar devam ediyor” dedi.

“2 yılda tamamlanacak”

Çalışmaların 2 yılda  tamamlanacağını kaydeden Yılmaz Tunç,  “Yapım ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen Dallıca Konutları Projesi kapsamında Tünel Kalıp Sistemiyle 424 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle; 1'er Adet Cami, Ticaret Merkezi ve İlkokul İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi yapım İşinin 2 yılda tamamlanacak. Konutların 300 Adeti 2+1, 124 Adeti 3+1 planında inşa edilecek. Bartın’ın mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri ve söve gibi özellikler modernize edilerek uygulanacak. Yöresel ve yatay mimari tarzda inşa edilecek projeyle mahalle kurgusu oluşturulacak. Bartın, yerleşim alanıyla, okulu, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine kavuşacak” şeklinde konuştu.