TOGG star gibi karşılandı

Türkiye'nin seri üretim ilk yerli ve milli otomobili TOGG, Bartın'a geldi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan başta olmak üzere il protokolünün de yakından incelediği TOGG, deyim yerindeyse Bartın'da bir pop star yıldızı gibi karşılandı. T10X model elektrikli olarak üretilen araç, Cumhuriyet Meydanında vatandaşların ilgisine sunulurken Yalı mevkiinin ardından Kurucaşile, Ulus ve Amasra'da da görücüye çıktı. Meydanda TOGG'un gelişini karşılayan AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı, 'Bizler Şapka Devrimiyle uğraşırken Almanya Mercedes'in BMV'nin temelini attı. Bizler Adnan Menderes'i asarken onlar araçlarını dünya markası yaptılar. İşte bu araç, bu devrim klasmanın en iyi aracı' dedi.

TOGG star gibi karşılandı

Bartın’da Türkiye’nin seri üretim ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u görüp incelemek isteyen vatandaşlar yağışlı havaya rağmen yoğunluk oluşturdu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç, Bartın’da vatandaşların ilgisine sunuldu. Tanıtım çalışmaları çerçevesinde kente gelen yerli araca vatandaşlar büyük ilgi gösterirken aracı yakından görmek isteyenler adeta birbirleriyle yarıştı. Yoğun yağışa karşın kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar araç içinde de fotoğraflar çektirerek tarihi günü ölümsüzleştirdiler.

Kalaycı: “60 yıllık rüyamız gerçeğe dönüştü”

TOGG’un gelişini meydanda karşılayan arasında AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan da bulundu. 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen Milletvekili Adayı Kalaycı  şöyle konuştu:

“Sadece ülkemizi değil dünyayı da yakından ilgilendiren çok önemli bir seçim yaşayacağız. Sizler TOGG’u görmeye geldiğinize göre zaten 14 Mayıs’ta ne yapacağınızı biliyorsunuz. Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı için ittifakımız var. Ama milletvekilliğinde Bartın’da ittifakımız yok. Sizlerden cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize güçlü bir destek istiyoruz. Allah bu günleri bize gösteren yerli ve milli 60 yıllık rüyamızı gerçeğe dönüştüren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

“Bizler Şapka Devrimiyle uğraşırken Almanya Mercedes’in temelini attı”

Bu onur ve gurur bizlere yeter. Bizler Şapka Devrimiyle uğraşırken Almanya Mercedes’in BMV’nin temelini attı. Bizler Adnan Menderes’i asarken onlar araçlarını dünya markası yaptılar. İşte bu araç, bu devrim klasmanın en iyi aracı. Bizler bu aracın daha fazla çeşitlerini üreterek yanına başka araçlar da ekleyerek halkımızın yerli ve milli araç sürmesini sağlayacağız. Son 2 ayda Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu icatları gösteriyor. TCG Anadolu sadece Türklerde var, Türkiye’de var. Çünkü insansız savaş uçağının indiği kalktığı, İHA’sı SİHA’sı olan ve yapay zekanın savaş yapabildiği tek savaş gemisi bizde var.

“Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için Recep Tayyip Erdoğan diyoruz”

Filyos’ta arı gibi 8 bin kişinin çalıştığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın BOTAŞ borusuna bağlayıp meşaleyi yaktığı bir anı hep birlikte yaşadık. Atatürk bize muasır medeniyetler seviyesini hedef gösterdi. Muasır medeniyetler seviyesine sadece heykel yaparak değil, TOGG üreterek, doğalgaz çıkararak, TCG Anadolu’yu yaparak,  nükleer santral yaparak çıkartırız. “Suriye’de, Irak’ta var. Türkiye’de neden yok?”  dediğimiz petrol işte Gabar’da fışkırmaya başladı. Bütün bunlarla birlikte Türkiye Yüzyılını beraberce başlatacağız. Bartın’da 21 milyarlık yatırımlarımız devam ediyor. Bunların devamı için, istikrarın sürmesi için Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için Recep Tayyip Erdoğan diyoruz.”

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başta olmak üzere il protokolünün de yakından incelediği TOGG, Cumhuriyet Meydanı ve Yalı mevkiinin ardından Kurucaşile, Ulus ve Amasra’da da görücüye çıktı.