Tepe kooperatif seçimlerinin ertelenmesini istedi

Bartın Kahveciler ve Şerbetciler Esanf Odası Başkanı Ayhan Tepe, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ve kendisininde başkan adaylığını açıkladığı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinin ileri tarihe alınması için çağrıda bulundu.

Tepe kooperatif seçimlerinin ertelenmesini istedi

Türkiye'yi sarsan asrın en büyük iki depreminin ardından ülke çapında birçok faaliyete ara verildi. Geçtiğimiz hafta Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkani adayı olduğunu açıklayan Tepe, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile yaklaşan Olağan Genel Kongrenin Haziran ayına kadar ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tepe, konuşmasında meydana gelen deprem dolayısıyla duyduğu derin üzüntüyü şu sözlerle ifade etti;

"Hepimizin yüreği enkaz altında. Ülkemizin bir tarafı yaşam mücadelesi,hayatta kalma mücadelesi verirken, bir tarafı da elinden geldiğince karınca kararınca bu mücadeleye destek olmaya gücü nispetinde insanımızı hayatta tutmaya çalışıyor. Millet olarak zor bir süreçten ve büyük bir sınavdan geçiyoruz. Yüce Rabbim ülkemizin milletimizin velhasıl hepimizin yardımcısı olsun."

"Geri dönme nezaketinde bile bulunmadılar"

Tepe konuşmasının devamında, başkanlık seçimlerinin ertelenmesi için Kooperatifin mevcut yönetimi ile görüştüklerini şu sözlerle anlattı:

 "Kıymetli arkadaşlar, sizlerle geçtiğimiz hafta 4 Şubat Cumartesi günü, yani depremden iki gün önce basın toplantısı gerçekleştirmiş ve 19 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan Bartın Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin kongresinde aday olacağımızı açıklamıştık. Yaptığımız açıklama sonrası ülkemiz maalesef tarihimizin en büyük felaketi ile karşı karşıya kaldı. 10 şehrimizi yıkan deprem felaketi, tarifi imkansız acılara ve yaralara yol açtı. Kelimelerin anlamını yitirdiği, cümlelerin tükendiği bu süreçte hiçbir şey olmamış gibi davranmak. Hatta orada milyonlar soğuktan üşürken, burada havanın soğuk olduğunu söylemek bile inanın hepimizi utandırıyor. Böyle bir ortamda seçim çalışması yapmak, beyanat vermek ya da bilgilendirme, paylaşım yapmak zaten mümkün değildir. Bu gerçek karşısında mevcut yönetimden erteleme kararı almasını bekledik. Böyle bir karar alınmayınca kendilerini bizzat Cuma günü arayıp talebimizi sözlü olarak ilettik. Yönetimi toplayıp durumu değerlendireceklerini ve bizlere akşama kadar haber vereceklerini söyleyen mevcut başkan Kadir Akal, bırakın haber vermeyi geri dönme nezaketinde bile bulunmamıştır. Bu davranışın yakışık olmadığını belirtmek isterim.

Tepe mevcut yönetime seslendi

 Kendilerine buradan siz kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın aracılığıyla tekrar sesleniyorum. Ülkemizin bir tarafı yaşam mücadelesi veriyorken diğer bir tarafı da bu mücadeleye destek olmaya ve oradaki insanımızın yaralarına merhem olmaya, hayatta tutmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda bizlere düşen seçim kongre çalışması yapmak değil, verilen mücadeleye ve ülkemizin, milletimizin acısına ortak olmak, omuz vermektir. Birçok esnafımızın deprem bölgesinde olduğu ve yine birçok esnafımızın da lojistik destek vermeye çalıştığı böyle bir ortamda ne kendinizi ne de bizleri; "koyun can derdinde kasap et derdinde" olma durumuna düşürmeyin. Sizler bu sağduyu içerisinde olsanız da, olmasanız da; bizler asla buna müsaade etmeyeceğiz, edemeyiz. Bu durum ne vicdani ne de insani bir tutum olur. "Dayanışma zorunluluktur"

Ülkemizin, devletimizin ve milletimizin bu zor günleri devlet-millet el ele anlayışı ile aşacağına inancımız tamdır. Bu gün hepimize düşen görev, tarihimizin bu en büyük felaketine karşı enerjimizi dağıtmadan mücadele etmek, bir yaraya merhem olmak, üşüyen halkımıza ateş olmak, ağlayan bir evladımıza omuz vermektir. Bizlere gönül bağlayan kıymetli esnaf kardeşlerim ve değerli büyüklerim; Bu asla bir geri çekilme yada vazgeçme değildir. Ülkemizin ve ülke insanımızın içinden geçtiği böylesi zor bir süreçte memleketini seven her Türk vatandaşı gibi bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Devlet-Millet dayanışmasının en iyisini yapmak bir görev değil, zorunluluktur. Adaylık açıklaması yaptığımızda taviz vermeyeceğimiz tek konunun, sizlerin hukuku olduğunu açıklamıştık. Bu konudaki kararlılığımızın devam etmekte olduğunu ve asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

"Sağduyu çağırımıza kayıtsız kalındı"

Mevcut yönetim bugüne kadar bu sağduyu çağrımıza kayıtsız kalsa da, inşallah bu çağrımızdan sonra sağduyulu davranma erdemini gösterir ve bizlerde kendilerine teşekkür etme nezaketinde bulunuruz. Bu durumu bir fırsat görüp yangından mal kaçırır gibi oldu bitti yapmaları kendilerine hiçbir şey kazandırmayacak, aksine toplum vicdanında mahkum olacaktır. Tüm bu tartışmalara mahal vermeden, esnaflarımızın ve halkımızın gözünde itibar erozyonuna uğramadan bu süreci dayanışma içinde geçirme.Kongremizi doğru zamanda yapma çağrımızı bir kez daha sizlerin aracılığıyla yeniliyoruz. Mevcut yönetim Pazar günü yapılacak kongreyi yapsa bile. Hayat normal akışına döndüğünde kooperatif tüzüğünde yer alan olağanüstü kongre hakkımızı kullanacağımızı ve bundan asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu duygularla; Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun