'Telefonumu bırakıyorum, kitabımı okuyorum'

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bartın'da görev yapan Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin katıldığı 'Telefonumu bırakıyorum, kitabımı okuyorum' isimli toplantı düzenlendi.

'Telefonumu bırakıyorum, kitabımı okuyorum'

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı başkanlığında, Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya  Bartın’da görev yapan Türkçe ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı gerçekleştirdi.

Müdür Aşcı konuşmasında toplum okuryazarlığının önemine vurgu yaparak şunları söyledi; ''1966 yılında Paris'te gerçekleştirilen UNESCO Konferansı'nda 8 Eylül Uluslararası Okuryazarlık Günü (Dünya Okuma Yazma Günü) olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda bireylerin ve toplumların okuryazarlığının öneminin vurgulanması ve konuyla ilgili sorunlar hakkında farkındalık yaratılması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Bugün; bizlerde bu vesile ile İlimiz özelinde, başta sizlerin aracılığıyla, toplumumuzun her kesiminde okumanın  önemini vurgulamak ve İl çapında farkındalık oluşturabilmek adına, gerçekleştireceğimiz projenin öncüsü olan siz öğretmenlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz tekrar hoş geldiniz.''

Hayata geçirilmek üzere çeşitli planlamalar yapılan ''Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum'' adlı proje hakkında detaylı bilgiler veren Müdür Aşcı, proje ile ilgili öğretmenlerden gelen soruları da cevapladı.