Taraftara ve gazeteciye polis dayağı

Bartınspor-Polatlı Belediyespor maçında skandal hakem kararları, Polatlılı Hacı Ahmet Kerküş Albayrak'ın gol sonrası Bartınspor taraftarına yaptığı çirkin el hareketiyle yaşanan gerginlikler, maç sonu Bartınspor taraftarına ve Gazeteci Halil Tekin'e yapılan polis şiddetiyle son buldu. 30 dakika boyunca sahada 9 kişiyle mücadele eden takımını alkışlamak ve gol sonrası kendisine el hareketi yapan Hacı Ahmet'e tepki göstermek isteyen Bartınspor taraftarı, hiçbir uyarı yapılmaksızın sert polis müdahalesine maruz kaldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber'in sert bir şekilde 'Dağıtın şunları' emri üzerine harekete geçen polis, barikatın arkasındaki 20-30 kişilik taraftar grubunu dağıtırken bir taraftar da 4-5 kişilik polis grubunca darp edildi. Bu esnada olayın görüntülerini çeken Gazeteci Halil Tekin de bu şiddetten nasibini aldı. Polisin 'Ben gazeteciyim' demesine rağmen müdahale ettiği Halil Tekin fenalaşarak Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Taraftara ve gazeteciye polis dayağı

Pazar günü Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan Bartınspor-Polatlı Belediyespor maçı sonrası yaşananlar Bartın tarihine kara bir leke olarak geçti. Maç sonunda Bartınspor taraftarı,  polisten deplasman takımı taraftarı muamelesi görürken, polis de görev yaptığı ilin takımının  taraftarına kullandığı orantısız güçle güne damgasını vurdu. Bir taraftarla Gazeteci Halil Tekin’in polis darbıyla son bulan olayların başlangıcı ise maç esnasında saha içinde başladı.

Hakem kararları ve Hacı Ahmet olayları fitilledi

İki takım arasındaki karşılaşmayı yöneten Hakem Haluk Gürsoy’un maç boyunca verdiği skandal kararlar ve çaldığı düdükler, Bartınspor yönetimi başta olmak üzere stattaki taraftarın sinirlerini gerdikçe gerdi. İlk yarı Hakem Gürsoy’un tartışmaya açık olmaksızın Bartınspor lehine vermediği iki penaltıyla gerilen sinirler, Polatlılı Hacı Ahmet Kerküş Albayrak ve Bartınspor’lu Mahsum Kara arasındaki ikili mücadele sonrasında yaşananlarla doruğa çıktı. Hacı Ahmet, topa müdahale etmek isteyen Mahsum’la girdiği iki mücadelede sakatlanmış gibi çığlığı basınca hakem, tartışmalı faul düdüğünü çaldı. Mahsum, gördüğü ikinci sarıdan sonra kırmızı kartla oyun dışı kalınca da yerde çığlık atan Hacı Ahmet bir anda yerden kalktı. Hacı Ahmet’in hiçbir şey olmamış gibi yerden kalkmasına sinirlenen Bartınspor’un kaptanı Şükrü de bu sefer Polatlılı futbolculara müdahale edince direk kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Polatlı, 9 kişilik Bartınspor’u son dakikaya kadar geçemedi  

Maçın 69’uncu dakikasında yaşanan bu olayla, sahada 9 kişi kalan Bartınspor, verilen 7 dakikalık uzatma dahil kalan son 30 dakika boyunca canla başla mücadele etti. Polatlı, 11 oyuncusuyla  Bartınspor’un 8 futbolcusunu ve kaleci İhsan’ı bir türlü geçemezken 30 dakika boyunca gol atamadığı Bartınspor’a ancak son dakika gol atmayı becerebildi. Bartınspor taraftarı da bu süre boyunca Polatlı’nın her pozisyonunu 8 kişiyle uzaklaştırmaya çalışan takımını ve kalesinde bir türlü gole izin vermeyen İhsan’ı ayakta alkışladı, sonuna kadar destek oldu. 

Hacı Ahmet’in çirkin el hareketi bardağı taşırdı

Polatlı’nın 9 kişi kalan Bartınspor’a son dakika atmayı becerebildiği gole karşı gösterdiği sevinç ise bardağı taşıran son damla oldu. Daha 2 ay öncesine kadar Bartınspor forması giyen Hacı Ahmet Kerküş, Bartınspor taraftarının olduğu tribünlere çirkin el hareketi yapınca hem taraftarı hem de yönetimi çileden çıkardı. Maçın bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan saha içine girdi ve Hacı Ahmet’te Bartınspor taraftarı gibi büyük tepki gösterdi.

Sahaya polis girdi, hakemler ortadan kayboldu

Sahanın içi biranda polislerle doldu. Bartınspor’lu futbolcular ayakta alkışlanarak soyunma odasına giderken Polatlılı futbolcular, Hacı Ahmet’i aralarına alarak polis kontrolünde sahayı terk etti. Maçın hakemi Haluk Gürsoy da yan hakemlerle birlikte bitiş düdüğünü çaldığı anda futbolcuların soyunma odasına gitmesini beklemeden sahayı terk etti.

İlin protokolü ilin takımını yalnız bıraktı!

Bartın Emniyetinin çevik kuvvet dahil, çok fazla güvenlik önlemi aldığı görülen maçta ise Bartın protokolü de ilin takımını yalnız bıraktı. Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş hariç Bartın Valisi, milletvekilleri, Emniyet Müdürü, belediye başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri gibi il protokolünden kimsenin maçta olmaması dikkat çekti.

Taraftar polis barikatının arkasında bekledi

İl protokolünce de yalnız bırakılan Bartınspor taraftarı, maç sonunda stadı terk etti. 20-30 kişilik bir taraftar grubu ise tüm yaşananlara rağmen canla başla mücadele eden takımını hem alkışlamak hem de kendisine çirkin el hareketi yapan Hacı Ahmet’e tepki göstermek için stadın önünde polis barikatının arkasında bekledi. Polatlılı futbolcuların polisin oluşturduğu güvenlik koridoruyla araçlarına binmek için çıktığı esnada ise olanlar oldu.

Polis uyarı anonsu yapmadan taraftar grubunun arasına daldı

Taraftar grubundan bir iki kişi taşkınlık etmeden tepki sesleri yükseltince Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber, barikatın arkasındaki grup için sert bir şekilde “Dağıtın şunları” emri verdi. Çevik kuvvet ve sivillerden oluşan bir polis grubu ise  emri duyar duymaz hiçbir uyarı ya da uyarı anonsu yapmaksızın kendi kurduğu barikatı kaldırarak taraftar grubunun arasına daldı.

İlin polisi ilin taraftarını yerde tekmeledi

Taraftar ile polis arasında itiş kakışlar yaşanmaya başladı. Bir taraftar da polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Yerde, 4-5 kişilik polis grubunun arasında kalan Bartınspor taraftarı, polisten tekme yediği esnada Gazeteci Halik Tekin tarafından görüntülendi. Polisin tekme attığı anların görüntülenmesi ise olayları daha da büyüttü. Görüntüleri çeken Tekin, biranda polisin hedefi haline geldi. 

Tekmelenen taraftarı görüntüleyince polis, Halil Tekin’e döndü

Polisin barikat arkasındaki taraftar grubuna müdahale ettiği esnada Polatlılı futbolcuların araçlarına binişini çekmek isteyen Halil Tekin, olayların olduğunu görünce o bölgeye hareketlendi. Canlı yayında olmayan ve sadece görüntü kaydı alan Tekin, taraftarın yerde polis grubunca darp edildiğini ve polisin de tekme attığını görünce “ Dur, sen ne yapıyorsun” diye seslendi. Halil Tekin’e polis yönelince de kayıt biranda kesildi.

Görüntülediği için bir anda polisin hedefi haline geldi

Halil Tekin’e yapılan sert polis müdahalesi kendi kaydı kesilse de o esnada olayları yayınlayan Filyos Medya’nın canlı yayınına yansıdı. Canlı yayında Halil Tekin polis grubunun arasında yerde yatıyor görülürken o anlar bir taraftar tarafından da fotoğraflandı. Taraftara yapılan sert müdahaleyi durdurmaya çalışarak görüntülediği için bir anda polisin hedefi haline gelen Halil Tekin, yerden kaldırıldıktan sonra ayağındaki darp izlerini göstererek yaşadığı sert polis müdahalesini anlattı.

Tekin: “Görüntüleri almaya ve ters kelepçe takmaya çalıştılar”

İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan’a seslenen Tekin, “Sayın Emniyet Müdürüm Sayın Valim Nurtaç Arslan ben bir gazeteciyim. 30 yıldır Bartın’da gazetecilik yapıyorum. Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm az önce maç bitti. Burada ben kayıt yapıyorum. Canlı yayın değil. Birden kargaşa oldu ve ben olay yerine geldim. Yerde bir arkadaşın yattığını ve polislerin de suratına tekme vurduğunun görüntüsünü çektim. Bana hemen saldırdılar elimden telefonu almaya çalıştılar. Ben buradan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum. Böyle bir şey yok. Biz terörist miyiz? Gazeteciyim diye bağırıyorum. Kalp var bende diyorum. Adamlar üzerime çullandı. Böyle bir şey var mı? Sayın Valim gereğini sizin yapmanız lazım. Benim ne kabahatim var ben görevimi yapıyorum. Ben 56 yaşındayım. Çocuğum sayılacak adamdan tekme yiyorum. 30 yılık gazetecilik hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bana kim olursa ol diyor. Elimden telefonu alacaklar. Bana ters kelepçe takmaya çalıştılar.” dedi.

Fenalaşan Halil Tekin hastaneye kaldırıldı

Halil Tekin’in bunları yaşadığı anlarda polis müdahalesine maruz kalan Bartınspor taraftarının polis aracına bindirilerek gözaltına alındığı görüldü. Kendisini darp edenlerden şikayetçi olmak için hastaneye gitmek isteyen Tekin ise aracına binmek üzereyken biranda fenalaştı. Kalp rahatsızlığı olduğu bilenen Tekin için hemen ambulans çağrılırken Halil Tekin, ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başkan Yurtaçan ile kulüp yönetimi, meslektaşları tarafından hastanede yalnız bırakılmayan Halil Tekin, bir süre müşahede altında tutulup tedavisi yapıldıktan sonra taburcu oldu.

Bartınspor’a, taraftara ve Tekin’e geçmiş olsun

Hastanede darp raporu tutulmasını isteyen Halil Tekin’in kendisine bunu yapan polisler hakkında şikayetçi olacağı öğrenildi. Biz Bartın Hergün Gazetesi olarak bu olayları yaşayan Bartınspor Kulübüne, taraftara ve Gazeteci Halil Tekin’e geçmiş olsun diliyoruz.

Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı
Taraftara ve gazeteciye polis dayağı