Tan 'İl turizmi pandemiden olumsuz etkileniyor'

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, bir mesaj yayınlayarak Dünya Turizm Gününü kutladı. Mesajında sektörün pandemiden olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Tan, 'Ülkemizde ve dolayısıyla Bartın'da bu olumsuz gelişmeler yoğun olarak hissedilmektedir' dedi.

Tan 'İl turizmi pandemiden olumsuz etkileniyor'

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, bir mesaj yayınlayarak Dünya Turizm Gününü kutladı. Başkan Tan mesajında şunları söyledi:

Bilindiği gibi turizmin ekonomik, politik, sosyo-kültürel ve çevresel öneminin vurgulanması amacıyla 1980 yılından bu yana 27 Eylül, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır. Büyük bir ekonomik güç teşkil eden turizm, dünyada öncellikli sektörlerin başında yer almaktadır. Ekonomik etkileri yanında turizmin, insanların birbirlerini tanıma, hoşgörüyle bir arada beraber yaşama gibi birçok siyasal ve sosyo-kültürel fonksiyonları bulunmaktadır. Turizm niteliği itibariyle hızla gelişen bir sektör olmakla birlikte dünyadaki olumsuz gelişmelerden ve ekonomik sıkıntılardan en fazla etkilenen bir yapıya sahip olmakla da bilinmektedir. Yelpazesi geniş bir hizmet sektörü olması münasebetiyle sektörde yaşanan olumlu veya olumsuz gelişmeler de geniş bir kesimi etkilemektedir.

“Sektör pandemiden olumsuz etkileniyor”

Sektör, bu sene tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle küresel ölçekteki seyahat kısıtlamaları ve diğer hususlardan olumsuz etkilenmekte; diğer önemli turizm destinasyonları gibi ülkemizde ve dolayısıyla Bartın ilimizde de bu olumsuz gelişmeler yoğun olarak hissedilmektedir. Hem koronavirüs salgınının sektöre olumsuz etkilerinin azaltılmasına hem de dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmemize yönelik gerekli tedbir, çaba ve gayretlere ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de devam edilmektedir. Bu amaçla kamu kesimi, meslek örgütleri, sektör temsilcileri yani konu ile alakalı tüm taraflar yoğun faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Bu gayretlerin hem yaşanan olumsuzlukların azaltılmasına hem de turizmimize ivme kazandırarak dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmemize önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ekonomimize ve istihdamımıza katkısı nedeniyle ülkemiz için büyük önem arz eden turizm sektörümüzde yer alan tüm kesimlere ve çalışanlarına başarılar diliyor; Dünya Turizm Günü'nü tebrik ediyorum.”