Suriyeli göçmen iddialarına açıklama

Bartın'da son bir ay içerisinde 15 bin Suriyeli göçmenin geldiğine dair iddialara İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi.

Suriyeli göçmen iddialarına açıklama

Bartın’da son bir ay içerisinde 15 bin Suriyeli göçmenin geldiğine dair iddialara İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi. Bartın’ın Suriyeli göçmen sayısı en az olan illerden biri olduğunu ifade eden İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Ofluoğlu, “Son günlerde bazı yerel haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında ilimizde ikamet eden Geçici Koruma statüsündeki Suriye uyruklu yabancıların sayısıyla ilgili olarak asılsız haberler paylaşılmaktadır. Diğer illerimizde olduğu gibi Bartın ilimizde de yabancıların ikamet işlemleri İl Müdürlüğümüzce mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bugün itibariyle ilimizdeki Geçici Koruma statüsündeki Suriyelilerin sayısı 485 olup Bartın ilimiz bu sayının en az olduğu illerden birisidir” dedi.

Emniyet: “Gerçeği yansıtmaktadır”

İl Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili “2 Nisan 2022 günü bazı basın yayın ve sosyal medya organlarında ilimize son 1 ay içerisinde 15 bin Suriyeli şahsın geldiği İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğüne giderek kayıt oldukları ve bu şahısların kayıtlı seçmen oldukları yönünde çıkan söylentiler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmaktadır. Asılsız haberi çıkaran ve yayanlar hakkında, Müdürlüğümüzce gerekli araştırmalar yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.