Stratejik plan ve yatırım programlarına öncelik!

2005 yılından bu yana Bartın'a ayrılan KÖYDES ödeneği 218 milyon lirayı aştı. 2021 yılı için Bartın'a 23 milyon 843 bin 79 TL KÖYDES ödeneği aktarıldığını kaydeden İl Genel Başkanı Kenan Dursun, bu ödenekle 153 adet projenin hayata geçirileceğini belirtirken '2021 yılı KÖYDES Programlarının belirlenmesinde bölge, il çevre düzeni ve İl Özel İdaresi stratejik planlarıyla ilin yıllık yatırım programına uygun projelere öncelik verildi, trafik yoğunluğu ve hizmet ettiği nüfusu fazla olan grup köy yollarının yapılması ile içme suyu ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu' dedi.

Stratejik plan ve yatırım programlarına öncelik!

 

İl Genel Meclisi, Temmuz ayı toplantılarına başladı. 5 gün sürecek olan toplantıların ilk oturumu geçtiğimiz Perşembe günü İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Nurdanur Metin, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli ve Orhan Ölçek’in ve daire müdürlerinin katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.

Temmuz ayı toplantılarında alınacak kararların Bartın’a ve Özel İdaresi’ne hayırlı olmasını dileyen Meclis Başkanı Dursun, Haziran ayı meclis toplantılarının ardından ihtisas komisyonlarına havale edilen tüm dosyaların Meclis Başkanlığına ulaştığını belirtirken “Bir önceki ay meclis toplantılarında komisyonlara havale edilen dosyalar komisyonlarda görüşülerek karar aşamasına getirildi, Temmuz ayında yapılacak meclis toplantılarında komisyonlardan gelen raporlar karara bağlanacak. Komisyon çalışmalarında büyük bir özveri ve gayretle çalışan başta komisyon başkanları olmak üzere komisyonlarda görev alan tüm meclis üyelerine göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” derken görüşülecek 6 gündem maddesine ilaveler olabileceğini de söyledi.

Gündem maddelerine geçmeden önce KÖYDES projeleriyle ilgili Meclis Üyeleri’ne bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, 2021 yılı KÖYDES ödenekleri kapsamında Bartın'a 23 milyon 843 bin 79 TL KÖYDES ödeneği aktarıldığını kaydederken 2005 yılından bu yana ise Bartın iline ayrılan KÖYDES ödeneğinin 218 milyon lirayı aştığını belirtti.

2021 yılında da çalışmalara devam edilecek!

İl ve  ilçelere dağılımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararına göre; Amasra için 1 milyon 945 bin 934 TL, Kurucaşile için 1 milyon 66 bin 444 TL, Ulus için 7 milyon 257 bin 691 TL, Merkez ilçe için de 13 milyon 573 bin 10 TL olmak üzere toplam 23 milyon 843 bin 79 TL ödenek tahsis edildiğini belirten Dursun, uygulanacak olan projelerin detaylarıyla ilgili de şunları söyledi:

“KÖYDES projesi ile köylerde alt yapı, yol ve içme suyu çalışmalarını başarı ile gerçekleştirerek köylerde yaşayan vatandaşlarımızın daha konforlu bir hayat sürebilmelerinin yolunu açtık. 2021 yılında ayrılan kaynaklarla  da çalışmalara devam edilecek. 2021 yılı KÖYDES Programlarının belirlenmesinde bölge, il çevre düzeni ve İl Özel İdaresi stratejik planlarıyla ilin yıllık yatırım programına uygun projelere öncelik verildi, trafik yoğunluğu ve hizmet ettiği nüfusu fazla olan grup köy yollarının yapılması ile içme suyu ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Ayrıca bu ödeneklerle İlimizde 153 adet proje gerçekleştirilecek. Bu kapsamda tahsis edilen ödeneğin 10 milyon 885 bin 652,97 TL’si 89 adet köy yolları projelerine, 5 milyon 849 bin TL’si 64 adet içme suları yapım projelerine, 6 milyon 860 bin 251,30 TL’si ortak alım asfalt bakım onarım harcamalarına 248 bin174,73 TL’si Cumhurbaşkanlığı  Kararı  gereği   etüt proje harcamalarına ayrıldı. 2005 yılından bugüne KÖYDES projeleriyle köylerimizin yol içme suyu ve  alt yapısının iyileştirilmesini  sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine ödeneklerin İlimize aktarılmasında önemli katkısı olan  Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’ a teşekkür ediyoruz.”

Yol ve içme suyu öncelikli!

KÖYDES projelerinin  ilçelere göre dağılımı hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, şöyle konuştu:

“Merkez İlçede 13 milyon 573 bin 10 TL ödenek ile köy yollarında 27 projede 12,7 kilometre silindirle sıkıştırılmış beton yol, 10,79 kilometre kilitli parke ile yol düzenlemesi yapılacak. 35 adet projeyle içme suyu yetersizliği yaşayan köylerde tesis geliştirme çalışmaları yapılacak, toplamda merkez ilçede 62 projenin hayata geçirilecek.

Amasra İlçesinde ise 1 milyon 945 bin 934 TL ödenek ile köy yollarında 11 proje ile 4,3 kilometre kilitli parke ile yol düzenlemesi yapılacak. Bunun yanında 9 adet proje ile içme suyu sıkıntısı olan köylerde iyileştirme çalışmaları da yapılarak toplamda 20 proje hayata geçirilecek.

Kurucaşile İlçesinde 1 milyon 66 bin 444 TL ödenek ile köy yollarında 2 projede 0,46 kilometre parke ve sanat yapısı ile 6 adet projede içme suyu yapımı gerçekleştirilerek toplamda 8 proje hayata geçirilecek.

Ulus İlçesinde 7 milyon 257 bin 691 TL ödenek ile köy yollarında 49 projede 9,64 kilometre kilitli  parke, 5,5  kilometre 1. kat sathi kaplama  2 adet sanat yapısı, 14 projede içme suyu yapımı ile toplam 63 proje hayata geçirilecek.

“Yıl sonu itibariyle standart yükseltilecek”

Bunun yanında yaz dönemi içerisinde Özel İdaremiz bünyesinde yenilenen asfalt plentinin de devreye girmesiyle birlikte KÖYDES programlarıyla entegre olacak çalışmalarımız ile 2021 yılı İl Genel Meclisimizin kararıyla İl Özel İdare programında yer alan 62 kilometre sıcak asfalt, 5 kilometre sathi kaplama, 2 kilometre kilitli parke, 4 kilometre de beton yol çalışmaları da yenilenen asfalt plentinin deneme süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmalar hız kazanacak. Böylelikle KÖYDES ve Özel İdare çalışmalarıyla il genelindeki 2 bin 317 kilometrelik yol ağı 15 yıldır  yapılan çalışmalarla büyük bir bölümü iyileştirildi. Bu seneki çalışmalar ile de 125 kilometrelik bölümünde yıl sonu itibariyle standart yükseltilecek. Bu vesileyle yaz döneminde yoğun bir şekilde gerçekleştirilecek çalışmalarda yer alacak olan Yol Ve Ulaşım Müdürlüğü’müzün tüm çalışanlarına kazasız bir çalışma dönemi diliyor yapılacak olan tüm çalışmaların köylerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”

Temmuz ayı meclis toplantılarında alınacak kararların İlimize ve İl Özel İdaresi’ne hayırlı olmasını dileyen İl Genel Meclis Başkanı Dursun, bu süreçte alınacak tüm kararlara katkı sağlayan tüm meclis üyelerine de teşekkür etti.