Stat kaosuna son noktayı Tunç koydu

Bartın Atatürk Stadyumunun bakım ve onarıma girecek olması nedeniyle ikinci yarısı öncesinde Bartınspor'un yaşadığı stat sorununa çözüm AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan geldi. ASKF, Bartınspor ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında arap saçına dönen Ömertepesi saha sorununa son noktayı Grup Başkanvekili Tunç koydu. Türkiye Futbol Federasyonuyla (TFF) görüşen Tunç, 'Sorunu çözdük. Atatürk Stadı karşı tribün yapımı ve saha yenilemesi bitinceye kadar BAL Ligi karşılaşmaları Ömertepesi sahasında' dedi. Bartınspor, bu hafta Pazar günü oynayacağı Çankırı maçını Atatürk Stadında yapacak. İç sahadaki diğer maçlar ise Ömertepesi'nde yapılacak.

Stat kaosuna son noktayı Tunç koydu

Bu hafta oynayacağı Çankırı maçıyla sezonun ikinci yarısının startını verecek olan Bartınspor, maç öncesi tam anlamıyla stat kaosu yaşadı. Bartın Atatürk Stadyumunun özellikle sol tarafında yaşanan tahribat maçların oynanmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Biran önce bakım ve onarıma girmesi gereken Atatürk Stadyumunda ihale süreci de işin içine girince, Bartınspor, “maçlar nerede oynanacak?” sorusuyla karşı karşıya kaldı. İç saha maçlarında seyirci unsuru da göz önüne alınınca Atatürk Stadına alternatif olarak Ömerpetesi sentetik sahanın uygunluna kanaat getiren Kulüp Yönetimi, 1 ay önce dilekçeyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) talebini dile getirdi.

Bölge Temsilcisinden sessiz sedasız inceleme

Maçların Ömertepesi’nde oynanması için TFF’ye verilen bilginin ardından Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan ve yönetim TFF Bölge Temsilcisi Barış Hikmet Tok’u Bartın’a beklerken TOK’la da temas halindeydi. Ancak Hikmet Tok geçen hafta Ömertepesi sahasını incelemek için sessiz sedasız Bartın’a geldi. Zaten ne olduysa sessizce yapılan bu incelemede oldu.

Sahanın olumsuz tarafları gösterildi iddiası

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Turgut Altınçubuk’la birlikte birkaç amatör spor kulübü temsilcisinin de bulunduğu incelemede, iddialara göre TOK’a soyunma odalarının hakem odası ile yan yana olduğu, tribün girişlerinin güvenliği sağlama noktasında yetersiz olduğu, tribünlerin güvenli olmadığı gibi sahanın olumsuz tarafları gösterildi. Bir yandan da Bartınspor’un maçlarını Amasra ya da Çaycuma’da yapabileceği yönünde görüş ve tavsiyelerde bulunuldu.

“Olumsuz” görüş öğrenilince kriz patladı

Bilgi verilmediği için Başkan Yurtaçan dahil kulüp yönetimi de incelemede bulunamayınca Hikmet TOK geldiği gibi sessiz sedasız Bartın’dan ayrıldı. Raporunu hazırladı. TFF’den cevap bekleyen Bartınspor, Çankırı maçının oynanacağı stadın bildirilmesi gereken süreye 24 saat kala Ömertepesi için “olumsuz” görüş verildiğini öğrenince kriz patladı.

TFF ile Valilik arasında telefon trafiği

Bartın gündemine bomba gibi düşen krizin çözülmesi içinse kulüp yönetimi, spor camiası ve basın dört koldan harekete geçti. Pazartesi akşam saatlerinde Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş devreye girdi. TFF ile Valilik arasında telefon trafiği başladı.

Tunç bir telefonla son noktayı koydu

Yoğun Meclis ve parti çalışmalarından dolayı konuyu geç öğrenen AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz ise en son devreye giren ancak en etkili olan isim oldu. Bartınspor, ASKF, TFF ve Valilik arasında arap saçına dönen stat kaosuna hemen müdahale eden Grup Başkanvekili Tunç, bir telefonla son noktayı koydu.

Tunç: “BAL Ligi karşılaşmaları Ömertepesi sahasında”

TFF’nin Amatör Lig’lerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Düşmez’le Salı akşam saatlerinde görüşen Yılmaz Tunç, stat bildirim süresinin geçmesinden dolayı Çankırı maçı için bir müdahale de bulunamasa da Bartınspor’un diğer iç saha maçlarının Ömertepesi’nde oynayabilmesinin önünü açtı. 48 saate yakın bir süre net olarak çözülemeyen krizi bir çırpıda aşan Tunç, Bartınspor ve taraftarı mutlu edecek haberi sosyal medya hesabında “Federasyonla görüştüm. Sorunu çözdük. Atatürk Stadı karşı tribün yapımı ve saha yenilemesi bitinceye kadar  sözleriyle duyurdu.

Atatürk Stadının onarımını müjdeledi

Yılmaz Tunç, uzun zamandır beklenen Atatürk Stadyumunun bakım ve onarımı da ihaleden 1 gün önce Bartın Atatürk Stadyumu karşı trübün yapımı, mevcut tribünlerin onarımı ve saha zeminin bakım onarımı, 4 kulvarlı atletizm pisti ile Ömertepesi Stadı çelik tribünlerinin onarımının ihalesi 24 Ocak 2023 (yarın) gerçekleştirilecek. Bartın Atatürk Stadyumu’nun 3000 kişilik mevcut tribününün karşısına bin 750 kişilik tribünün yapılmasıyla kapasite 4 bin 750’ye yükselecek.  Bartın’a hayırlı olsun” diyerek müjdeledi. Ek tribünle kapasitesi yükseltilecek olan stada ilerleyen süreçte kale arkalarına da tribün yapılması ve asıl kapasitenin 10 bine çıkarılması da hedefleniyor.

Çankırı maçı hariç tüm maçlar Ömertepesi’nde!  

Sezonun ikinci yarısına Çankırı maçıyla start verecek olan Bartınspor, Pazar günü maçı Bartın Atatürk Stadyumunda oynayacak. Ondan sonraki hafta Kozlu deplasmanına gidecek olan takım, Atatürk Stadının tribünler dahil onarımı tamamlanıncaya kadar tüm iç saha maçlarını Ömertepesi’nde yapacak.