Sosyal medya hesabından duyurdu

Sosyal medyada gündem olmuştu, Bartın'a atandı

Sosyal medya hesabından duyurdu

29 Ekim konuşması nedeniyle açığa alındığı alındığı iddia edilen Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut Bartın Vali Yardımcısı olarak atandı. Ordu’nun Korgan ilçesinde, geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı törenindeki konuşması nedeniyle hakkında soruşturma açılıp açığa alınan Kaymakam Miraç Akbulut, Bartın Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Akbulut, "01/11/2021 tarihinde başlatılan soruşturma sonucunda hakkımda uygulanan görevden uzaklaştırma kararı kaldırılmış olup, Bartın Vali Yardımcısı olarak görevlendirmem yapılmıştır. Bu süreçte güzel düşünce ve sözlerini esirgemeyen tüm yurttaşlara teşekkür ederim" dedi. 
NE YAŞANMIŞTI?
Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı iken 29 Ekim törenlerinde yapmış olduğu konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz, en değerli, en doğru, en hakikat tarikat, medeniyet tarikatıdır' sözleri nedeniyle hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. Kaymakam Miraç Akbulut hakkında Ordu Valiliği, iddiaları yalanlayarak "Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı, görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır." açıklamasını yapmıştı.
MİRAÇ AKBULUT KİMDİR?
18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.
Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı. Miraç Akbulut 30.08.2021 tarihinde Korgan Kaymakamlığı görevine atandı.