SGK'dan TSO'ya ziyaret

Vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ve beraberindeki heyet, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık'ı makamında ziyaret etti.

SGK'dan TSO'ya ziyaret

 

Vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ve beraberindeki heyet, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık’ı makamında ziyaret etti.  Ziyaret kapsamında Sosyal güvenliğin önemine vurgu yapan SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, kurumumuzu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftada kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamaktayız. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir. Kurum olarak bizler, kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet vermeyi ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesini taşımaktayız. Bu sebeple de bütün vatandaşlarımızın sosyal güvenlik hakkından; kolay erişilebilir, sürdürülebilir ve en adil şekilde yararlanabilmesi için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Balık: “SGK çok önemli bir görevi ifa ediyor”

  Kayıt dışı çalışmanın önlenmesi ve işverenlerin bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten ziyaret devamında, e-tebligat sisteminin işleyişi hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Yabancı uyruklu çalışanların istihdamı konusuna da değinilerek, bu çalışanların SGK süreçlerine uygun şekilde nasıl entegre edilebileceği tartışıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, “İnsanlarımızın geleceği ve huzuru konusunda toplumun her kesimine dokunan, temas eden sosyal güvenlik teşkilatı, çok önemli bir görevi ifa ediyor. Ülke kalkınması ve gelişmesinde önemli bir görevi yerine getiren sizlerin ve tüm kurum çalışanlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. Ziyaret, dilek ve temenniler ile son buldu.