Sendikalardan TTK promosyonlarıyla ilgili açıklama

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), EnerjiBir-Sen, Türk Enerji-Sen ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) TTK banka promosyonlarıyla ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptı. Promosyon ihalesinde en yüksek teklifi 5 yıllığına 4 bin 50 TL olarak Vakıfbank'ın verdiğini ifade eden sendikalar, bu teklifi kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. TTK'da 5 yıllık ortalama 7 milyar TL'lik işlem yapıldığını belirten sendikalar, teklifinde ısrarlı olması halinde ise maaş kartları hariç, tüm kredi kartlarımızı iptal edeceklerini ve bireysel işlemlerini kapatacaklarını kaydetti.

Sendikalardan TTK promosyonlarıyla ilgili açıklama

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), EnerjiBir-Sen, Türk Enerji-Sen  ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) TTK banka promosyonlarıyla ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptı. Promosyon ihalesinde en yüksek teklifi 5 yıllığına 4 bin 50 TL olarak Vakıfbank’ın verdiğini ifade eden sendikalar, bu teklifi kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. TTK Genel Müdürlüğünde yapılan ihaleyle ilgili sendikalar şu açıklamada bulundu:

“TTK Banka Promosyon İhalesi, 25 Mart 2020 tarihinde TTK Genel Müdürlüğünde yapılmıştır. Ülkemizin Korona Virüsü ile mücadelesinde zor günlerden geçtiği bu günlerde, bankalar, yaşanmakta olan krizi fırsata çevirerek TTK emekçilerinin haklarını gasp etme yolunu tercih etmişlerdir. İhaleye dört banka katılmış olup, en yüksek teklif 5 yıl için, 4 bin 50 TL olarak Vakıfbank tarafından verilmiştir.

GMİS rakama şerh koydu

Türkiye’de ki Kamu Kurumlarında son 2 yıl içerisinde yapılan promosyon ihalelerinde ortalama rakamlar,  5 yıl için 6-7bin TL arasında oluşurken, bugün bizlere bankalar tarafından reva görülen 4 bin 50 TL’lik teklifin kurum çalışanlarını temsil eden sendikalar tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. İhale komisyonunda çalışanları temsilen bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), verilen rakamı kabul etmemiş olup,  “şerh” düşerek tepkisini göstermiştir.

“Bu teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz”

TTK’da 5 yıllık ortalama 7 milyar TL’lik işlem yapılmaktadır. Bizler TTK’da çalışanların ortak sesi olarak; bu teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz. Söz konusu banka bu teklifinde ısrarlı olması halinde ise maaş kartlarımız hariç, tüm kredi kartlarımızı iptal edeceğimizi, bireysel işlemlerimizi kapatacağımızı, bu tür işlemlerimizi diğer bankalar aracılığı ile yapacağımızı, üyelerimiz adına kamuoyuna deklare ediyoruz.”

Açıklamanın altında GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, EnerjiBir-Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Türk Enerji-Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu ve ESM Şube Başkanı Vacit Esen’in imzası yer aldı.