Sektörler TSO'da toplandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık başkanlığında 2023 yılı Mayıs Ayı Meslek Komitelerinin toplantıları yapıldı. Toplantılarda meslek gruplarının yaşadıkları sorunlar görüşülürken çeşitli konular ele alındı. Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantılarda sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Sektörler TSO'da toplandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) komitelerin sektörel ve uygulamadaki sorunlarının çözüm önerileri ile birlikte ele alındığı meslek komiteleri toplantıları geniş katılımla gerçekleşmeye devam ediyor. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, TSO Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara’nın da hazır bulunduğu toplantılarda, meslek komiteleri sektörlerindeki temsilcilerle bir araya geldi.

Bu kapsamda yapılan 11 meslek komite üyeleri ve sektör temsilcilerinin bulunduğu toplantılarda; Kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ziyaret edilmesi ve üyelerden temsilcilerin bu ziyarete katılması, et ve süt sektöründe yaşanan gelişmeler ve hayvancılık çalışmalarıyla ilgili Bartın ilinin nasıl faydalanabileceği konusunda bilgi alınması, Mali Müşavirler Odası ile toplantılar düzenlenmesi ve odanın mükellefler hakkında bilgi alması konusunda girişimlerde bulunulması, ayrıca boyacı, sıvacı ve kaynakçılık gibi alanlarda yaşanan kalifiye eleman sıkıntısıyla ilgili çözüm arayışları yapılması, yurtdışında e-ticaret yapmak isteyen üyelerin bilgi eksikliği nedeniyle sektörde geri kalmasının önüne geçmek amacıyla e-ticaret hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi ve bu toplantıda pazar araştırması bilgilerinin paylaşılması, KOSGEB ve BAKKA devlet destekleri hakkında detaylı bir bilgilendirme toplantısı yapılması, sigorta sektöründeki üyelerle yapılan toplantıda, yeni sigorta acenteliği kurulması aşamasında kayıt ücretlerinin ödenmesi konusunda sıkıntılar yaşandığı bu konuda acentelere finansal destek sağlanması, e-ticaret alanında eğitimler düzenlenmesi ve kayıt dışı sigorta acenteleriyle ilgili yaptırımların uygulanması, ayrıca tüm sigorta şirketlerinin katılımıyla sektör toplantısı yapılması, KOSGEB uzmanları ve BAKKA tarafından kredi ve teşvikler hakkında detaylı bilgilendirme yapılması, aynı zamanda kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi için Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılması ve sektörlerde uzun süredir yaşanan kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi için kursların açılması konularında önerilerde bulunuldu.


Bartın TSO Başkanı Halil Balık toplantıların amacı ve geliştirilen projelere yönelik bilgiler verdiği konuşmasında, “İlimizin ve üyelerimizin yararına olan faaliyetlerde bulunurken yine üyelerimizin sorunlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bartın TSO yönetimi olarak her türlü fikre ve projeye açığız. Bunun için yapılan meslek komitesi toplantıları önem taşıyor. Üyelerimiz sektörlerindeki sorunları da bu toplantılarda dile getirme imkânı buluyor. Toplantılarda görüşülen sorunlar ve talepler doğrultusunda bizlerde ilgili kurum ve kuruluşlarla diyaloglar kuruyoruz. Ayrıca meslek komitelerimiz sektör bazlı sorunların tarafımıza iletilmesiyle beraber oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimizle sık sık bir araya gelmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Projelerimizi de odayı temsil eden yöneticiler olarak meslek komitelerimizle paylaşıyor, onların fikirleriyle birlikte değerlendiriyoruz. Yani hem işbirliği hem de fikir birliği içerisinde ortak akıl mantığı ile hareket ediyoruz. Bartın’da ekonomik gelişmeler sağlanması, istihdamın ve ihracatın artırılması, üyelerimizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt verecek çalışmaları sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz toplantılar son derece verimli geçiyor. Bu noktada meslek komitelerimize ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bilinmesini isteriz ki bu toplantılar sektörlerin sesi oluyor. Bu ses şehrimiz ve üyelerimiz için yapılacak çalışmalara yön veriyor.

Balık; Yine bu toplantılarda bizlerde üyelerimizin sorunlarını dile getirme imkanı buluyoruz. Devam edecek toplantılarda da üyelerimizin sıkıntılarını dile getirebilmek ve çözüm noktasında girişimlerde bulunmak adına yaşadığınız her türlü sıkıntıyı bizlere iletmeniz çok önemli.” dedi.