Şehitlerimizi saygı ve minnetle andık

Bartın'da Çanakkale Zaferinin 109. Yılı kutlanırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz, şükran ve minnetle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki anma töreninde Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, 'Şehitlerimizi Anma Günü olarak kutladığımız bu önemli gün Çanakkale'nin Türk Milletinin esir edilemeyeceğine, Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykıranların günüdür. Bu önemli günde bir kez daha haykırıyoruz. Vatan sevdasıyla sarıldığınız al bayrağımızı bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar dalgalandıracağız' dedi.

Şehitlerimizi saygı ve minnetle andık

Bartın’da Çanakkale Zaferinin 109. Yılı kutlanırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz, şükran ve minnetle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki anma törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, il protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar, öğretmen ve öğrenciler ile şehit ve gazi yakınları katıldı.  Törende Vali Arslan, Başkan Fırıncoğlu, Garnizon Komutanı Erkan Şahin ve Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunarken Başkan Altınok şöyle konuştu:

Altınok: “Çanakkale Zaferi tarihin akışını değiştirdi”

“Tarihi şan ve şeref dolu büyük Türk Milletini, vatan sevgisini, saadete imtihan olduğu Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zaferdir. Çanakkale Destanı Milletin her türlü yokluk ve acılar içinde millet birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir. 18 Mart 1915 bağımsızlığımızın değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Gururla kutladığımız ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi.  Türk Milletinin cesaretinin kahramanlığının, destan zaferlerden biridir.

“Şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz”                                         

Milli Mücadele yıllarından bugüne kadar ülkemizin karşılaştığı her türlü tehlikeye karşı canlarını siper eden şehitlerimiz ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması huzur ve güven içinde yaşamamız milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde yerlerini almışlardır. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaklar. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyorsak bayrağımızı şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İşte bu nedenle bugün bizlere düşen görev şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklar üzerinde atalarımızın, güzel ülkemiz için ödedikleri büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmak cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımak, birlik ve beraber Korumak ve dünyanın çağdaş kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olmaya yolundaki hedeflerimizi kararlılıkla yürütmektedir.

“Minnetle, saygıyla, şükranla yad ediyorum”

Türk Milletini sindirme, bölme, parçalamaya yönelik planlar yapan hainler ve işbirlikçilere bilmelidirler ki aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın kaynağı Çanakkale ruhu muhteşem anlamında saplıdır. Şehitlerimizi Anma Günü olarak kutladığımız bu önemli gün Çanakkale'nin Türk Milletinin esir edilemeyeceğine, Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykıranların günüdür. Bu önemli günde bir kez daha haykırıyoruz. Vatan sevdasıyla sarıldığınız al bayrağımızı bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar dalgalandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale'de milletimizin ölüm, kalım, savaş ve kahramanca mücadele edip adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere aziz şehitlerimize kahraman gazilerimize fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnetle, saygıyla, şükranla yad ediyorum.”

Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı

Tören sonrasında ise il protokolü Bartın şehitliğini ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde Saygı Duruşuyla birlikte İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitlerimiz için saygı atışı yapıldı.  Vali Arslan şehitlik defterini imzalarken yine tüm şehirlerimiz için dualar edildi. Protokol,  şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.

Kültür Merkezinde anma töreni

Kültür Merkezinde de bir anma programı daha düzenlendi. Kuran-ı Kerim okunarak yine şehitlerimiz için edilen duaların ardından Çakanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günün önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Bu önemli gün dolayısıyla Bartın’daki okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasına dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince verilen ödülle birlikte anma töreni sona erdi.

Arslan: “Görevimiz yeniden diriliş ruhunu gelecek nesillere aktarmaktır”

Nurtaç Arslan sadece Bartın’da değil tüm yurtta anma programları gerçekleştirilen bu önemli gün dolayısıyla bir mesaj da yayımladı. Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“Bugün, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferi; tüm imkânsızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getirerek “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan, Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğinin en güzel örneğidir.

 

Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuş, yeniden küllerinden doğacak bir devlete güç ve moral vermiştir.

 

Millet olarak bize düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatanın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi idrak etmek ve yeniden diriliş ruhunu gelecek nesillere aktarmaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Aldatmaz: “Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur”

Diğer protokol üyeleriyle birlikte anma programlarına katılan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da mesajında şu ifadelerde bulundu:

Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferimiz tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olan Çanakkale Zaferiyle Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olamayacağını bütün dünya görmüştür. ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.’ diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı eserinde en güzel ifadesini bulan bu kahramanlık destanı sonsuza kadar bu Milletinin ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

“15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi vatanımız nasıl savunduğumuzu bütün dünyaya gösterdik”

Asırlar önce Çanakkale cephesinde yedi düvele karşı vatanımızı nasıl koruduysak 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de aynı ruhla ve bilinçle vatanımızı canımız ve kanımız pahasına nasıl savunduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. Bugünde güney sınırımız Suriye sınırlarımızdaki tehlikelere karşı haklı mücadelemiz devam etmektedir. Çanakkale’de olduğu gibi İstiklal ve istikbalimiz için  Ülkemizin milli güvenliği için yurt içinde ve yurt dışında terörle ve insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadelemiz başarılı şekilde devam etmektedir.

“Bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya devam edeceğiz”

Bizler, Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale geçilmez dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya, bu değerlerimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.”