Şehit madenci yakınlarına kamuda istihdam!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Maden Kazası sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından maden şehitlerinin yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağlanacağına dair açıklamasının ardından TBMM'de kabul edilen yasal düzenlemenin uygulama yönetmeliğin de Resmi Gazetede yayımlandığını açıkladı.

Şehit madenci yakınlarına kamuda istihdam!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Maden Kazası sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından maden şehitlerinin yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağlanacağına dair açıklamasının ardından TBMM’de kabul edilen yasal düzenlemenin uygulama yönetmeliğin de Resmi Gazetede yayımlandığını açıkladı. Maden şehitlerinin yakınlarına kamuda istihdam edilmesine dair yasal düzenlemenin uygulama yönetmeliğinin de Resmi Gazetede yayımlandığını belirten Grup Başkanvekili  Tunç “Kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda hayatını kaybeden sigortalının eş veya çocukları, eş veya çocukları yoksa kardeşi kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi unvanlı kadrolarında istihdam edilebilecek” dedi.

“Sigorta gün ve prim dikkate alınmaksızın maaşa bağladık

Şehit madencilerin eş, çocuk, anne ve babalarının sigorta gün ve prim dikkate alınmaksızın maaş bağlandığını ifade eden Yılmaz Tunç, “Bartın Amasra İlçemizde 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen maden kazası millet olarak hepimizi derinden sarsmıştı. Maden şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleri için önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. Vefat eden madencilerimizin eş, çocuk, anne ve babalarına sigorta gün ve prim dikkate alınmaksızın maaş bağladık. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklediğimiz maddelerle, vefat eden madencilerimizin eş ve çocuklarına, eş ve çocukları yoksa kardeşlerinden birisine kamuda istihdam hakkı tanıyan önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Maden şehitlerimizin geride bıraktıkları bizlere emanet; onların her zaman yanında olmaya, onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.