Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askerlik görevini yaparken birliğinde yaşanan kazada ağır yaralanarak şehit düşen Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya'nın ailesine Şehadet Belgesini teslim etti.

Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askerlik görevini yaparken birliğinde yaşanan kazada ağır yaralanarak şehit düşen Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya’nın ailesine Şehadet Belgesini teslim etti. Vali Arslan şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailesine de sabırlar dilerken Arıt Balat Köyünde İmze mevkiinde bulunan baba evinde şehit Özkaya için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Geçen ay şehit düşmüştü

Uzman Çavuş Fatih Özkaya, birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Özkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22 Haziran’da şehit düşmüştü.  Fatih Özkaya'nın acı haberi ise Bartın'a bağlı Arıt Balat Köyündeki baba evine Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve yetkililer bildirmişti.

Baba kalp krizi geçirmiş, babaanne vefat etmişti

Oğlunun şahadet haberi ile büyük acı yaşayan şehit babası Mehmet Özkaya fenalaşması sonucu gece saatlerinde hastaneye kaldırılmıştı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen 62 yaşındaki baba Özkaya Karabük’e sevk edilirken 94 yaşındaki babaanne Fatma Özkaya da yaşadığı büyük acı sonucu sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

Şehidimizin naaşı törenle karşılanmıştı

Kıbrıs’ta şehit olan Fatih Özkaya’nın cenazesi ise havayolu ile önce Zonguldak havaalanına getirilmişti.  Daha sonra ise şehidimizin ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Bartın Belediyesi Gasilhanesine götürülmüştü.

Baba ocağında askeri tören düzenlenmişti

Şehit Fatih Özkaya için Arıt Balat Köyünde askeri tören düzenlenmişti.  Arıt Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesindeki törene  Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisi Tuğgeneral Mehmet Ateş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, İl Jandarma Komutanı Ersin Arslan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz başta olmak üzere şehidin yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katılmıştı.

Acısı yürekleri dağlamıştı

Oğlunun şehit haberini alınca kalp krizi geçiren ve Karabük'teki hastanede anjiyo alan şehidin babası Mehmet Özkaya, cenazeye katılarak oğluna son görevini yerine getirmişti. Oğlunun tabutuna sarılan şehit babası "Fatih'im bana hakkını helal et oğlum, beni niye bıraktın oğlum" diyerek ağlamıştı. Geçen yıl Eylül ayında evlenen Sevgi Özkaya, Türk Bayrağı'na sarılı eşinin tabutuna sarılarak, "O gün bana gülümsedin Fatih, sana doyamadım. Seni bırakmam dedin, bıraktın gittin. Sen o gece çok güzel yemek yedin. Ben sana daha ne yemekler yapacaktım. Bizim ne güzel hayallerimiz vardı, bizi bıraktın gittin" diyerek ağlamıştı.

Babaannesinin yanına defnedilmişti.

Şehit Fatih Özkaya, cenaze namazının ardından İmze Mahallesi'ndeki aile kabristanına babaannesi Fatma Özkaya'nın yanında gözyaşları arasında defnedilmişti.

 

Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi
Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi
Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi
Şehidimizin ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi