Seçmen kağıtlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlıyor

31 Mart yerel seçimleri için Bartın'la birlikte 81 ilde 1 Ocak'ta başlayan seçim takvimi devam ederken Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulama işlemleri de başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Bartın'daki vatandaşlar dahil ülkede sandık başına gidecek tüm vatandaşları seçmen kaydı sorgulama ilgili belirtilen kanallar dışında gelen e-posta çağrı ya da mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyardı. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına ise 29 Şubat 2024 tarihinde başlanacak.

Seçmen kağıtlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlıyor

Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 1 Ocak'ta başlayan seçim takvimi kapsamında, seçim süreci, oy kullanma ve oyların sayılmasına ilişkin ayrıntılar belli oldu. Belirlenen takvime göre, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat 2024 tarihinde başlanacak. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

Sahte sorgu mesajlarına dikkat

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin, kurulun internet sitesi ve çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten yapıldığını açıkladı. YSK aynı zamanda Bartın’da oy kullanacak vatandaşlar da dahil olmak üzere ülkede sandık başına gidecek tüm vatandaşları "Seçmen kaydı sorgulama ilgili belirtilen kanallar dışında gelen e-posta çağrı ya da mesajlara itibar etmeyin" diyerek uyardı.

Seçmen kaydı nasıl sorgulanıyor?

Peki seçmen kaydı nasıl sorgulanıyor? Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazarak sisteme erişebilirsiniz. Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu sayfada görüntülenir.

YSK’dan seçmen kaydı nasıl sorgulanacak?

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor.