Şarköylüler evlerine kavuştu

Kozcağız Barajının su tutmasıyla sular altında kalacağı için Toplu Konut İdaresi Başkanlığında (TOKİ) Şarköy Gürgenlik mevkiinde yapımı tamamlanan 102 Tarımköy konutlarının hak sahipleri belli oldu. Milletvekilliği döneminde başlangıcından sonuna kadar projeyi yakından takip eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kura çekiminde de Şarköy'lüleri yalnız bırakmadı. İlk kurayı çeken Bakan Tunç 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah hep beraber lider ülke Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz. Bartın bundan nasibini bugüne kadar aldığı ve bundan sonra da almaya devam edecek.' dedi. Kozcağız ardından Kumluca Beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada ise davul, zurna ve meşalelerle karşılandı.

Şarköylüler evlerine kavuştu

Kozcağız Barajının su tutmasıyla sular altında kalacağı için Toplu Konut İdaresi Başkanlığında (TOKİ) Şarköy Gürgenlik mevkiinde yapımı tamamlanan 102 Tarımköy konutlarının hak sahipleri belli oldu. Kozcağız Termal Binasında gerçekleşen törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere il protokolünün önemli bir kısmı katılırken milletvekilliği döneminde başlangıcından sonuna kadar projeyi yakından takip eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kura çekiminde de Şarköy’lüleri yalnız bırakmadı.

Tunç: “Lider ülke Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz”

Bakanı Tunç törende coşkuyla karşılandı.  Törende konuşan Adalet Bakanı yılmaz Tunç, gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, "En sıkıntılı günlerimizde milletimizi hep yanımızda bulduk. Hep beraber o önümüze konulan taşları sizin sayenizde ayıklayarak yolumuza devam ettik. Türlü türlü tuzakları hep milletimiz sayesinde bozduk. 15 Temmuz hain darbe girişimi, 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişimi ve terörün arttırılması, Kobani olayları gibi tüm bu süreçlerde özellikle milletimizin desteğini görerek bugünlere geldik. O nedenle sizlere borcumuz var. Bu borcumuzu ödeyebilmek için de Cumhurbaşkanı liderliğinde gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Yine adalet diyeceğiz, yine hukuk diyeceğiz, hukukun üstünlüğüne inanmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın, insanlarımızın hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar temel hak ve özgürlükler noktasındaki engelleri sizin desteklerinizle birer birer aştık. Bundan sonra da o engelleri koymak isteyenlere karşı hep sizden aldığımız cesaretle mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah. Türkiye'yi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ettiği, istikrarlı kalkınma hamleleriyle milletimizin refahının giderek artmaya devam ettiği sürece taşıyoruz. Pandemi sürecinin yanı sıra savaşların etkisiyle ortaya çıkan ekonomik tabloyu giderek düzeltmeye devam edeceğiz inşallah. Ve Türkiye'yi dış politikada güçlü, hakkaniyetli, dengeli, politikalarıyla arabulucu yapan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah hep beraber lider ülke Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz. Bartın bundan nasibini bugüne kadar aldığı ve bundan sonra da almaya devam edecek." dedi. 

Aldatmaz: “Bartın’a 2,3 Milyar TL tutarında yatırım yaptık”

Bakan Tunç’un konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bugün burada Kozcağız Barajının su tutma havzası içerisinde kalan Şarköy boğaz mahallesi sakinlerimiz için, TOKİ tarafından “Tarımköy Projesi” kapsamında yapılan yeni konutların kura çekimi için bir araya geldik. Bu güzel günde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sular şehri Bartın’ımızda her yağmur yağdığında sel korkusu olur insanlar evlerinde tedirgin otururlardı. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren Bartın’da sel ve taşkın riskini ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yaptık. DSİ marifetiyle Bartın’a 2,3 Milyar TL tutarında yatırım yaptık. Bartın’ı sel tehlikesinden kurtarmak için Türkiye tarihinde eşi benzeri olmayacak şekilde aynı anda Kirazlıköprü, Kozcağız ve Kışla barajlarının inşaatına başlayarak tamamladık. Bu konuda bize büyük destekleri olan Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na da buradan çok teşekkür ediyorum.

“53 Bin dekar tarım alanı suya kavuşturmuş”

Bartın’ı selden korumak, tarım alanlarımızı sulamak için sadece barajlar yapmadık; 2003-2023 yılları arasında Bartın’da 3 baraj, 1 yer altı barajı, 50 adet taşkın koruma, 3 adette HES tesisini tamamlayarak toplamda 57 adet tesisi hizmete aldık. Hizmete aldığımız baraj ve taşkın koruma tesislerimizle 74 yerleşim yeri ve 4.040 dekar araziyi taşkınlardan korurken; Sulama projelerimiz ile de 53 Bin dekar tarım alanı suya kavuşturmuş olacağız. Bahsettiğimiz projelerden biri de Kozcağız Barajı; temelden yüksekliği 54 metre, 46 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip ve 20 Bin 980 dekar arazinin sulanmasına da hizmet edecek. Kozcağız Barajının yapımını 2021 yılında tamamlamamıza rağmen barajda barajın su biriktirme sahası içerisinde kalan yerleşim yerlerinin taşınma süreci devam ettiği için su tutmaya başlayamamıştık. Bugün burada kuralarını çektiğimiz konutlar ile evleri baraj sahasında kalan hemşerilerimizi yeni evlerine, yeni mahallelerine kavuşturmuş olacağız ve hemşerilerimizin yeni evlerine taşınmaları ile birlikte de Kozcağız barajı su tutmaya başlayacak.

“TOKİ 5 milyon vatandaşımızı eserlere kavuşturdu”

İnsanoğlu tarih boyunca her zaman güvenlik, gıda, konut gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmış, çabalamıştır ki bizler de ahirette iman dünyada mekân diyen, ev sahibi olmaya bu derece önem veren bir milletin mensupları olarak deyim yerindeyse başımızı sokacak sıcak bir yuvaya sahip olabilmek evlatlarımıza bir ev bırakabilmek için çalışıp çabalıyoruz. AK Parti hükümetlerimiz de iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne kadar, vatandaşlarımızın ev sahibi olma arzusunu gerçekleştirmeyi kendisine bir hedef olarak belirlemiş; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; İstanbul’da Kiptaş vasıtasıyla, Başakşehir’de Başak Konutları ve Pendik’te Hilal Konutları’nı inşa ederek başlattığı konut edindirme seferberliğine TOKİ kanalıyla devam etmiştir. TOKİ bu hedeften hareketle 81 il ve 922 ilçemizin tamamında şantiye kurmuş, 1 milyon 100 bin konut ve iş yeriyle; stadyum, hastane, okul, öğrenci yurdu, kütüphane, cami, spor salonu ve kamu binalarından oluşan 24 binin üzerinde tesisi ülkemize kazandırmıştır. Bir başka ifadeyle, 5 milyon vatandaşımızı güvenilir, depreme dayanıklı, sıcak bir yuvaya; milyonlarca insanımızı güvenle çalışacakları, eğitim görecekleri, ibadet edecekleri, spor yapacakları eserlere kavuşturmuştur.

“Bartın bu seferberlikten nasibini aldı”

Bartın’ımızda; bu seferberlikten nasibine düşen payı almış ve 2005 yılından itibaren;

Bartın Merkezde 1048, Ulus İlçemizde 320 adet olmak üzere toplam 1368 adet konut. 4 Cami ve 1 sosyal tesis, 4 Ticaret Merkezi, 2 İlkokul, Ulus İlçe Hastanesi, Kumluca Aile Sağlığı Merkezi ve Eczanesi, Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde; Merkezi Sözel Derslik, Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi İle Öğrenci ve Personel Yemekhanesi Binaları Tamamlanarak hizmete alınmış. Dallıca Köyümüzde; 424 Konut, 1 Cami, 1 Ticaret Merkezi ve 1 Adet İlkokul, Abdipaşa Beldesi Derecik Mahallemizde 176 Adet Konut ve 6 Adet Dükkân ile Bartın Merkez Millet Bahçesi projelerimizin inşaat çalışmaları da devam etmektedir.

“Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor”

İnsana hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile çıktığımız bu yolda ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Tabii bazı siyasi partiler yaptığımız yatırımları her fırsatta betona yatırım diyerek mesnetsiz bir şekilde eleştirmektedirler.  Ama onların betona yatırım dedikleri yatırımlar; insanımıza dokunan, insana hizmet eden yatırımlardır. Betona yatırım denen bu yatırımlar; Bazen bir çiftçimizin mahsulünü nakletmek için bir köprü, ya da bir ambulans için yol olmuş. bazen hastalarımız için bir hastane, biricik yavrularımıza bir okul olmuş bazen Bartın’ı selden kurtaran bir baraj, ya da bugün burada tekrar şahit olduğumuz gibi insanlarımıza sığınacak sıcak bir yuva, başlarının üstüne bir çatı olmuştur. Eğer buna betona yatırım deniliyorsa; bunu söyleyenleri bir kez daha şapkalarını önlerine koyup tekrar tekrar düşünmeye davet ediyorum.

“Bartın için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz”

AK Parti olarak 22 yıldır; Laf yapanlardan değil; iş yapanlardan, hizmet yapanlardan olduk, laf laf üstüne koyanlardan değil; taş taş üstüne koyanlardan olduk. Bartın’ımızda son 21 yılda eğitimden ulaştırmaya, sağlıktan enerjiye, gençlik spordan kültür-turizme ve sayamadığım daha birçok alanda toplam 22 Milyar TL yatırım yaptık. Yatırımlarımız bir taraftan da devam ederken bir taraftan da sevdalısı olduğumuz Bartın’ımızı, Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı yapabilmek için yeni projeler üretmeye, Bartın için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Bakanımıza, bu projede emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Arslan: “Daha iyi imkanlarda bir hayat süreceklerine inanıyorum”

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da konuşmasında şunları söyledi, Sel ve taşkınlardan yoğun bir şekilde etkilenen ilimizin afetlerden korunması amacıyla inşa edilen Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte evleri ve arazileri su altında kalacak olan vatandaşlarımız için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığımızca yapılan Tarımköy konutlarının hak sahiplerine teslimi için kuraları bugün çekiyoruz. Öncelikle çekilecek kuraların tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tarlalarına ve meralarına uzak yere taşınmak istememelerini dikkate alan devletimiz, Şarköy köyüne bağlı Kapıcıoğlu ve Boğaz mahallesi sakinleri için Gürgenlik mevkiindeki 165 bin metrekarelik alanda, 117 metrekare oturma alanına ve 380 metrekare bahçeye sahip olan her biri 3+1 müstakil daireden oluşan Tarımköy Konutlarını çok kısa sürede inşa etmiştir. Aynı zamanda ticaret merkezinin de bulunduğu yeni yerleşim alanında vatandaşlarımızın kamulaştırılan evlerinden yapımı tamamlanan müstakil dairelerine geçmeleriyle birlikte daha modern, daha iyi imkânlarda bir hayat süreceklerine inanıyorum.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Bu vesile ile, çekilecek kuralar ile daireleri belli olacak tüm vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyor, projenin uygulanmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, projenin ilk anından itibaren yakından takip ederek bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve önceki Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ Başkanı ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İlk kurayı Bakan Tunç çekti

Yapılan konuşmaların ardından noter huzurunda ilk kurayı Adalet Bakanı yılmaz Tunç çekti. Daha sonra AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın çektikleri kura ile hak sahipleri belirlendi.

Törenin ardından Bakan Tunç, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile beraberindeki mülki amirler ve müdürler, Şarköy’de yapımı tamamlanan 100 Tarım Köy konutunun açılışını gerçekleştirdi. Dualarla yapılan açılışın ardından örnek konutlar gezildi.

Tunç Kumluca’da davul zurna ile karşılandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açılış sonrasında Milletvekili Aldatmaz, Vali Arslan ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Kumluca Beldesini ziyaret etti. Kumluca Beldesi sakinleri Bakan Tunç’u davul zurna ve meşalelerle karşıladı.

Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada ise birkaç gün önce inceleme yaptığı afet bölgesi için yeni adımların atılacağı müjdesini verdi. Tunç, “6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle 11 vilayetimiz çok büyük yıkım yaşadı. Dünya tarihinin en büyük afetini depremini yaşadık. Tarih boyunca görülmemiş bir afetti. Şimdi o 11 vilayetimizi kısa süre içerisinde inşallah yeniden inşa edeceğiz. Eski hallerinden daha güzel olacak inşallah. Dün de Gaziantep'te deprem bölgesindeki yargı hizmetlerinin, adalet hizmetlerinin aksamamasıyla ilgili olarak, gerek orada karşılaşılan hukuksal sorunların çözümüne yönelik mevzuat hazırlıkları, gerekse orada adalet hizmetlerinde çalışacak olan hakim, savcı, personel durumuyla ilgili olarak değerlendirmeler yaptık. Daha önce gerekli takviyeleri yapmıştık. Şimdi daha da takviye ihtiyacı noktasında gelinen son durum hakkında da değerlendirmeler yapıyoruz. Dün itibariyle başladı. Bugün de devam ediyor. Oradan çıkan sonuçlar neticesinde de biz de Bakanlığımıza ait adalet hizmetlerinin, yargı hizmetlerinin deprem bölgesi anlamında herhangi bir aksamaya meydan vermemek ve orada karşılaşılan hukuk süreçlerin hızlı bir şekilde çözümüne yönelik adımlar atmaya devam ediyoruz. Tabii deprem birinci önceliğimiz, afet riskine karşı dayanıklı şehirler, beldeler, üretme hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

Adalet Bakanı Tunç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Biraz önce Şarköy’deydik. Orada 100 tarım köyü konutunun kura çekimi vardı. Barajın içerisinde kalan Şarköy’ü yeniden inşa etmiş olduk. Barajın dışına çıkarıyoruz. Ve barajı tutmaya başladığında da inşallah Bartın'ımız, artık üç tane Kirazlı Köprü, Kozcağız ve Kışla barajlarıyla taşkınlardan korunmuş olacak inşallah. Kumluca'mız da sel taşkınlarına maruz kalmıştır. Zafer köyümüz özellikle daha ağır hasar görmüştü. Hızlı bir şekilde oralarda taşkın koruma çalışmalarını inşa etmiştik. İşte bu barajlar yine Bartın’ın tamamını taşkından, afetten koruyacağımız önemli çalışmalarımız oldu. Güçlü insan diyoruz. Güçlü aile diyoruz. Güçlü toplum diyoruz ki devletimiz güçlü olsun. Bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz inşallah. Yine hep adalet diyoruz. Yargı bağımsızlığı diyoruz.  Hukukun üstünlüğü diyoruz. Temel insan hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri 21 yıldan bu yana tek tek kaldırdık Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Bundan sonra da yine eğer insan haklarının önüne engel koymak isteyenler olursa onlarla mücadele etmeye sizlerden aldığımız destekler devam edeceğiz inşallah. Adaletin tecellisi için çalışacağız ve hukukun üstünlüğü için çalışacağız. Adalete güveni daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olacağız.

 “Yeniliklerden ve gelişmeden taviz vermeyeceğiz”

İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Bundan bütün vilayetlerimiz nasibini aldı. Bartın'ımız da nasibini aldı. Milyarlarca liralık yatırımlar yaptık. Bunların hepsi sizlerin verdiği destek sayesinde 21 yıldan bu yana devam eden mücadelenin sonucu. Türkiye’nin her alanda geliştirmenin gayreti içerisinde olarak bir taraftan fiziki kalkındırmasını sürdüreceğiz, diğer taraftan da demokratikleşme adımlarımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Türkiye’yi yeni demokratik sivil bir anayasaya kavuşturuncaya kadar reform sürecimiz devam edecek. Kim ne derse desin, reformlarımızdan, yeniliklerden ve gelişmeden taviz vermeyeceğiz inşallah.”

Bakan Tunç daha sonra Kumluca meydanında vatandaşlarla birlikte sohbetler ederek, Kumluca’dan hareket etti.

Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu
Şarköylüler evlerine kavuştu