Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bartın Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bartın Üniversitesi arasında 'Girişimci Bilgi Sistemi Verileri Kapsamında Yapılacak Ortak Çalışmaya İlişkin Protokol' imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bartın Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

İmzalanan protokol kapsamında farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlerin Girişimci Bilgi Sistemi’ndeki (GBS) verilere ulaşma noktasında yol gösterici ve destekleyici bir ortam sağlanacak. Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, GBS hakkında bilgiler vererek sistemin sağladığı avantajlardan bahsetti.

GBS’nin temel amacının kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin/bilgilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ar, GBS’deki veri türleri ve verilere erişim yöntemleri konularında açıklamalarda bulundu.

Bartın Üniversitesi Senato üyeleri ile birlikte farklı fakülte ve yüksekokullardan akademisyenlerin yer aldığı toplantıda Prof. Dr. Ar, GBS ile ilgili katılımcıların sorularını da cevaplandırarak “Çalışmasına onay verilen akademisyenlerimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın araştırmacılara tahsis ettiği Çalışma ve Araştırma Merkezi’nde (ÇAM) çalışmalarıyla ilgili alanlarda kolay bir şekilde kapsamlı veri taramaları yapabilmektedir” dedi.

Bartın Üniversitesinde farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlerimize verilere ulaşma noktasında kolaylık sağlayacak önemli bir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması ve uygulanması konusunda önemli kolaylıklar sunan GBS’nin kullanımı konusunda imzalanan protokolü oldukça önemli buluyorum. Bu sistem ile akademisyenlerimiz ve araştırmacılarımız doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilere kolaylıkla ulaşabilecektir. GBS’deki verilerden anlamlı veri setleri üretip, bunlardan analizler yapabileceklerdir. Bu düşüncelerle Türkiye’nin geleceğine olan inançlarıyla birlikte bizlere verdikleri desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca yakın ilgileri ve sürece olan çok değerli katkıları için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın İlker Murat Ar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.