Sahil projeleri tamamlandı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da destekleriyle İl Özel İdaresince yapılan Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankasının destekleriyle yapılan Mugada Sahili 1. Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesinin tamamlandığını açıkladı.

Sahil projeleri tamamlandı

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın da destekleriyle İl Özel İdaresince yapılan Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesinin tamamlandığını açıkladı. Projeyle 67  ev, 1adet atıl durumdaki köy okulu binasının dış cepheleri Bartın geleneksel mimarisine uygun şekilde kaplandığını ifade eden Grup Başkanvekili Tunç, “Bartın İl Özel İdaremizin turizmin gelişmesine yönelik olarak yatırım programında yer alan “Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesi”ni tamamladık. Bartın Merkez İlçeye bağlı Güzelcehisar Köyümüzde yer alan 67 adet ev, 1adet atıl durumdaki köy okulu binasının dış cepheleri Bartın geleneksel mimarisine uygun şekilde kaplandı. Kullanılmayan eski köy okul binası onarılarak gastronomi merkezine dönüştürüldü. Projenin yapımının yüzde 75’i Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından karşılandı” dedi.

Mugada sahil yolunun birinci etabı bitti 

Yine İl Özel İdaresince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankasının destekleriyle yapılan Mugada Sahili 1. Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesinin de bittiğini kaydeden Tunç, “ Bartın’ı güzelleştirmeye devam ediyoruz. “Mugada Sahili 1. Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesi” hayata geçti.  Bartın İl Özel İdaremizin 2022 Yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan “Mugada Sahili Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu” projemizi İl Özel İdaremizin mali kaynaklarının yanısıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası A.Ş. tarafından sağladığımız ödeneklerle 355m olarak planlanan 1. etabını tamamladık.  Projenin toplam yol uzunluğu 1.4 km olup, geri kalan 1,045 km’lik kısmını 2023 yılında tamamlayacağız” şeklinde konuştu.