Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı protokolü imzalandı

Bartın Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında aile içi şiddetin azaltılmasına yönelik 'Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı' kapsamında protokol imzalandı.

Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı protokolü imzalandı

Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Deniz Yılmaz tarafından imzalanan protokol ile eşine şiddet uygulayan erkekler için aile içi şiddet davranışlarının azaltılması hedefleniyor ​​Bu projenin şiddete karşı farkındalık kazandırmak ve davranış değiştirme konusunda failleri destekleyici olması bakımından yenilikçi olduğunu ifade eden Vali Güner, “Aile içi şiddet davranışları sergileyen kişilerin şiddetin zararlarını fark etmeleri, şiddetin sorumluluğunu almaları ve yakın ilişkilerinde sağlıklı ve saygılı ilişkiler geliştirmeleri için bu program çok önemlidir.” diyerek İlimiz için hayırlı olmasını diledi.

​​Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Zeynep Turhan yürütücülüğünde hazırlanan proje aynı zamanda TÜBİTAK tarafından da destekleniyor.