Saadet'ten Irmak Islah Projesine tepki

Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sandıkçı, Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Yalı bölgesinde yapılması planlanan projenin teknik ve temel alt yapısının olmadığını belirterek projeye tepki gösterdi.

Saadet'ten Irmak Islah Projesine tepki

Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sandıkçı, Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Yalı bölgesinde yapılması planlanan projenin teknik ve temel alt yapısının olmadığını belirterek projeye tepki gösterdi. Bartın’da Devlet Su İşlerince (DSİ) yapılan 124 köprünün teknik ve temel alt yapı olmadan yanlış bir şekilde yapıldığını gösteren Sayıştay raporunu hatırlayan Başkan Sandıkçı  “Geçtiğimiz günlerde yerel medyada yer alan Sayıştay raporuna göre Bartın il sınırları içerisinde bulunan ve DSİ’nin yaptığı 124 köprünün teknik ve temel alt yapı olmadan yanlış bir şekilde yapıldığını göz önünde bulundurmamız elzemdir. Rapora göre bu köprülerin dere yataklarının taşkın riskini artıracak şekilde kapatıldığı, denetçiler tarafından rapor edilmiştir” dedi.

“Ben yaptığım oldu mantığı sorumsuzluk”

“Ben yaptığım oldu” mantığını sorumsuzluk olarak nitelendiren Necati Sandıkçı “Şimdi bu raporu göz önünde bulundurarak Yalı bölgesinde uygulanacak projede cam ve beton setlerinin sel suyu şiddetine ne kadar dayanacağını bilmiyoruz. Taşkın riskini artıracak şekilde birikime sebep olup olmayacağını bilmiyoruz. Son yıllarda artan sel vakalarını, harcanan emek ve paraların boşa gittiğini gördükçe bu konuya daha hassas ve akılcı eğilmemiz gerekirken,  ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edilmesini en hafif tabiriyle sorumsuzluk olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Mazgalların ve giderlerin dereden içeriye su taşıracağı aşikardır”

Projenin teknik ve temel altyapıdan yoksun olduğunu kaydeden Sandıkçı “Bu proje tamamıyla yanlış, teknik ve temel altyapıdan yoksun bir projedir. İçeriden sel sularının dereye nasıl ulaşacağı konusunda somut bir çalışma yoktur. Mazgalların ve giderlerin dereden içeriye su taşıracağı aşikardır. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar tamamen göz ardı edilmiş ve bu konuda oturaklı bir çalışma yapılmamıştır. Ayakları yere basan, akılcı ve teknik çalışmaların yapılması elzemdir. Bilimsel yaklaşımdan yoksun ve tamamen görselliğe yönelik çalışmalar, Bartın’ı  geri dönüşü çok zor yollara sokar. Ekonomik olarak çöküntüde olduğumuz bir dönemde, kamunun kaynaklarının bu şekilde çarçur edilmesine, tonlarca paramızın çöpe gitmesine asla göz yummayacağız” ifadelerinde bulundu.