Polisten emniyet kemeri uyarısı!

9 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşları ve sürücüleri trafik tedbirlerine uymaları ve emniyet kemerini takmaları konusunda uyaran Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 'Sürücülerimiz, bayram yoğunluğundan uzun süre trafikte kalacaklarını gözeterek, yola çıkmadan önce yeteri kadar dinlenmeli, 2-3 saatte bir mutlaka mola vermeli. Yayalarımız da yollardaki seyahatleri sırasında trafiğe ve trafik kurallarına azami dikkat etmeli' dedi.

Polisten emniyet kemeri uyarısı!

İl Emniyet Müdürlüğü, 9 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşları ve sürücüleri trafik tedbirlerine uymaları ve emniyet kemerini takmaları konusunda uyardı. Bayram tatillerinde artan trafik kazalarına dikkat çeken polis “24 Haziran 2023 tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı tatiliyle birlikte trafikte yoğunluğun ve tehlikenin artacağı bir haftaya girmiş olacağız. Maalesef bayram tatili süresince trafik yoğunluğu artışına paralel olarak trafik kazaları da artmakta, her yıl binlerce insanımız bu kazalar neticesinde hayatını kaybetmektedir. Bu durum bayram tatili öncesinde yola çıkmadan sürücülerimizin alması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken konuların önemini ortaya koymaktadır. İnsan faktörü nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek için özellikle Kurban Bayramı münasebetiyle yola çıkan sürücülerimizin emniyet kemeri takmaları, hız sınırına uymaları, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları ve hatalı sollama yapmamaları konusunda sürücülerimizde farkındalık oluşturma için bilgilendirme faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

2-3 saatte bir mola verin!

Uzun yola çıkan ya da çıkacak sürücülerden 2-3 saatte bir mutlaka mola vermelerini isteyen polis, “Bu amaç doğrultusunda; sürücülerimizin bayram yoğunluğundan uzun süre trafikte kalacaklarını gözeterek, yola çıkmadan önce yeteri kadar dinlenmeleri, 2-3 saatte bir mutlaka mola vermeleri, uzun mesafeli yolculuklarda, mümkünse iki sürücü ile yola çıkmaları, yolculuk öncesi, görüşü engelleyen, refleksleri ağırlaştıran ilaçların alınmaması, sürücülerimizin özellikle hatalı sollama yapmaktan kaçınması; virajlarda, kavşaklarda ve tepe üstleri gibi görüş mesafesinin dar olduğu yerlerde hızlarını düşürüp sakin ve sabırlı araç kullanmaya özen göstermeleri, yayalarımızın da yollardaki seyahatleri sırasında trafiğe ve trafik kurallarına azami dikkat etmesi, araçlardaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmesi ve araçların fren, balata, lastik, ön takım, elektrik sistemi, hidrolik sistemi, motor yağı, anti friz vb. konularındaki bakımları da yetkili servislerde mutlaka yapılması önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.