Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes

Eğitim gören emniyet teşkilatı çocuklarına burs ve eğitim desteği verme, maddi zorluklar yaşayan şehit, emekli, malul ve bir fiil çalışan emniyet mensuplarına maddi ve ayni yardımda bulunmak amacıyla Polis Eşleri Derneği Bartın Şubesi tarafından Amasra'da düzenlenen kermes açıldı. El yapımı konserveler, yiyecek, içecek ve hediyelik eşya gibi ürünlerin satıldığı kermes 3 gün boyunca Amasra'da açık kalacak.

Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes

Polis Eşleri Derneği Bartın Şubesi eğitim gören emniyet teşkilatı çocuklarına burs ve eğitim desteği verme, maddi zorluklar yaşayan şehit, emekli, malul ve bir fiil çalışan emniyet mensuplarına maddi ve ayni yardımda bulunmak amacıyla Amasra İlçesinde kermes düzenledi. Kum Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki PTT binasının yanında bulunan polis noktasında gerçekleştirilen kermesin açılışına ise Polis Eşleri Derneği Bartın Şubesi Başkanı Nilgün Korkmaz ve eşi İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz başta olmak üzere Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korkmaz: “Amaçlarımız doğrultusunda çeşitli organizasyonlar düzenledik”

Açılışta kermesten elde edilecek gelirle polis mensuplarının eğitim gören çocuklarına burs ve eğitim desteği sağlanacağını ve maddi zorluklar yaşayan emniyet mensuplarına ayni ile nakdi yardımda bulunacağını hatırlatan Polis Eşleri Derneği Bartın Şubesi Başkanı Nilgün Korkmaz şöyle konuştu:

“Derneğimizin Bartın Şubesi 11 Aralık 2021 tarihinde kurulmuştur. Emniyet teşkilatı mensuplarımızın öğrenim gören çocuklarına burs ve eğitim desteği vermek, maddi zorluklar yaşayan şehit, emekli, malul ve bir fiil çalışan imkanlar ölçüsünde ayni ve maddi yardımlar sağlamak toplumsal yaşamda kadınların, eğitsel, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin yol gösterici çalışmalar yapmak hedefiyle çalışmalarına başlayan derneğimiz bu amaçlar doğrultusunda çeşitli organizasyonlar düzenlemiştir.

Toplanan yardımlar ihtiyacı olanlara ulaştırılacak

Organizasyonlarımızda toplanan yardımlarla teşkilat mensuplarımıza maddi destek sağlanırken eğitim gören çocuklarımıza da eğitim sürecinde yine destek verilmesi planlanmaktadır. Amasra İlçemizde düzenlenen kermes organizasyonuyla birlikte Bartın faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekteyiz. Bu amaçla düzenlediğimiz kermesimizde bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.”

Polisten narkotik, terör, siber suçlar gibi konularda bilgilendirme

Narkotik, terör, siber suçlar ve kadına karşı şiddetle mücadele gibi konularda vatandaşların bilgilendirildiği kermesin açılışında eşi Nilgün Korkmaz’ı yalnız bırakmayan İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ise  şunları söyledi:

“ ‘En iyi narkötük polis anne polistir’ sloganıyla Polis Eşleri Derneğimiz Amasra İlçemizde bir kermes düzenliyor. Bunu da fırsat bilerek biz de burada narkotik, terör ve kadına karşı şiddetle mücadeleyle ilgili biz de burada bir bilgilendirme standı kurduk. Amasra İlçemizdeki misafirleri buraya geldikçe bu konuda bilgilendireceğiz.

Metamfetaminle mücadelede ulusal seferberlik

Bizim öncelikli işlerimizden bir tanesi uyuşturucuyla mücadele. Özellikle herkesin belası olan metamfetamin maddesiyle mücadele kapsamında ulusal bir seferberlik var. Bu konuda da vatandaşlarımıza bilgi vermek ve bu anlamda da her alanı değerlendirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız özellikle uyuşturucu konusunda halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.

“Bartın’da da dolandırılan vatandaşlarımız var”

Tabi bu bilgilendirme stantlarımızı ziyaret eden vatandaşlarımız diğer konularda da arkadaşlarımıza soru sorarak bilgilenmek isteyebilirler. Dolandırıcılık konuları oldukça güncel. Bütün Türkiye’de de olduğu gibi Bartın’da da dolandırılan vatandaşlarımız var. O konularda da merak ettikleri şeylerle ilgili kermes alanını gezerken bilgi alabilirler”  

El yapımı konserveler, hamur işleri, yiyecek içecek, hediyelik eşya gibi ürünlerinin satıldığı kermes  3 gün boyunca yani Pazar günü akşam saatlerine kadar Amasra İlçesinde açık kalacak.

 

 

Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes
Polis eşlerinden Amasra'da anlamlı kermes