Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu

34. Best Model Türkiye Yarışmasının finali Taksim'deki bir otelde unutulmaz bir gala ile gerçekleşti. Gökay Kalaycıoğlu ve Ece Gürsel'in sunuculuğunu yaptığı gecede kazanan modellere taçları takdim edilirken Bartınlı Ünlü Modacı Özkan Kalafat da yarışmanın juri üyeliğini yaptı. Geceye kendi tasarım kıyafetiyle katılan Kalafat, Jüri Üyelerinden Ünlü Manken Simge Ünal'ın da gecede giydiği 2 kıyafetin tasarımını üstlendi.

Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu

34. Best Model Türkiye Yarışmasının finali, Sofitel Otel Taksim'de unutulmaz bir gala ile gerçekleşti. Yarışmanın sunuculuğunu Ece Gürsel ve başarılı televizyoncu ve sunucu Gökay Kalaycıoğlu ve İshak Akbay üstlendi.  Yarışmanın  koreografisini Asil Çağıl ve Sanat Yönetmeni Ayla Kaymak hazırladı.  Finalde Cerem Onurluer, Suat Suna, Hande Kodamanoğlu, Gökçe Kırgız, Ece Gürsel sahneye çıktı ayrıca İshak Akbay da çerkesçe bir şarkıyla yer aldı.

Özkan Kalafat ünlü isimlerle birlikte jüride yer aldı

Jüri Başkanı Erkan Özerman ile birlikte jüride; Almila Nur Özerman, Sadettin Dayıoğlu, Erdoğan Sezgin, Muammer Kapucuoğlu, Ali Rıza Türker, Ömer Erduran, Vedat Mavzer, Ahmet Baydar, Binhan Berkman, Ferdi Gülyüz, Cihan Bilgin,Özkan Kalafat, Ayşegül Püskülcü, Dilek Koç, Şebnem Sürücü, Hasan Yalnızoğlu, Farmasi Ceo'su Emre Tuna, Aslıhan Karalar, Özgür Aras, Çağla Kurtuluş, Güngör Bayrak, Ufuk Akyol, Iman Casablanca, Beyrutlu modacı Rima Yachouh, Sait Emir, Murat Baba, Engin Duman, İlker Uzunalan, Cafer Andıç, Engin Koç, Zeki Müren'in terzisi Muzaffer Çaha, Turgay Kıran, Ümit Temurçin, Gülafer Ataş, Volkan Öksüz, Simge Ünal, Nermin Adayavuz, Sevket Oktaş, Cenk Kokan, Mustafa Saraçoğlu, Nazlı Certel, Ersin Şeremetli, 2019 Best Model Türkiye birincileri Melisa İmrak ve Oğuzhan Bolat, Ünal Taylı yer aldı.

Simge Ünal’ın iki kıyafeti de Kalafat’tan

Bu yaz Bartın’da düzenlediği “Reflection” isimli defileyle hem Bartın’da tarih yazan hem de ulusal anlamda ses getiren Kalafat geceye kendi tasarım kıyafetiyle katıldı.  Kalafat, Jüri Üyelerinden Ünlü Manken Simge Ünal’ın da gecede giydiği 2 kıyafetin tasarımını üstlendi. Ünlü Mankenin gecede giydiği kıyafetlerden biri Kalafat’ın “Reflection” koleksiyonundaki elbiselerden biri olurken  diğeri yeni tasarım oldu.

Gökay Kalaycıoğlu ve Ece Gürsel göz kamaştırdı

Gecenin sunuculuğunu yapan Gökay Kalaycıoğlu, İtalya'da tasarlanan Süleyman Kaya tasarımı bir takım tercih etti. Kalayacıoğlu'nun özel tasarım ceketinde bine yakın taş kullanıldı. Manken Ece Gürsel de tasarım elbisesiyle göz kamaştırdı. Gürsel gecede aynı zamanda şarkılarından birini de seslendirdi.

İşte gecenin şampiyonları!

Kadın yarışmacıların Aylin Yılmaz Couture ve Rima Couture kreasyonlarıyla, erkek yarışmacıların da Tores'in Best Model için hazırladığı koleksiyonla podyuma çıktığı yarışmada Oğulşat Gagşalova ve Bartu Dilmen birinci, Pamir Su Mutlu ve Mecit Yılmaz ikinci, Nazlıcan Erdem ve Ender Çağır da üçüncü oldu.  Tuğçe Tekin ve Batuhan Boz’un Best Photomodel seçildiği gecede  Damla Gümüş Best Grace, Daniel Tarkan Karabunar da Best Gentleman oldu.

Erkan Özerman'ın yaş günü pastası Pudra Lezzet’ten

Gecenin finalinde  ise Bartın’da pastacılık ve catering alanında hizmet veren Pudra Lezzet Atölyesinin özel olarak hazırladığı 3 katlı pastayla Erkan Özerman'ın 84. Yaşı kutlandı.  

Kalafat: “Bartınlı tasarımcı olarak jüri koltuğunda oturmak bana gurur verdi”

Best Model Türkiye gibi köklü bir yarışmada Bartın’ı temsil eden ve bir kez daha Bartın’ın gururu olan Özkan Kalafat geceyle ilgili “Böylesi ikonik Türkiye nin önde gelen modellerinin çıktığı harika organizasyonda bir Bartınlı tasarımcı olarak jüri koltuğunda oturmak bana gurur verdi. Bu gurur desteklerini bana hiç bir zaman esirgemeyen Bartınlıların. Herkese teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

Reflection’la Bartın tarihine adını yazdırmıştı

Özkan Kalafat, Temmuz ayında Riversıde Otel’de Reymen ana sponsorluğunda düzenlediği

 “Reflection” isimli defilesiyle hem Bartın’da tarih yazmış hem de ulusal düzeyde oldukça ses getirmişti. Bartın tarihinde bir ilk olan defilede kadının varoluş sürecinde öz gücünü yansıtan  ve Özkan Kalafat imzası taşıyan 30 parçalık kreasyon tanıtılmıştı. Kreasyonda yansımanın gücünü ortaya çıkartmak için tasarımcı tarafından özel dizayn edilmiş boyutlarda pleksiler elbiselere uygulanırken  Bartın’ın yöresel olarak unutulmaya yüz tutmuş Oyulgama sanatı el işçiliği sanatı çağdaş çizgilerle gün yüzüne çıkartılmaya çalışılmıştı.

Defilenin baş mankenliğini Ünlü Model Ece Gürsel yapmıştı

Elbiselerde renk olarak kadını doğada ve hayatta temel alan ana renk geçişleri, masumiyet ve gücü yansıtan siyah ve beyaz arasında yer almıştı.  Koreografisini Asil Çağıl,  ses-ışık ve sahne düzenini İbrahim Kandemir’in  hazırladığı defilenin baş mankenliğini Ünlü Model Ece Gürsel yaparken defilede Zeliha Çal, Türkan Geyik, Derya Ekşioğlu, Seviye İkbal Tulgar, Simge Ünal, Nazlıcan Erden, Melisa Arslan, Jenya Krivaenko, Leena Shindondola ve  Elif Tokgöz podyumda yürüyen isimler olmuştu.  

 

Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu
Özkan Kalafat, Best Model Türkiye'in Jüri Üyesi oldu