Özkan'dan hafta sonu tekel bayilerin kapanmasına tepki

Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında tekel bayilerin tamamen kapatılmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, 'Tekel bayileri günah keçisi ilan etmek bence pandemi ile değil alkol ile mücadele etmektir. Tekel bayileri Cumartesi Pazar kapatmak büyük bir haksızlıktır. Bu yanlıştan biran önce dönülmesi ve tekel bayilerimizin de diğer esnaflarımız gibi çalışmalarına müsaade edilmesi gerekmektedir' dedi.

Özkan'dan hafta sonu tekel bayilerin kapanmasına tepki

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında tekel bayilerin tamamen kapatılmasına tepki gösterdi. Tekel bayilerin günah keçisi ilan edildiğini ifade eden Başkan Özkan “Her seferinde alınan kararlar esnafımızı tamamen mağdur etme noktasında alınan kararlardır. Evet çok zorlu bir süreç geçiriyoruz pandeminin verdiği zarar ve can kayıpları içimizi acıtıyor.  Kendimde bu rahatsızlığa yakalananlardan olduğum için durumun hassasiyetinin farkındayım. Ama alınan bazı tedbirlerin halk sağlığından ziyade ideolojik yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Bakkal, market, büfe, şarküteri, işletmelerimiz açık iken aynı ürün gruplarını satan sadece gıda ürünü yanında alkol satışı yapan tekel bayileri günah keçisi ilan etmek bence pandemi ile değil alkol ile mücadele etmektir” dedi.

“Karar büyük haksızlık”

Kararın büyük bit haksızlık olduğunu kaydeden Barış Özkan “Unutmayın bu ülkede 500 bine yakın tekel bayi onların aileleri ve yanlarında çalışanlar var. Ülke ekonomisini ayakta tutan ve en çok vergi ödeyen küçük esnaf topluluğudur. Yıllardan beri saatlerin 22.00’a çekilmesi ve bu süreçte yenilen cezalar tekel bayi esnafımızı ciddi anlamda yıpratmıştır. Tüm zorluklara karşı ayakta kalmaya çalışan hem mahallesine, hem şehrine hem ülkesine minnet içinde çalışan bakkal statüsünde çalışan tekel bayileri Cumartesi Pazar kapatmak büyük bir haksızlıktır. Bu yanlıştan biran önce dönülmesi ve tekel  bayilerimizin de diğer esnaflarımız gibi çalışmalarına müsaade edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.