Özkan, ASKF Başkanlığına aday

Türkiye Halı Saha Futbol Federasyonu Bartın İl Temsilcisi ve Kemerspor Kulübü Başkanı Hüseyin Özkan, 8 Ağustos'ta yapılması planlanan olağan kongrede Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bartın'da 24 yıldır sporun içinde hizmet verdiğini ifade eden Özkan, 'Daha iyi hizmet vermek için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına aday oldum' derken Müjdat Kırkaya da Hüseyin Özkan yönetiminde yapmayı planladıkları projeleri tek tek anlattı.

Özkan, ASKF Başkanlığına aday

Türkiye Halı Saha Futbol Federasyonu Bartın İl Temsilcisi ve Kemerspor Kulübü Başkanı Hüseyin Özkan, 8 Ağustos’ta yapılması planlanan olağan kongrede Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yönetimde kendisine destek olan Bartın esnaflarından Müjdat Kırkaya ve Engin Aslan’ın da yer aldığı basın açıklamasında Özkan,  “Burada kahvaltıda buluşma nedenimiz Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına aday olduğumu açıklamak için toplanmış bulunuyoruz. Ben ilk önce kendimi tanıtayım. Adım Hüseyin Özkan Bartın 1966 doğumluyum. Evli 3 çocuk babasıyım. Bartın’da 38 yıldır esnaflık yapmaktayım. Yani içinizden biriyim.  1998 Spor hayatım Bartın’a geldikten sonra 1994 yılında kurulan Kemerspor Kulübü yöneticilerinden büyüğümüz Sayın Rüştü Kılıç Abimizin beni davet etmesi neticesinde kendilerini kıramadım ve 1996 yılında yapılan kongrede genel kaptanlığa getirildim. 1998 yılında as başkan ve salon sporları sorumlusu oldum. 1999 yılında Kemerspor Kulübü Başkanlığını yaptım” sözleriyle spor camiasındaki geçmişini anlattı.

“24 yıldır sporun içindeyim”

Bartın’da 24 yıldır sporun içinde olduğunu ve daha iyi hizmet verebilmek adına ASKF Başkanlığına aday olduğunu belirten Hüseyin Özkan, “1999 ve 2000 yıllarında yapılan olağanüstü kongrelerinde as başkan olarak görevime devam ettim. 2004 - 2005 - 2008 yılında yapılan olağan ve olağanüstü kongrelerde genel sekreter olarak görevime devam ettim. 2009 yılında yapılan olağanüstü kongrede salon sporları sorumlusu oldum.  2011 - 2014 yıllarında yapılan kongrelerde genel sekreter olarak görevime devam ettim.  2016 yılında yapılan olağanüstü kongrede Kemerspor Kulübü Başkanlığına seçilerek bu görevi en iyi şekilde görev arkadaşlarım ile birlikte yapmaya devam ediyorum. 24 yıllık spor için yaptığım hizmetin içinde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev yaptım bu süre içerisinde futsal ligini Bartın’da kurarak il temsilciliği görevini yaptım.  2020 yılında Türkiye Halı Saha Futbol Federasyonu Başkanı tarafından tarafıma Bartın İl Temsilciliği görevi verildi.  Yani sizin anlayacağınız Bartın'da sporun içinde 24 yıldır hizmet vermekteyim ve bunun için daha iyi hizmet vermek için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına aday oldum” şeklinde konuştu.

Kırkaya: “Kayıtlı olmayan kulüpleri üye yapmak istiyoruz”  

Yönetimde kendisine destek olan Bartın esnaflarından Müjdat Kırkaya da kendilerine teveccüh gösterilmesi halinde yamak istedikleri projeleri şöyle anlattı:

“Eğer yönetime gelirsek ve  bizleri  bu göreve layık görürlerse Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (TASKK) kayıtlı olan 53 spor kulübünün 24'ü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) kayıtlı. Kayıtlı olmayan diğer spor kulüplerini istedikleri zaman üye yapmaktır. Kayıtlı kayıtsız tüm spor kulüplerini ziyaret ederek onların dertlerini dinlemek ve not almak suretiyle olumlu yada olumsuz cevaplarını vermek. Takım isimleri olup da liglere giremeyen kapanan il, ilçe, belde takımların liglere katılımlarını sağlamak. Ayrıca hiç takımı olmayan beldelerimizi ziyaret ederek takım kurmaları için yardımcı olmak buna örnek verirsek Hasankadı ve Arıt beldelerimiz gibi.

“Ömertepesi’nde bir depo oluşturacağız”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu deyince sadece futbol değil diğer branşlarında olduğu kulüplerinde sorunlarını dinlemek yardımcı olmak için çalışacağız. Kulüpleri tek tek dolaşarak acil ihtiyaçlarını belirleyerek temin edilebilirliği noktasında yönetim kurulumuzla beraber çözüm üreterek giderilmesi sağlanacaktır. Bartın ASKF olarak güncel antrenman aletleri alınacak ve Ömertepesi’nde bir depo oluşturulup isteyen kulüplere zimmet karşılığı verilecektir. Ömertepesi futbol sahasına ayak havuzu ve sarkaç yaptırılarak kulüplerin ve sporcu kardeşlerimizin kullanımına sunulacaktır.

“Sporcularımızın sakatlık masraflarını karşılayacağız”  

Her sezon başı tüm kulüplerin bütün kategorilerine sezon başı açılışı ve hakemlerden yardım alınarak kural bilgisi eğitim verilecektir.  Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bartınspor ile gerekli görüşmeler yapılarak bal liginde ki müsabakalara 20 yaş tüm lisanslı sporculara ücretsiz maç seyretmelerini sağlayacağız.  Bartınspor ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak mevcut şartlar oluşursa kaleci antrenörü eşliğinde Bartın’da bulunan kulüplerin kalecilerine antrenman yapılması sağlanacaktır.  Kulüplerin sporcu kardeşlerimizin müsabaka esnasında ki sakatlıklarında tedavi masrafları ASKF  tarafından karşılanacaktır.”