Özel İdarenin 2023 bütçesi 195 milyon TL!

İl Genel Meclisi, 6 gündem maddesiyle Ekim ayı toplantılarına başladı. Gündemin ilk toplantısında 30 milyon İller Bankası Kredisi, 15 milyon Cumhurbaşkanlığı hibesi ve 47 milyon KÖYDES ödenekleriyle toplam 92 milyon TL'nin köy yolları ve içme suyu projelerine ayrıldığını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, 2023 tahmini bütçesini de açıkladı. Başkan Dursun, İl Özel İdaresinin 2023 bütçesinin 195 milyon TL olacağını kaydetti.

Özel İdarenin 2023 bütçesi 195 milyon TL!

 

İl Genel Meclisi, Ekim toplantılarına başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeler, gündem kapsamında her hangi bir ilave olmazsa 6 maddeyi görüşüp karara başlayacak. Başkan Dursun, gündemin ilk toplantısında “Eylül ayı toplarında ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların komisyonlarca değerlendirmeleri tamamlandı ve hazırlanan komisyon raporları Meclis Başkanlığına ulaştırıldı. O nedenle bu dönemde gayretle çalışan başta komisyon başkanlarımız olmak üzere komisyon üyelerimize ve meclis çalışmalarına eksiksiz katılarak bu çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize, idaremizin müdürlerine yürekten teşekkür ediyorum.  Ekim ayı toplantılarının Bartın’ımıza ve idaremize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2023 bütçesi 195 milyon TL

Toplantıda 2023 tahmini bütçesiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Kenan Dursun şöyle konuştu:

“Toplantılar 6 gündemle başladı. İdaremizin toplantılar devam ederken meclise sunacağı ilave dosyalar da olabilecek. Bunun yanında ekim ayı toplantılarının bir başka özelliği kasım ayı toplantılarında 20 günlük mesaiye konu olacak stratejik plan doğrultusunda hazırlanan 2023 yılı çalışma ve yatırım programı ile buna bağlı olarak belirlenen 195 milyon tahmini bütçe ve bütçenin çalışma programlarının ön hazırlıklarıyla çalışmalar devam edecek. Bu vesileyle kasım ayı toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Üç bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 7. Dönem meclisi yine aynı anlayış ile çalışmalarına devam ederek Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edecek.

Yol çalışmalarına 9 milyon ödenek

İl Genel Meclisi kararıyla 2022 yılı bütçesiyle Yol Ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 9 milyon TL ödenek verildi. Bu ödenek ile çalışma yatırım programına 13 km sıcak asfalt,  20 km kuru beton, 13 km fillerli stabilize, 6.4 km yeni yol açma, 2.5 km kilitli parke taşı yol yapımı, 2.6 km ıslak beton yol yapımı olarak yer verdik. Ve çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlanarak programların yapımına devam edildi.

Köy yolları ve sularına 92 milyon TL ayrıldı

Bunun yanında yıl içerisinde AK Parti Gurup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un girişimleriyle 30 milyon İller Bankası Kredisi 15 milyon Cumhurbaşkanlığı hibesi 47 milyon KÖYDES ödenekleriyle toplam 92 milyonu bulan ödeneklerle il genelinde 260 köy ve 907 bağlısında öncelikle asfalt bakım onarım işleri olmak üzere yine ana yollarımızdaki ulaşım standartlarının yükseltilmesine devam edildi. Bunun yanında yine köylerimizin içme ve kullanma sularında yaptığımız şebeke ve tesis yenilenecek. Yapmış olduğumuz tesislerle çok daha sürdürülebilir su kullanıma ulaşılacağız.

97 köyde içme suyu çalışması yapılacak

Bu projeler kapsamında ilimize gönderilen 92 milyon TL ödeneğin tamamının Yol Ve Ulaşım Hizmetleri ile içme suları projelerine aktarıldı. İçme ve kullanma sularında 20 milyon 612 bin 521.00 TL. ile 97 köyümüzün içme suyu şebekeleri ve tesislerin bir çoğunda yenileme ve revizyon çalışmaları gerçekleşecek. Planlanan çalışmalar da yıl sonuna kadar tamamlanacak. İçme ve kullanma suyunda sorun yaşayan köylerimizin çalışmaların bitiminde suya erişimleri çok daha kolaylaşacak. Yeni yapılan tesislerin köylerimize tekrar hayırlı olmasını diliyoruz. Su kaynağına ulaşılamayan köylerde ise yine farklı arayış devam ediyor. Yapılacak sondajlar ile de içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerimizi bol ve kaliteli suya kavuşturmayı hedefledik.

66 kilometrelik yolun iyileştirilmesine 43 milyon TL

Ödeneğin diğer kısmıyla ağır geçen kış şartlarında ilimizde yaşanan son afette aşırı şekilde deforme olan 2 bin 336 km yol ağımızdaki standartların yükseltilmesi için 43 milyon 383 bin TL ödenek ile 46 bin 19 ton sıcak asfalt üreterek yaklaşık 66 km’lik bir yol uzunluğu iyileştirildi. Köy içlerinde 10 milyon 627 bin 982 TL ödenek ile 47 bin 475 metre kare 9.5 km uzunluğunda kilitli parke yol düzenlemesi yapılacak.  9 milyon 720 bin 908,00 TL ödenek ile 18.7 km uzunluğunda kuru beton yol yapılacak.  226 bin 863 TL ödenek ile 206 metre küp 700 metre uzunluğunda klasik beton yapılacak. 1 milyon 486 bin  TL ile 17 km uzunluğunda stabilize, 485 bin TL ile 12.4 km. tabi malzemeli stabilize, 600 bin 75 TL ödenek ile 1,6 km 1. kat sathi kaplama, 1 milyon 583 bin 872 TL ile sanat yapısı için ayrıldı. Toplamda bu çalışmaların sonucunda yıl içerisindeki programlarla 79 km. sıcak asfalt, 38.7 km kuru beton, 12 km kilitli parke, 30 km stabilize, 18.8 km tabi malzemeli stabilize, 3,3 km ıslak beton, 1.6 km sathi kaplama ile yol ağının iyileştirilerek il genelinde 183.4 km’lik yol ağında çalışmalar sürüyor.  

Dursun’dan teşekkür

Kırsala hizmet götürebilmemizi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli katkıları olan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç ve Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a, ayrıca programların oluşmasını sağlayan İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, alanda bu projeleri başarıyla uygulayan tüm ekibimize de kolaylık ve başarılar diliyoruz.”

Tarım İl Müdürlüğüne gıda denetim aracı alınacak

Kenan Dursun’un açıklamaları sonrası Meclis üyeleri gündemin ilk maddesinde yer alan Gıda Denetim Aracının Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmesi ile ilgili dosyanın komisyon raporu doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin ardından oy birliği ile kabul etti.