Özçelik'e üçlü tepki

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve İYİ Parti Bartın il Başkanı Mehmet Kasapoğlu, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik'in Millet İttifakındaki siyasi parti liderlerinin oluşturduğu 6'lı Masa ile ilgili paylaştığı karikatüre tepki gösterdi.

Özçelik'e üçlü tepki

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Facebook hesabından  6’lı Masa’nın köklerinin Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve ABD’nin yanı sıra HDP’den oluştuğunun anlatılmaya çalışıldığı bir karikatürü paylaştı. Özçelik, paylaşımını, “Onlar İngiliz, onlar Yunandır, onlar bu yurda göz koyanlardır. Şarkılarıyla büyüyenler inanıyorum ki onlar da bizler kadar huzursuzlar bu tablodan” notuyla yaptı. Özçelik’in bu paylaşımına ise CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve İYİ Parti Bartın il Başkanı Mehmet Kasapoğlu’dan sert tepki geldi.

Karakaş’tan Ahmet Arif’in şiiri ile yanıt

 Paylaşıma tepki gösteren ilk isim CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş oldu. “MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, paylaşımına yazdığın şiirin aslı aşağıdaki gibidir. Oku da öğren” diyen Karakaş, Ahmet Arif’in “Adiloş Bebeğin Ninnisi” şiirinden de alıntılar da yaparak  “Siz içinde bulunduğunuz ittifakla birlikte şairin şiirinde bahsettiği ‘Engerekler ve Çiyanların’ yani halkı soyanların, yoksulluğu ve yolsuzluğu halkımıza laik görenlerin, ‘aşına ekmeğine göz koyanların’  yani 5'li Çete ve yancılarının değirmenlerine su taşımaya devam edin. Halk bunların hesabını yapılacak olan ilk seçimlerde sizlere de soracak merak etmeyin. Bunlar, engerekler ve çiyanlardır. Bunlar, aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Siz içinde bulunduğunuz ittifakla birlikte şairin şiirinde bahsettiği ‘Engerekler ve Çiyanların’ yani halkı soyanların, yoksulluğu ve yolsuzluğu halkımıza laik görenlerin, ‘aşına ekmeğine göz koyanların’  yani 5'li Çete ve yancılarının değirmenlerine su taşımaya devam edin. Halk bunların hesabını yapılacak olan ilk seçimlerde sizlere de soracak merak etmeyin. Bunlar, engerekler ve çiyanlardır. Bunlar, aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır” şeklinde konuştu.

Mekeç: “Dün ‘A’ diyordunuz, bugün ‘Z’”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ise “Altılı Masa’ya kafa yormaktansa dün ‘A’ dediğinize bugün ‘Z’ diyerek yer aldığınız ittifakla beraber Bartın'ın trafik sorununa çözüm üretin” diyerek cevap verdi.

Kasaoğlu: “Kimler kimlerle beraber?”

Ercümen Özçelik’e bir tepki de İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu’ndan geldi. Başkan Kasapoğlu şöyle konuştu:

“Sayın Ercüment Özçelik, sanırım iş yoğunluğundan olacak, biraz gündemi geriden takip ediyor olmalı. Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Şubat 2022 tarihinde paylaştığı karikatürü şimdi paylaşması, ara sıra siyasetçi kimliğini hatırlaması yönünden umut verici. Ancak enteresan bir şekilde, adı üzerinde 6 siyasi partinin ortak akıl yürütmesi amacıyla kurulmuş ittifakımıziçerisinde, HDP’nin var olduğuna inanmaları bizce tedavi gerektiren bir durum. Ülkesini ve milletini seven MHP’li kardeşlerimize dahi, AK Parti ile kurdukları ittifakın açıklamasını yapamayanlar, “HDP de masada” yalanına sarılarak komik bir siyaset izleme derdine düştüler. Hatta siz unutmuşsunuzdur, bazılarını kısaca bir hatırlatalım.

 1-) 2014 Yılında Sayın Devlet Bahçeli, 21 madde ile Sayın Erdoğan’dan neden cumhurbaşkanı olmayacağını açıklamıştı. Demişti ki; “Demokrasiyle yönetilen bir ülkede peşin yargılarla iki kişinin keyfine ülkeyi teslim etmek olmayacak bir şeydir. Yaklaşık 77 milyon nüfusu olan Türkiye'de, Cumhurbaşkanlığı'na iki şahsiyetin layık görülmesi milletimizin egemenlik ve tercih haklarını bir defa hiçe saymaktır. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Twitter'i engelleyen, Youtube'u kapatan, kişisel hak ve hürriyetleri budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Hukuka saldırandan, adaletten kaçandan, rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat gerenden Cumhurbaşkanı olmaz. Villalara balya balya dolar yığandan, kamu arazilerini zimmetine geçirenden, evdeki parayı sıfırlarken haysiyet ve inandırıcılığını da sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. Tekeden süt sağılmaz, TSK'ya kumpas kurandan başkomutan olmaz. Türklüğü reddeden, TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz, olamayacaktır.”

Soruyorum: Bu sözleri zamanında söyleyen ve savunan sizler, şimdi ne oldu da “adayımız net kararımız belli” diyerek Sayın Erdoğan’ı destekliyorsunuz?

2-) Yine Sayın Bahçeli 2015 yılında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan için ”Bizi en çok rahatsız eden ise, Erdoğan'ın yeminini sayısız çiğnemesidir. Tekrar hatırlatıyorum. TBMM'de yaptığı tarafsızlık yeminini namus ve şerefi üzerine etmişti. Şu sorunun cevabını bilen söylesin. Namus ve şeref üzerine yemin ederken namus ve şereften ne anlamaktadır? Şeref gibi derdi olmayanın Türkiye'nin şerefini savunması beyhudedir." demişti.

Soruyorum: Devletin namus ve şerefi olan sınırlardan elini kolunu sallayarak, ne idüğü belirsiz göçmenlerin bayramlarda seyranlarda git gel yaparak devlet destekli seyahatlerine, vatandaşlık verilmesine, kendi vatandaşına değil de vatana hiçbir katkısı olmayan Suriyeliye maddi yardım yapılmasına nasıl ses çıkarmazsınız? Nerede milliyetçilik?”

 3-) 30 Temmuz 2014 tarihinde ise Sayın Bahçeli; “Bugün adaletsiz, ahlaksız ve maneviyatsız yönetim, işsizliği çözmek için en ufak çaba göstermemektedir. Başbakan için varsın Türk gençliği kahvehaneleri doldursun. Bunlar önemsizdir. Önemli olan bakan çocuklarının çalıntı paralarla geleceklerinin garantiye alınmasıdır. Bilal'in karun kadar zenginleşmesi, soygunlarla küpünü taşırması ve Bilo Ağa seviyesine terfi etmesidir." demişti. Soruyorum: “İttifak ortağınız AK Parti, ülkedeki işsizlik oranını sözde TÜİK verileri ile %9,8’e, enflasyonu ise yine sözde TÜİK verileri ile %83,45’e çıkarmışken, göz göre göre devlet kasasını soyan Sayın Erdoğan’ın danışmanlarına, bakanlarına, milletvekillerine ve desteklediği iştiraki şirket sahiplerine millet adına hesap sorulması için neden çaba göstermiyorsunuz? Öğrenci evlatlarımız kalacak yurt bulamazken, var olanların hapishane koğuşlarından farkı yokken, ev kiraları almış başını gidiyorken, yurtlarda sabah kahvaltılarında utanmadan kuru ekmek ile 2-3 zeytin veriliyorken, kendi evlatlarımıza parayla ama Suriyeliye bedava eğitim imkanı veriyorken, sadaka gibi yılda 2 kere otobüs parası vereceğiz açıklaması yapılıyorken neden susuyorsunuz? Yoksa siz de ortağınızın dediği gibi Türk gençliği kahvehaneleri doldursun diye mi sessiz kalıyorsunuz?” Devam edelim mi Sayın Özçelik? Son bir tane daha joker açıklama koyalım isterseniz.

 4-) Sayın Devlet Bahçeli, 2015 yılında 7 Haziran seçimleri öncesinde sosyal medyanın gündemine oturan, hepinizin ve bizlerin de ayakta alkışladığı bir açıklamada bulundu. Kırşehir’de dedi ki:” Öcalan canisiyle ve başkanlık sistemini kurma hedefine sabitlenen Erdoğan, geri dönülmeyen bir mecra ve maceraya sapmıştır."

Son durumda soruyorum: “Sizin deyiminizle ne oldu da geri dönüşü olmayan bir maceraya ortak olma hevesine kapıldınız?” Özetle, 6’lı masa ittifakı devlet aklının ve sadece milletin çıkarlarının sentezlendiği bilinçli bir masadır. Açık ve net belirtmeliyiz ki, HDP ile hiçbir ortaklığımız bulunmamaktadır. Zaten HDP’nin olduğu yerde, İYİ Parti’nin olması imkansızdır. Uykunuzdan uyanın ve gelin, yalnızca halkımızın çıkarlarını düşünen bir parlamenter mecliste demokrasi çatısı altında ülkemizi aydınlık yarınlara taşımamıza ortak olun. Belli kişilerin değil de halkımızın refahı için çalışalım. Yolsuzluklara, adaletsizliklere ve haksızlıklara esir kılınmış bir Türkiye değil de; üreten ve gelişen bir Türkiye için çabalayalım. Bizler, İYİ Partililer olarak; yalanlardan ve oyalayıcı açıklamalardan uzak kalacağız. Ama bu tarz dramatik mizah içeren açıklamalara da sessiz kalmayacağız. Projelerden, çözümlerden ve gelecekten konuşacağız. Halkımız müsterih olsun. Millet ittifakı olarak göstereceğimiz aday, 13.Cumhurbaşkanımız olacaktır.”

Özçelik'e üçlü tepki
Özçelik'e üçlü tepki
Özçelik'e üçlü tepki
Özçelik'e üçlü tepki
Özçelik'e üçlü tepki