Özbekistanlı akademisyenlerden çıkarma

Bartın Üniversitesi (BARÜ) imzaladığı uluslararası ikili anlaşmalar kapsamında Özbekistan'ın saygın üniversitelerinden gelen bir heyet tarafından ziyaret edildi.

Özbekistanlı akademisyenlerden çıkarma

Bartın Üniversitesi (BARÜ) imzalanan uluslararası ikili anlaşmalar kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından iş birliği içerisinde olduğu yükseköğretim kurumları ile bir araya gelmeye devam ediyor. BARÜ’nün uluslararasılaşma stratejileri, akademik iş birliği ve hareketlilikleri içeren bu protokolleri neticesinde Özbekistan’ın saygın üniversiteleri arasında yer alan Semerkant Devlet Mimarlık ve Mühendislik Üniversitesinden 4 kişilik bir heyet BARÜ’ye geldi. Heyet, yaklaşık 3 hafta boyunca BARÜ’nün fakülte ve enstitülerini ziyaret ederek ortak yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Ziyaret kapsamında BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere akademisyen ve öğrencilerle görüşüldü. BARÜ Edebiyat ve Fen fakültelerinden öğretim elemanlarıyla bir araya gelen heyet ortak bilimsel çalışmalar noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantılarda ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde tarafların beklentileri ve yapılabilecek ortak çalışmalar konuşuldu.

Dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitelerle iş birliği yaparak uluslararası iletişim ağlarını genişlettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Özbekistan’ın saygın üniversiteleriyle bir araya gelme, ortak yapılabilecekler üzerine konuşma, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yönünde çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu anlaşmalarla gerek öğrencilerimizin gerek akademik ve idari insan kaynağımızın yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Semerkant Devlet Mimarlık ve Mühendislik Üniversitesinden bizleri ziyaret eden değerli akademisyenlerimizle, öğrenci ve personel değişim programlarının yanı sıra akademik iş birliği ve proje fırsatlarını da değerlendirdik. Bu düşüncelerle gelişimimize değer katan gayretleri dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e ve bu iş birliklerine katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Küresel etkileşim bağlamında uluslararasılaşma stratejilerimize olan katkı ve destekleri için ise YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.