Orman Mühendislerinin hizmet içi eğitimleri tamamlandı

​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarına yönelik devam eden ve Genel Müdürlük tarafından düzenlenen 2021 yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerleri orman mühendisleri için son bölümü olan ağaçlandırma, fidanlık tekniği ve etüd proje konularında teorik ve uygulamalı eğitimler ile tamamlandı.

Orman Mühendislerinin hizmet içi eğitimleri tamamlandı

Orman Mühendislerinin hizmet içi eğitimleri tamamlandı

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu kapanış konuşmasında işletme şefleri ve mühendislere seslenerek hayat ve iş tecrübelerini paylaştı.

 

Bayraktaroğlu yangın sezonu başında araçların ve ekipmanların kontrol edilip yangına riskli alanların tespitinin yapılarak tespit edilen eksikliklere yönelik tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini, kurum ciddiyetiyle hareket ederek 12 dakikaya inen müdahale süresini daha aşağı düşürmek için gayret edilmesi gerektiğini belirtti. Ormancının doğaya normal insanlar gibi bakamayacağını ve bu sorumlulukla ormanlarda oluşabilecek zararlılara karşı tespitte geç kalınmaması gerektiğini anlattı. Ormanda çalışan köylülerin ödemelerinin geciktirilmemesi, özellikle bayram öncesi köylülerin ödemelerinin yapılması talimatını verdi.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu ayrıca ormanları geleceğe taşımak için yapılan müdahaleler ile ormanların geleceğe nefes olmasını sağlarken, bu minvalde bakım çalışmalarıyla oluşan orman emvalini ülke ekonomisine kazandırmak için standardizasyon çalışmalarına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, orman yollarının ormanlarındaki kan damarları olduğundan yolların açık ve bakımlı olmak zorunda olduğunu, zamanı parayı ve insanı iyi kullanılması gerektiğini belirtti.

Ormanlar tohumdan başladığı içi seçilen tohum ne kadar kalitesiyle oluşturulan orman o kadar sağlıklı olup geleceğe nefes olacaklarını, başarının en önemli şartının yapılan çalışmaların zamanında ve tekniğine uygun yapılması olduğu, her işin başında durulması gerektiği, insanların yaşam kaynağı olan ormanlara yön veren kişiler olarak bu sorumluluk ve bilinçle çalışmaları planlayarak gerçekleştirilmesi gerektiği, doğaya uygun olarak yapılan çalışmalar ile hem ormanların sürekliliğini sağlayıp hem de orman endüstrisinin odun hammadde ihtiyacını karşılayarak sağlıklı ormanlar kurmanın yani sıra ülke ekonomisine katkı sağlandığını vurguladı.