Okullarda uyuz eğitimi

Bartın genelindeki okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik uyuz hastalığıyla ilgili eğitimler veren Bartın Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulunda 'Uyuz, Sağlık ve Hijyen Kurallarının' önemi konulu eğitim gerçekleştirdi.

Okullarda uyuz eğitimi

Bartın genelindeki okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik uyuz hastalığıyla ilgili eğitimler veren Bartın Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi,  Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulunda "Uyuz, Sağlık ve Hijyen Kurallarının" önemi konulu eğitim gerçekleştirdi. Müdürlük eğitimle ilgili “Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi tarafından, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulunda "Uyuz, Sağlık ve Hijyen Kurallarının" önemi konulu eğitim düzenlenmiştir. İlimiz Merkez ve ilçe okullarında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik konuya ilişkin eğitimlerimiz devam edecektir” bilgisini verdi.

Uzun ve yakın temasla bulaşıyor

Uyuzun hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temasla bulaştığını kaydeden Müdürlük “Uyuz genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşır. Kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir sürede bile yakın temasla (aynı yatakta yatma, ele ele tutuşma gibi) bulaşabilir. Yatak takımı, giysi ve havlu gibi kişisel eşyaların ortak kullanımı hastalığın bulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırır” dedi.

İl Yerel Eylem Planı masaya yatırıldı

Aynı zamanda yine Müdürlüğe bağlı  Halk Sağlığı Hizmetleri Ruh Sağlığı Birimi uzmanlarınca paydaş kurumlarla “Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele İl Yerel Eylem Planı 2024 Yılı İçin Güncelleme” toplantısı gerçekleştirildi. Müdürlükteki  toplantıda “Yerel Eylem Planı” kapsamında paydaş kurumlarca yapılması planlanan faaliyetler değerlendirildi.